Creatief hoeft haast niet hoor , veel potjes groente nog en beetje vers . Mis wat meer van het zelfde dat is geen ramp dacht ik. Of wat meer rijst kun je ook veel mee doen dacht ik. zolang het makkelijk te bereiden is komt het goed. lopen in het ziekenhuis op moment licht mijn vader daar heup gebroken. Moet de volle week werken anders kon je mooi tussen de middag eten. Wij vullen de voorraad altijd aan als geld er is , houdbare dingen die niet kunnen bederven. Ben ook jarig deze maand , maar drinken is al in huis , mis cola en spa bij vullen . Huis komt niet vol zoveel hoeft niet te komen dan.
Ja klopt, moet lukken als ik echt op de goede acties let! Wij eten zelf nooit groenten uit blik. Ook koken wij veel buitenlands (ik ben Turks, vriend is Vietnamees) en dan gebruik je al gauw de duurdere groenten zoals aubergines, peulvruchten, grote groene pepers. Veel verse kruiden zoals platte peterselie, koriander, verse munt e.d. Gelukkig is dit bij de LIDL wel redelijk geprijsd en anders bij de Turkse groentenboer, daar is het nog beter geprijsd. Alleen kom ik daar alleen met de auto... Binnenkort maar eens doen.
Zou je de meeste kruiden niet in voren kunnen halen. en dan bij vullen steeds als geld komt. Turks leuk wij hebben nu geregeld turksbrood van de aldi mmmm 85 cent. doen we kaas tussen laten smelten mmmm. Ja die van Beverwijk en zo zijn lekkerder denk ik .
De Turkse broden uit de supermarkten haal ik nooit, vind dat absoluut niet lekker..niet zoals Turks brood hoort te zijn/smaken. Van de zwarte markt is idd. erg lekker. Ja, idd. Ik laat altijd witte Turkse kaas ertussen smelten, jammie!!!
Assi@ Die van de aldi is wel te eten. Kruiden in de tuin laten groeien is idd goedkoper en makkelijk hoef je ook niet ver te lopen . Zwarte markt beetje ver fietsen he hihi. als je er dicht bij woont kun je er zo heen een broodje halen.
zo leuk om producten online te bestellen met veel korting meestal even googlen en dan vind ik meestal wel een code.
Over kruiden gesproken..... Je kunt ze ook hakken en dan invriezen in kleine zakjes, ( of in boterhammenzakjes) zo doe ik het altijd... Net als paprika, die koop ik per 3, dan snijd ik ze allemaal, mix de kleurtjes door elkaar en daar gaan dan 3 porties van in de vriezer.... Wij zijn net verhuist, voor de verhuizing lukte het met rond de 60,- Nu in de nieuwe winkel ( wel nog de hoogvliet) zijn we veel meer kwijt Het is wel zo dat nu vriend en zoonlief mee gaan en anders niet, moet maar weer in m'n eentje gaan.... Terwijl zoon niets in de kar stopt, en vriend ook alleen wat we nodig hebben... Ga zo de bonnetjes maar eens vergelijken..... Past bij jullie alles in de vriezer? Wij hebben een nieuwe maar die blijkt iets kleiner te zijn Zitten te denken aan een vrieskist op zolder..... Of is dat aan stroom weer niet handig ( ben ik dan alsnog meer kwijt??)
hier helemaal happy. vorige week met budget daar gekomen (50 euro) en deze week heb ik alles al in huis (behalve fruit en eventueel broodbeleg) en nog 20 euro over!!!! Zaterdag verjaardagsfeest van zoon en woensdag erna kinderfeestje maar daarvan heb ik geld uit extra portie gepakt. Ben dus trots hihi.... Wil kijken dat ik voorraad ga in vriezen, paprika zeker en misschien champignons (gaat dat?) en broodbeleg (cervelaat) kaas enzo haal ik dan wel vers.... Morgenvroeg wil ik naar de appie en kijken voor 35% stickers op vlees.... en invriezen....
oja week menu: Maandag: aardappelen met schnitzel en rode kool Dinsdag: macaroni Woensdag: aardappelen met filetlapjes en boontjes Donderdag: iets snels ivm zwemles denk tosties of frietjes Vrijdag: soep met afbakbroodjes
oke super om te weten van de champignons!!!! wat zou ik nog kunnen invriezen waar ik misschien niet aan denk????
doordat ik nu gerichter inkoop (alleen alles van weekmenus) heb ik dus bijna niets aan voorraad. Vandaag bij appie wel wat dingetjes op 35% kunnen scoren maar dat zal ook wel opgaan deze week. Met het overschot wil ik wat ruimte kweken hihi. Shceelt weer volgende week aan het menu he. Ben alleen op zoek naar snelle (goede) maaltijden voor de dinsdagen en donderdag omdat zoon dan zwemles heeft en ik pas om 17 uur kan beginnen met koken... (normaal eten we om 17-17.30) Opties die ik zelf kan bedenken zijn *soep *tosties (maar zit ik niet echt vol van) *pannenkoeken (idem als tosties) *macaroni *rijst met kip hawai Iemand nog ideetjes? Ben wel eens toe aan vernieuwing, eten nl best vaak hetzelfde.... gaat langzaam vervelen
* van knorr: mexicaanse wraps, 15 min voorber. + vlees /groente bakken en dan nog kleine 10 min in oven. * zalm/spinazie/ tagliatelle * aarappel puree uit pakje met kokend water + vleesje met groente.
Ik maak dan gebakken aardappels met sla of van die aardappelgerechten wat zo in de pan kan.. Ma: ivm fysio aardappelgerecht, Zwitsers Di: hutspot Wo: iets uit de vriezer Do: aardappels en verse rode kool Vrijdag: ik op m'n werk, vriend bij z'n ouders Zaterdag: aardappels met een verse salade Zondag: pannenkoeken denk ik zo
aardappels groente vlees is hier ook maar een klein half uur altijd hoor . aardappels en groente kun je smorgens al schillen en schoonmaken, vlees ook of evt de avond ervoor. hoef je het savonds alleen op te zetten. zo gepiept toch?
Nog een snel recept: Tagliatelle in de pan koken, Repen courgette en wortel erbij ( met de kaasschaaf) Afgieten, reepjes kip erbij ( of hamreepjes) Kruidenkaas er doorscheppen en klaar! ( evt.nog even op het vuur warm maken) Binnen 10 minuten klaar en je hebt ook groente erbij!
ovenschotels kan je gemakkelijk al een dag op voorhand maken en die moet je dan alleen nog in de oven zetten als je thuis bent. meestal is een half uurtje genoeg voor de meeste ovenschotels