De Rapley methode!

Discussie in 'Voeding' gestart door Sammie1, 16 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Hi dames,

    Wij zijn dit weekend met bijvoeding begonnen a la Rapley. Misschien is het leuk om ervaringen uit te wisselen?

    Hoe groot geven jullie een stuk banaan? En helemaal zonder schil? Hier is dat wel een glibberboel haha. Ze heeft nu 2x banaan gehad en zometeen weer. Ze leek er gisteren al weer iets meer mee te doen dan de 1e keer.

    Ze krijgt nog volledig BV.

    Kom maar op met jullie verhalen :D
     
  2. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Had je al gezocht op Rapley, er zijn namelijk al veel topics over geopend. (niet dat je dan geen nieuwe mag openen, maar toch...)

    Leuk he trouwens, dat Rapley.
    Hier ook gedaan! Begonnen met prakjes, omdat ik 'niet beter wist' toendertijd. Maar mevrouw liet zich niet graag voeren dus al snel stukken geprobeerd en dat ging goed!
     
  3. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    @ Nova, o ik keek op de eerste pagina maar zag er geen topic over hihi
    Heb verder niet gezocht ;)
     
  4. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Hier in het begin grof geprakt, maar al vrij snel over op stukken. Eerst fruit (banaan, peer, appel, kiwi), daarna ook de warme hap en brood. Brood heeft ze altijd met de handen gegeten, en haar warme hap ook. Aardappelen en groenten eet ze apart, met af en toe een klein stukje kipfilet of vis.

    Alleen soep pureer ik, en een fruithap als het zo uitkomt. Voor de rest krijgt ze alles in stukken.
     
  5. Nightelf79

    Nightelf79 Fanatiek lid

    31 dec 2008
    2.346
    0
    0
    Radiologisch laborant
    Hier ook 2x volgens Rapley met bijvoeden begonnen. Ik gaf altijd een hele banaan en dan ergens halverwege de banaan had ik de schil er voorzichtig afgesneden, zodat ze een niet glibberig handvat hebben. Werkt prima :)
     
  6. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.378
    1.381
    113
    Hier echt net begonnen. Eerste hapje was wortel. Gelijk een groot stuk eraf gehapt. Best eng hoor. Toen toch maar voor de smak wat geprakte wortel op een lepel gegeven.
    Morgen doen we broccoli.
    Geven jullie naast hele stukken ook geprakt of gepureerd?
     
  7. giraffe 2013

    giraffe 2013 Bekend lid

    18 apr 2013
    754
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik wil ook deze methode doen als ze straks 6 maanden is.
    Maar lijkt me ook behoorlijk eng !!!
     
  8. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Hoi!

    Hier al een tijdje gestart met groente en fruit en ik bied ondertussen vanalles aan, zodat hij veel verschillende structuren leert kennen. De ene keer eet hij een hapje, dan weer grote stukken, een prakje en nu met zachte stukken fruit kleine stukjes met een vorkje en hij vindt het echt geweldig om zelf te doen! Jammer dat ik geen filmpjes kan plaatsen hier, want het is echt zo leuk om te zien!!

    Wat rapley tips:
    Laat altijd een stuk schil vastzitten aan het fruit, zo kunnen ze het goed vasthouden. Bij banaan laat ik aan de onderkant een stuk schil zitten, maar bij een peer bijv ook! Ik schil dan alleen de bovenkant en haal het steeltje eruit.
    Wat je eventueel ook kan doen is het fruit af en toe een beetje droogdeppen met keukenpapier, dan gaat het ook al beter!

    Wat verder goed is om te weten is dat baby's het kokhalsreflex hebben. Zodra er een stukje groente of fruit te ver achter op de tong komt gaan ze kokhalzen en werken zo het stukje er weer uit. Het is misschien wel een beetje naar om te zien en je bent geneigd om gelijk het stukje uit de mond te halen, maar als je even rustig afwacht zie je dat ze het echt zelf kunnen oplossen! Natuurlijk moet je er wel goed bij blijven en het in de gaten houden, want het wil natuurlijk niet zeggen dat het altijd goed gaat he! Hier komt het kokhalzen echt nauwelijks meer voor, vindt hij een stukje te groot of te hard dan duwt hij het er gelijk weer met zijn tong uit.

    Oh en houd je camera in de aanslag, het is toch zo mooi om terug te sien hoe je kindje op de verschillende smaken reageert, maar ook hoe vindingrijk hij eigenlijk al is!
     
  9. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    +1 :d
     

Deel Deze Pagina