zwanger van 2de bezorgd over 1ste

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door talia, 3 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    wie heeft dit ook?
    ik ben nu zwnager van ons 2de kindje het was gepland en we zijn er natuurlijk dolgelukkig mee maar nu de laaste dagen zit ik te denken van gaat mijn zoontje wel blij zijn? gaat hij niet jaloers worden? of het erg vinden dat hij ons niet meer voor zich alleen heeft?gaat de familie hem nu niet links laten liggen omdat hij nu niet meer de kleinste gaat zijn?
    zit er soms wel echt mee zelfs nu als ik met hem speel en weet dat ik voorzichtig met zijn dat hij niet in mijn buik stampt perongeluk voel ik mij zo enorm schuldig tov hem.
    heet nog iemand hier last van?
    of maak ik me gewoon zorgen om niks?
     
  2. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    Ik denk dat je je daar helemaal geen zorgen over hoeft te maken. Tuurlijk krijgt de kleine straks wat meer aandacht, maar dat kan ook niet anders..
    Maar de eerste blijft altijd de eerste en zal altijd speciaal blijven ok bij je familie!

    Maar goed herken jou gedachten wel, heb er zelf ook last van. Zo van: Oh hebben we er nu wel goed aangedaan, ze is nog zo klein en dan al de aandacht verdelen. (wat eigenlijk alleen maar heel erg gezond is)

    Nou ja zal allemaal goed komen ik ben ook de jongste thuis en heb niet het idee gehad dat degene voor mij meer kregen dan ik..
     
  3. stiekel

    stiekel Bekend lid

    hoi hoi

    de enige tip die ik je kan geven is
    betrek je zoon zoveel mogelijk in de zwangerschap.
    neem hem mee naar de vk als dat kan.
    zo kan hij er ook aan wennen dat er een kleine bijkomt.
    en als hij een keer per ongeluk in je buik stompt kan er niet veel gebeuren want je kleine zit goed beschermd.
    is mij ook al vaak een keer overkomen.
    dus voel je daar niet schuldig over.

    groetjes sandra
     
  4. Oopsie

    Oopsie Actief lid

    23 feb 2007
    112
    0
    0
    Spijkenisse
    Een tip: als je zoontje tegen je buik aankomt of wil klimmen oid
    zeg dan niet: dat kan niet want de baby zit in de buik of dat doet de baby pijn, maar iets als: dat kan niet dat wil mama niet of dan doe je mama pijn.
    Anders is de baby al stom/vervelend voordat ie geboren wordt... (in ogen van het kind)
     
  5. wondertje nr 3

    wondertje nr 3 Actief lid

    24 apr 2007
    168
    0
    0
    huismama
    gelderland
    mijn dochter is bijna 7 als de kleine kom en ik was in het begin er ook veel mee bezig met hoe ze het zou vinden
    ze heb ons natuurlijk al die tijd alleen voor zich gehad

    Maar moet je zeggen ze vind het prachtig ze is zo trots en wil er niks van missen de controles niet het bewegen niet de kamer niet

    ben zo trots op me meissie smelt der van
     
  6. rastagirl

    rastagirl Fanatiek lid

    15 dec 2006
    1.156
    0
    0
    ik heb mijn zoontje meteen gevvraagd of hij het leuk vond om een broertje of zusje te krijgen en dat was toen we nog bezig waren te proberen en toen ik zwanger bleek ook meteen in de vreugde laten meedelen en vertelt nou hebben we met zijn drieeen een geheimpje we vertellen het iedereen pas over een paar weken mama vertelt jouw wel wanneer en spannend dat hij het vond en ja hij heeft echt zijn mond gehouden en toen ie het mocht vertellen deed ie het ook nog niet echt en nu kijkt ie overal naar speelgoed en zegt mam dit is leuk voor de baby of schattig he nou is de mijne al zes dus dat praat ook wel iets makkelijker. maak me echter wel druk omdat een pasgeborene alle aandacht krijg dat hij zich in een hoekje gaat drukken maar dat zie ik dan terzijner tijd en onderneem dan ook actie wel heb ik tegen iedereen gezegd als de beeb er is vergeet mijn zoontje niet de eerste die dat doet mag snel weer de deur uit.
     
  7. Marlie81

    Marlie81 Bekend lid

    17 jun 2007
    768
    0
    0
    Ik snap ook wel wat je bedoelt.....zelf ben ik daar ook mee bezig. Maar uiteindelijk denk ik juist dat het voor hem heel leuk is dat er een broertje of zusje komt. Tuurlijk zal hij wat moeten inleveren en zal het niet altijd leuk voor hem zijn maar ik denk dat ze dat ook moeten leren (zeg ik nu heel stoer ;) )
    Ik probeer hem er ook veel bij te betrekken. Vaak geeft hij al uit zichzelf kusjes op m'n buik. De eerste keren neem ik hem nog niet mee naar de gynaecoloog omdat ik dan een inwendige echo krijg maar als ik wat verder ben zal ik hem zeker ook een paar keer mee gaan nemen. Wij hebben ook een angelsound. Eigenlijk vooral voor hem zodat het straks allemaal een beetje 'echter' wordt voor hem.
    Waar ik me ook al wel een beetje druk om kan maken is de tijd na de bevalling. Jasper is best wel een mama's kindje en aangezien ik een geplande keizersee ga krijgen, zal ik een paar nachtjes in het ziekenhuis moeten blijven 'met de baby'. Het is dan al zo'n hectische tijd, ook voor hem, en dan is mama ook nog eens niet thuis. Ik weet wel dat hij de hele dag mag komen maar of dat nu leuk is voor zo'n kind, de hele dag in het ziekenhuis rond hobbelen...dus hij zal ook nog wel eens met opa en oma mee naar huis gaan......ach, ik zie zoveel beren op de weg ;)
    Het zal vast allemaal wel goedkomen....ook bij jullie!
     
