Dat het vanwege de rauwe eieren is wist ik inderdaad. Maar ik vraag me af of ze dat zeggen omdat rauwe eieren echt specifiek tijdens de zwangerschap gevaarlijk zijn, of dat het gewoon een algemene waarschuwing is, omdat rauwe eieren eten voor niemand echt gezond is? Ik denk eigenlijk het laatste.
Rauwe eieren kunnen (eigenlijk niet omdat de controles in nederland extreem streng zijn, maar in theorie kan het dus wel) een bepaalde bacterie bevatten. Daar wordt jij als volwassen persoon alleen maar ziek van, is niet heel ernstig. Voor je ongeboren baby kan het echter wel dodelijk zijn áls je die bacterie oploopt. De kans op die bacterie is dus eigenlijk verwaarloosbaar klein, maar omdat het voor je kindje dus fataal kan zijn durfde ik zelf toch het risico niet te lopen..
Ah zo, ok bedankt! Nou als ik weer een beetje opgeknapt ben (stomme misselijkheid....) dan ga ik eens even speuren naar chocomousse in de supermarkt die wél mag
Ligt eraan hoe je rood vlees leest Het vlees mag er niet meer rood uitzien, maar biefstuk of ander rund (rood vlees) mag natuurlijk best als je goed bakt!
Oh zo, ja onder rood vlees versta ik vlees wat echt nog rood is, dus idd biefstuk of ander rund wat je maar half bakt Maar als je met 'rood vlees' de verzamelnaam van biefstuk, tartaar, etc bedoelt, dan klopt het niet idd want dat mag wel gewoon.
Ik heb de eerste weken heel voorzichtig gedaan. Vooral omdat ik dus ergens in week 10 ofzo wel een voedselinfectie heb gekregen door een toastje met zalm. Dus met de misselijkheid van de eerste weken ook nog eens ontzettend lopen overgeven daardoor. Maar toen ik verder ging lezen las ik dat je ook geen drop meer mag, dit niet, dat niet... En dat je van bepaalde dingen vervelende kinderen krijgt later, die concentratieproblemen veroorzaken.. Nou ik geloof daar allemaal niet zo in hoor. Ik let alleen op met rauw vlees, en voorverpakte vis, en drink vanzelfsprekend geen alcohol meer. Maar de dropjes die laat ik niet staan hoor . Door een erg lage bloeddruk raad mijn VK het juist aan om wat meer zoute dingen te eten.
Ik probeer zo natuurlijk mogelijk te eten, dat wil zeggen zoveel mogelijk zelf vers maken. Dan weet je ook precies wat er in zit. Uiteraard lukt dat niet altijd, zeker met snackjes niet, maar over het algemeen gaat het best goed. En wat zout en sommige kruiden en specerijen betreft, ach mijn bloeddruk was 95 om 55 dus ik maak me voorlopig nog geen zorgen.
Nee, dat is niet zo. "Rood vlees" is een benaming voor rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees etc, vlees wat in rauwe toestand een rode kleur heeft. Maar het meest wordt de benaming gebruikt voor biefstuk (en entrecote, rosbief in de pan etc) omdat dat vaker rosé gebakken wordt. Zolang je biefstukje ook aan de binnenkant aardig doorbakken is (hoeft geen grijze zeemleren lap te zijn, maar gewoon normaal dat er geen bloed uit sijpelt) is er helemaal niets aan de hand.