Bezoek na keizersnede

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door suzanneVVdO, 23 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suzanneVVdO

    suzanneVVdO Bekend lid

    28 jul 2012
    911
    0
    0
    Hoi dames,

    In de week na Pasen krijg ik een geplande keizersnede in verband met een eigenwijs ukje in onvolkomen stuit.

    De laatste (en enige) operatie die ik ooit gehad heb, was toen mijn keelamandelen eruit zijn gehaald toen ik 4 was :). Ik heb dus geen flauw idee wat ik kan verwachten.

    Hoe snel na de operatie hebben jullie het eerste bezoek ontvangen en hoeveel mensen hadden jullie dan om je heen? Eventueel nog tips waar ik rekening mee kan houden?

    Thanks alvast!
     
  2. Trinity

    Trinity Fanatiek lid

    7 nov 2012
    1.176
    0
    0
    Overijssel
    Bij mijn keizersnede heb ik de 1e 3 nachten in het ziekenhuis gelegen. Ik kon al vrij snel opstaan en langzaam aan lopen.

    In het ziekenhuis heb ik bezoek gekregen van mn schoonouders, zwager en vrienden van ons. Eenmaal thuis was mijn man er, en we hebben gewoon kraambezoek gekregen op de tijden die op het geboortekaartje stonden. Niks bijzonders dus, ik kreeg gewoon bezoek, en mn man die heeft toen alles geregeld.

    Mijn keizersnede die is me heel erg mee gevallen. Je moet alleen in de 1e paar dagen niet niezen of lachen ;)
     
  3. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Ik zou gewoon na de operatie kijken hoe het gaat en daar het bezoek op afstemmen. Evt. kun je de geboortekaartjes pas een paar daagjes later op de bus doen. (Wij hebben dat gedaan.) Meestal zet je wel op het kaartje dat mensen even moeten bellen om een afspraak te maken. Hoe vaak je bezoek krijgt en hoeveel mensen tegelijk heb je dan min of meer zelf in de hand.

    De eerste dag zijn bij mij alleen mijn ouders en schoonouders langs geweest. Het ging toen niet zo goed met me, en ik kan me ook niet meer herinneren waar ze het over gehad hebben ofzo, maar ik weet nog wel dat ze geweest zijn en dat vind ik wel fijn. Twee dagen later zijn mijn ouders nog een keer langs geweest, samen met mijn zus en nichtje van 5. In het zh alleen directe familie dus.

    In de kraamweek zijn er bij ons maar heel weinig mensen op bezoek geweest, omdat wij dat een beetje afgehouden hebben en dus omdat we de kaartjes wat later op de bus hebben gedaan. Het herstel ging bij mij namelijk vrij zwaar en het borstvoeding geven liep voor geen meter, dus ik kon niet te veel hebben.
     
  4. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Ik heb de eerste 24 uur uur erg veel pijn gehad, maar daarna ging het langzaam aan steeds beter. Op de 4e dag ben ik naar huis gegaan.

    In mijn kraamweek wil ik sowieso niet teveel mensen ontvangen, toen ik thuisbevallen was van de oudste ook niet en na mijn keizersnede in het ziekenhuis ook niet. Alleen onze ouders en zwagers met vrouw/vriendin mochten langskomen. En dan ook niet alles tegelijk.

    Die eerste 2-3 weken wil ik niet teveel drukte om me heen. Daarna zijn we langzaam afspraken gaan inplannen voor kraambezoek, maar ook niet teveel per week.
     
  5. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    Mijn dochter is om half 7 savonds gehaald dmv de keizersnede en ik denk dat rond 8 uur mijn ouders er al waren. Niet veel later schoonzusje en zwager en nog wat later schoonouders. Ik heb vast maar de helft meegekregen maar dat was meer omdat ik zo ondersteboven was van het feit dat ik ineens moeder was dan dat ik last van de KS had. Ik lag aangesloten op een morfine pomp de eerste nacht en kon die zelf bedienen ieder half uur een 'shot' als dat nodig was.

    Woensdagavond is de klein gehaald en zaterdagochtend waren we thuis. In het zkh alleen ouders/schoonouders/schoonzus en zwager ontvangen. Vanaf de 2e dag thuis ook verdere familie/vrienden. Ik voelde me prima dus vond dat geen probleem. Deed zelf al snel weer heel veel...

    Wat te laten: Lachen, niesen, hoesten en in sneltreinvaart opstaan. Dat doet grúwelijk pijn ;)
     
  6. suzanneVVdO

    suzanneVVdO Bekend lid

    28 jul 2012
    911
    0
    0
    Thanks dames, ik ben echt heel benieuwd hoe het zal gaan.

    Ik denk dat ik alle vriendinnen even moet gaan temperen over direct langskomen, zodat we na de operatie kunnen kijken hoe het met me gaat.

    Hihi, en ik ga mijn best doen niet te niezen en te lachen :), maar waarschijnlijk leer ik dat snel genoeg af :).
     
  7. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    hier ook een geplande keizersnede gehad ivm onvolkomen stuitligging.
    de eerste dag zijn mijn ouders geweest met hun echtgenoten, mn s.ouders en s.zus en haar man en kids.
    alleen die morfine pomp he, was half stoned haha en misselijk!
    deze keer kies ik waarschijnlijk weer voor een keizersnede maar dan probeer ik het wel met paracetamol.
    de eerste 2 dagen deed opstaan enorm pijn , ik leek wel een oud vrouwtje maar daarna ging het heel snel beter. gewoon kijken hoe het met je gaat en idd daar je bezoek op aanpassen of melden dat ze uiteraard mogen komen kijken maar dan wel maximaal bv een kwartiertje of half uurtje.
    bij mij was het ook wel zo dat de baby op de high care lag dus de mensen gingen daar ook lang heen en dan kon ik weer lekker rusten.
     

Deel Deze Pagina