How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt (Pagina 1) - Sjablonen, Patronen & Howto's - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
Voor alle "professionals" hier een vraagje Per 1 april begin ik met mijn eigen website/bedrijfje voor het maken van taarten. En nee ik kom hier niet om reclame te maken Mijn vraag is eigenlijk, waar moet ik speciaal rekening mee houden qua eten. Mijn man zei al: even de VWA-regels nalezen. Maar stel nu (en god ik hoop dat dat nooit gebeurd!) dat er iemand een voedselvergiftiging krijgt na het eten van 1 van mijn taarten (of beweerd dat). Moet ik me daar voor verzekeren? Of hoe werkt dat. Alvast bedankt voor de tips!
Kijk eens rond in het bakken voor anderen onderdeel van www.deleukstetaarten.nl Denk dat je daar een stuk verder komt. Idd een aansprakelijkheidsverzekering zal je nodig hebben, stickeren van je verse voorraad volgens de HACCP en WVA regels. Komt echt heel veel bij kijken als je het officieel met kvk aan wilt pakken. Heb je nagevraagd bij de gemeente of het wel bij jou uit huis mag? En heb je een aparte koelkast/vriezer voor je taarten, een keuken die afsluitbaar is waar geen huisdieren in komen?
Ik wil nog even het resultaat laten zien. Stelt weinig voor vergeleken bij de taarten die hier voorbij komen, maar ik ben er best een beetje trots op. Ik heb nooit eerder zelf taarten gemaakt en mijn dochter wordt morgen 1, daarvoor wilde ik het toch eens proberen. Ben er erg lang mee bezig geweest. Maar ben bang dat de banketbakkersroom te slap is (en eruit zal lopen bij het open snijden), maar we gaan het zien morgen... De poes op de taart is trouwens haar lievelingsknuffel.
Heeft er iemand toevallig een lekker recept voor worteltaart? Ik wil er vandaag een proberen te maken
185 gr bloem 1 el bakpoeder 1 tl kaneel 1/2 tl gember (een halve tl dus) 180 gr boter 110 gr lichtbruine basterd 3 eieren 2el sinaasappelsap 150 gr worteltjes fijngeraspt (ik hak altijd heel fijn) 65 gr pecannoten/walnoten glazuur: 60 gr roomkaas 250 gr poedersuiker schil 1 sinaasappel fijngehakt/geraspt en 1 el sinaasappelsap vorm: 23 cm doorsnee, oven 160 graden elektrisch. en dan 60-70 min. nomnomnom! veel plezier!!
Hee, even een vraagje. Ik ben volgende week jarig en wil een "varkentjes in moddertaart" gaan maken. Nu staat in het recept dat je slagroom warm moet laten worden en daar de chocolade door moet smelten. Nu heb ik een collega die niet tegen koemelk kan, dus ook geen slagroom. Maar zonder slagroom is ook niet echt een optie. Heeft er iemand een idee voor een alternatief?? Ik dacht zelf aan soja... maar heb geen idee of hier slagroom voor is en of dit wat te eten is.
Je hebt bij supermarkten als de Coop en de AH de mogelijkheid om lactosevrije producten te bestellen. Ik weet niet of het echt om de koemelk gaat of om de lactose? De lijn producten heet Minus L. anders weet ik 't niet zo goed!
Er is soja slagroom,van soyatoo .Te koop bij oa natuurvoedingswinkels. Maar die taart is toch met kit-kat? Daar zit denk ik ook km in
Nou gister avond nog even snel een klein varkentjes in de modder gemaakt voor de visite van vandaag... best leuk gelukt vind ik zelf helemaal omdat ik 'm snel in elkaar gezet heb...