Hier dronk ze erg weinig, van alle soorten bekers°flessen geprobeerd. Sowieso een borten kindje en een gewone fles heeft ze nooit begrepen. Nu dus tuitbeker en oefenen met een gewone beker maar ze knoeit nogal veel en krijgt dan weer te weinig binnen. Wel zie ik vaak dat kinderen die erg lang uit een fles drinken altijd zon bepaalde stand van de mond hebben... je pikt ze er vaak zo uit... lijkt me ook niet echt de bedoelling.
wat zijn de leeftijden dan voor de verschillende bekers? Ik heb hier nu gewoon de fles natuurlijk, maar begrijp dat ik met 6 maanden al over kan gaan op bijvoorbeeld een rietjes beker? Dus; flesje - vanaf de geboorte rietjes beker - tuitbeker - 360 beker - open beker - iemand nog andere bekers? En aanvullen? ben benieuwd!
Met een6 maanden een rietjes beker. Is wel handig als ze zelf kunnen zitten. En met een10 maanden zijn wij langzaam aan over gegaan naar een gewone beker
Met 6 maanden lukte de rietjesbeker hier nog niet zo. Toen heeft hij uit een tuitbeker gedronken (vanaf 4 maanden eigenlijk al) en de rietjesbeker met 7,5 maand geïntroduceerd en heeft even tijd nodig gehad voordat het ook lukte. Hij moest bijten en drinken tegelijk met de difraxbeker. Maar vanaf 9 maanden drinkt hij er eigenlijk alles in. Vanuit deze beker gaan wij straks uit een gewone beker proberen te drinken. Heb ook nog een 360 beker maar vind dat die erg veel lekt. Vrienden van ons oefenen met hun dochter om uit een gewone beker te drinken en die gebruiken de dop van de aventfles. Daar doen ze steeds een beetje in en dan mag ze zelf drinken. Heel erg handig heb ik wel gezien en we hebben doppen genoeg dus ik ga het ook zo proberen.
Hier snapte ze de tuit ook niet echt, ben een rietje gaan proberen en dat had ze veel sneller door, dus een pak rietjes gekocht en alles drinkt ze daarmee! Alleen de ochtendpap nog lekker in een fles op bed Heb trouwens ook een rietjesbeker, maar daar moeten ze veeel harder aan zuigen en drinkt ze dus erg weinig mee.
Een tuitbeker kan een goede tussenstap zijn tussen een fles en een normale beker. Maar, het is wel degelijk ergens goed voor, namelijk andere spieren in de mond leren gebruiken en dat komt weer goed van pas bij het praten Zelfde geldt voor een tietjesbeker; niet nodig, maar wel degelijk ergens goed voor. Hier snapte hij de tuitbeker prima, uit een rietje drinken deed die ook zomaar opeens prima en een normale beker begint nu te komen. Allemaal prima, ieder kind doet het weer anders
Beide kinderen hebben alleen melk uit een fles gekregen. Ik vind een fles voor melk en niet voor iets anders (medische dingen uitgesloten natuurlijk). Beide hebben een tuitbeker nooit gesnapt. Wisten echt niet wat ze ermee aan moesten. Met beide begonnen met een rietjesbeker (nuby of van de Hema). Al snel over gegaan op een Kiddyboo beker.
hahahahahahahaha oh my god!!! Ik had dat dus nog niet eens gezien he Ik ben ook een beeld denker lag even helemaal in een deuk! Rietjesbeker dus
Hier een borstvoedingskindje die slecht uit de fles dronk, de tuitbeker vindt ze helemaal niks. 360 beker vindt ze ook maar vreemd. Rond de 9/10 maanden maar gaan oefenen met een gewone beker eerst was het natuurlijk een grote smeerboel. Maar voordat ze 1 was dronk ze prima uit de beker (ik houd de beker vast he ) Nu drinkt ze binnen 10 min tot een kwartier een beker van 180cc leeg. Ik heb wel begrepen dat als je er pas na een jaar mee gaat oefenen dat het dan meestal een jaar duurt voordat ze het doorhebben. Dus hoe jonger je er mee begint hoe sneller ze het door hebben. Uiteindelijk ben ik er blij mee dat ze nu uit een gewone beker drinkt, is ook beter voor de tanden om 1x te drinken dan steeds n beetje uit een tuitbeker.
Dat laatste ben ik met je eens, maar hier heeft ze ook echt niet continu de tuitbeker of rietjesbeker. Ze drinkt hem leeg tijdens een eet of drink moment en verder krijgt ze hem niet. En een eet of drink moment kan dusook zijn wanneer ze er om vraagt omdat ze dorst heeft.
Hier doe ik dat ook idd. Er word niet gespeeld of gelopen met de beker. In de stoel met iets te eten en dan zijn drinken erbij.
Ik geef de beker wel wanneer ze dorst heeft. Ik ga ervan uit dat een kind zelf leert wanneer ze wilt drinken. Probeer haar zo veel mogelijk zelfstandigheid mee te geven. Zelf drink ik ook wanneer ik dorst heb en ik wacht dan niet tot een bepaald moment. De beker staat hier dus gewoon op tafel en kan ze pakken wanner ze wil. Ik geef wel alleen water en zou deze manier niet toepassen bij sap. Dan zit ik inderdaad binnen een jaar bij de tandarts Overigens vind ik het niet handig om alleen drinken te geven bij het eten. Ze vullen die kleine maagjes dan met vocht en zitten snel vol. Q
Ik geef drinken altijd na het eten en niet tijdens. En hij heeft nu zo'n 7 eetmomenten dus vaak genoeg om te drinken. Tussendoor geef ik op schoot een keer een paar slokjes als er na het eten niet goed gedronken is. Hij drinkt nu 3 keer 150/5 en dan nog een zeker 350 ander (water, thee en sap) drinken.
Hier snapte ons zoontje de rietjesbeker al vanaf ongeveer 6 maanden. De tuitbeker ook snel daarna. Maar onze dochter snapt er niets van! Werken deze twee hetzelfde? Oefenbeker | Philips/Avent Bekers | Baby-Dump 360° Anti-Knoeibeker | KiddyBoo | Baby-Dump
Mijn dochter gooit met alle bekers inclusief de fles. Met hulp drinkt ze al vanaf 6 maanden slokjes uit een gewone beker. Sinds een ruime week kan ze uit een tuitbeker drinken, vrijdag wees ze de beker aan en met hulp dronk ze eruit. En vanavond pakte ze de beker en dronk er zelf uit. Ik ben er blij mee, deze tuitbeker krijgt ze niet zo makkelijk open dus scheelt me weer opruimen.
Als logopedist: Een tuitbeker met zachte tuit moet je zien als tussen fase op een open beker. Dit is echter niet altijd nodig. Je kan eventueel ook een rietjesbeker als tussenoplossing gebruiken. Als mama: onze zoon is van de borst overgegaan op een open beker en dat als vombi met elkaar gebruikt. Overdag kv en daarna koemelk uit de beker en ochtend en avond nog Bv.
Hoeft er aan deze beide bekers niet gezuigt te worden? Doordat ons kindje maanden sondevoeding heeft gehad kent hij het zuig principe niet. Hij kan dan ook niet uit een antilek tuitbeker drinken, hij drinkt uit een tuitbeker zonder antilek. Ik zou bovenstaande wel een mooie overgang vinden