  8. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    ik voe me toch al een beetje erust gesteld dat ik niet de enige ben die er over nadenkt.
    waarschijnlijk maak ik me zorgen om niks en zal alles wel op zijn pootjes terecht komlen hij is uiteindelijk niet het enige kind die een broer of zus zal krijgen.
     
  9. kvptje

    kvptje Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.156
    1
    0
    huismamma!!!
    Vlaardingen
    Mijn vriendin had ook een gouden regel voor de (kraam)visite: Eerst naar de oudste toe en begroeten met een knuffel (zoals altijd gedaan werdt) en dan aan de oudste vragen hoe het met de baby is en of ze de baby wou laten zien.

    gevolg: d'r dochtertje liet iedereen trots haar broertje zien!
     
  10. Kris80

    Kris80 Lid

    9 mei 2007
    68
    0
    0
    Wat herkenbaar zeg! Mijn zoontje wordt eind Januari twee en in Maart wordt de tweede verwacht. Je moet eens weten hoe vaak ik twijfel en me zelfs schuldig voel; Hij is nog zo klein, had ik niet nog even moeten wachten? het is ook echt een mama kindje en best jaloers als er een ander kindje bij mij op schoot zit, dus het zal echt wel even moeilijk voor hem worden denk ik. Ik lees overal dat je je kleine moet voorbereiden en mee moet nemen naar de VK enzo...maar hij is nog zo klein en begrijpt dat allemaal nog helemaal niet. Het komt allemaal vast wel goed, maar vind het wel prettig om te lezen datb ik niet de enige ben met zulke (schuld) gevoelens.
     
  11. tari

    tari Fanatiek lid

    23 dec 2006
    4.655
    0
    0
    receptioniste
    noord-holland
    Ik heb ook 2 zoontjes, tussen de 1e en de 2e zat 20mnd en tussen de 2e en de baby zit 26 mnd.
    Zefanja is net 2 geworden, maar vergeet niet dat ook kleine kinderen meer begrijpen dan wij denken.
    Hij weet dondersgoed dat er een baby komt en ik betrek ze er allebei ook bij. De oudste misschien iets meer, maar die vraagt er zelf naar.

    Verders komt het echt wel goed, ze krijgen vaak nog wel eens een terugval qua gedrag, maar het is voor een kind een hele omschakeling, dat is het ook al voor jezelf. Geef ze gewoon de tijd en betrek ze er bij, verders heel veel geduld en liefde, komt echt wel goed.

    Succes hoor en nog gefeliciteerd.
     
  12. moedergans

    moedergans Actief lid

    13 apr 2007
    373
    0
    0
    mamma & catering mw.
    zuid holland
    hier denk ik ook vaak aan hoor.
    ons zoontje zal net 3 zijn als de uk geboren wordt.

    Ben ook echt van plan om bij z'n eerste kennis making, de kleine even uit handen te geven en eerst eens flink met hem te gaan knuffelen zodat hij voelt dat hij nog steeds belangrijk voor me is, en dan pas z'n brusje te introduceren.
    En daarna een aantal x per dag echt even tijd voor hem alleen te nemen.

    Denk ook dat het voor hem ook een feest moet worden, ik denk dat ik een klein kadootje voor hem koop dat hij krijgt na de geboorte omdat hij nu broer geworden is. Weet zeker dat de oma's dat ook zullen doen. (ben erg tegen kadootjes voor broer of zus op de ander's verjaardag, maar na een geboorte vindt ik dat toch anders)

    En hij gaat met alle v.k. bezoeken en echo's mee. Je kan hem nog niet zo veel uitleggen, maar misschien gaat hij hier door toch e.e.a snappen.

    Schijnt dat jaloersheid bij kinderen tussen de 1 en 3 jaar vaker voorkomt als er voor of er na. al is dat denk ik ook weer van allerlei factoren afhankelijk.
     
  13. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    ook mijn zoontje is nog klein hij zal wordt in februari 2 en in april/mei komt de 2de eraan.
    het is niet om mezelf dat ik me zorgen maak want weet dat ik hem zeker niet achteruit zal duwen en hem zoveel mogelijk probeer te betrekken.
    hij is niet echt heel jaloers maar wel een mamas kindje.
    het is vooral om de familie dat ik me zorgen maak ze zijn ingesteld van de kleinste is de schattigste en hij is nu de kleinste altijd geweest en zal dat dan niet meer zijn.
    ik zie dan van die beelden voor me dat ze gewoon naar de baby zullen lopen enhem dan zielig zouden laten staan.
    maar ga iedereen voor de bevalling er idd eens goed op wijzen dat ze Elyesa eerste een knuffel geven en dan vragen of hij zen brusje wil laten zien.
    wil hem dan ook de doopsuiker laten uitdelen en hem toch een kadotje geven omdt hij gote broer is geworden.
    wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die eraan denkt.
     

Deel Deze Pagina