Gegevens luier: Merk luier: Type luier: Overbroekje Materiaal: PUL Maat: 62-92/98 Kindje: gebruikt voor baby en 3-jarige Prijs: 14,95 Cijfer van 1 t/m 5 voor: Gemak: 3 (drukknoopjes zijn wat minder snel, maar blijven wel goed zitten en beschadigt itt klittenband niks in de was) Opnamecapaciteit: - Droogsnelheid:4 Pasvorm: 5 Korte recensie: Erg fijne broekjes waarmee ik vrijwel nooit lekkage heb oa vanwege de lekgootjes. Je kunt ze vrij precies aan de billen/luier aanpassen waardoor het goed aansluit. Erg veel leuke kleuren en printjes. LET OP: Met centrifugeren een laag toerental kiezen, anders laat het plastic laagje los.
als ik het goed zie is dat een rumparooz.... Interesant topic.. Wil zelf ook tzt wasbare luiers gebruiken, maar er zijn er zo veel en zo verschillend... Hou het in de gaten!!
Ik ben erg benieuwd naar de Bumgenius! Zit heel erg te twijfelen of ik het ga proberen, maar ben toch bang dat ik het teveel gedoe vind. En vind zo'n heel pakket in 1 keer kopen erg duur als ik nog niet eens weet of ik het vol houd. Maar denk dat ik er misschien een paar koop om het te proberen, maar moet nog een aantal maandjes wachten tot ik het uit kan proberen.
Gegevens luier: Merk luier: Bumgenius met klitteband Type luier: Pocketluier Materiaal: Kunstvezel, met 2 inleggers Maat: Meegroei van 3,5 tot 16 kilo Kindje: Jongen van 26 maanden, slanke bouw, 13 kilo Prijs: 22,95 bij BabyBum.nl Cijfer van 1 t/m 5 voor: Gemak: 4 Opnamecapaciteit: 4 Droogsnelheid: 4 Pasvorm: 4 Korte recensie: Fijne luier. Na het wassen stop je de inleggers op hun plek en dan is het tijdens de verschoning gewoon omdoen als een pamper, helemaal door het klitteband (Bumgenius heb je ook met drukknoopjessluiting). Ik vind de luier bij mijn zoontje alleen erg laag zitten, is denk ik het nadeel van het meegroeiaspect. De luier is ook niet doorgelekt ofzo dus het is puur een gevoel. Toch pak ik deze luier niet als eerste. Nog niet bij mijn dochter geprobeerd.
Maira en marjolein: ik zou gewoon even op marktplaats uitkijken en van verschillende dingen wat kopen. Ook op dragen en voeden is er een heel onderdeel waar ze tweedehands verkopen. Bumgenius pocket: lijkt me een erg fijne luier! Ik heb er zo tweedehands eentje gereserveerd. Ben er erg benieuwd naar!
Gegevens luier: Merk luier: Kushies Type luier: AIO Materiaal: Katoen Maat: M van 4 tot 10 kilo Kindje: Meisje,3 maanden, 6 kilo Prijs: 18,50 bij littleones.nl Cijfer van 1 t/m 5 voor: Gemak: 4,5 Opnamecapaciteit: ? Droogsnelheid: 4,5 Pasvorm: 1 Korte recensie: Alleen gepast, mijn dochter heeft hem nooit werkelijk gedragen. Ik vond de luier erg stug en hij zat ook niet goed om haar beentjes (voelde te krap). Nu is mijn dochter ook vrij mollig dus het zou ook daar aan kunnen liggen. Deze heb ik na 1x wassen en 1x passen weer weggedaan. Bekijk bijlage 324323
Ik zit sinds gisteren dit topic echt vol verbazing en interesse te lezen! Wow wat een verschillende luiers. Voor mijn zoon gebruik ik wegwerp luiers. Maar jullie maken mij enorm nieuwschierig. Alleen er is zoveel info en verschillende merken. Wie kan mij een site geven waar ik er meer over kan lezen. En misschien rare vraag maar zie allemaal broekjes voorbij komen maar daar zit dan toch nog iets van een inlegger of broekje in?
Rums je hevt tweedelig luieren: luieren en los overboekje (al paar keer voorbij gekomen) en de AIO (all in one) luiers die eigenlijk net zo werken als een pamper, behalve dan dat je ze in de wasmand mikt ipv de kliko. Je kunt altijd meer absoptievermogen krijgen door extra inleggers in de luier te stoppen. Bij een AIO zitten de inleggers vast aan de luier en leg je extra inleggers er los in. Bij een pocket zit er een opening in de luier waar je de inlegger in stopt. En je hebt ook systemen waar je zin in vast kan klikken. Alles werkt, heeft exht te maken met persoonlijkhe voorkeur. Als je googled op katoenen luiers kom je veel info tegen. Kaatjekatoen heeft goede consulentes die je veel info kunnen geven. En als je 25 mei nog niets te doen hebt zou ik zeggen: kom naar de oudersnatuurlijk beurs. Daar kun je veel luiertjes voelen en zien
Misschien leuk om de verschillende afmetingen te vergelijken (wilde eigenlijk de Bumgenius er ook bij doen maar die zit in de was, misschien later) Bekijk bijlage 324388 Boven van links naar rechts: wegwerppamper maat 2 Itti Bitti AIO maat S Itti Bitti AIO maat M Totsbots meegroei, afgesteld op maat M Myllymuksut maat M (valt het grootste van dit rijtje) wegwerppamper maat 3 Onder van links naar rechts: Bumgenius maat L (valt het kleinste, en het slankste) Totsbots meegroei, afgesteld op maat L (grootste) Alva Chineesje meegroei, afgesteld op maat L (grootste) Luier maat 4 En omdat de rest van de Alva's in de was zit even zo vergeleken: Bekijk bijlage 324391 Links de totsbots maat L Midden de Alva maat M Rechts de totsbots maat M Je ziet dus dat het Chineesje groter valt, komt ook door de dubbele rij drukknopen (zodat je precies bij de beentjes kunt afstellen).
Die itti bitti's zijn echt een pak te schattig! Ik kan niet wachten tot ik de mijne hier thuis heb! ( en dan maar hopen dat het een perfect fit is voor ons kleintje!)
Gegevens luier: Merk luier: Itti Bitti Type luier: All in One en All in Two (Snap in One) Materiaal: Broekje van fleece, inleggers van eco katoen Maat: M 6,5-12,5 kg Kindje: Mijn mollige 3-maanden oude baby van 6+kilo Prijs: AIO: 19,25 en SIO: 20,25 bij KaatjeKatoen Extra inlegger AIO: 2,75 Extra inlegger SIO: 9,95 (en dan kan de kleine van de AIO er nog bij) Cijfer van 1 t/m 5 voor AIO: Gemak: 4,5 Opnamecapaciteit: 3,5 (met extra inlegger) Droogsnelheid: 3,5 Pasvorm: 5 Korte recensie: Hoge aaibaarheid, het beroemde heupmodel staat mijn dochter super. Eigenlijk is het zonde dat er nog kelding overheen moet.. Ik gebruik de AIO alleen met een extra inklikbare inlegger. Met inlegger kan ik de luier wel een paar uur omhouden bij mijn dochter. Drogen gaat redelijk snel, sneller dan de losse inleggers van de SIO opvallend genoeg. Ik vind deze luier prachtig, misschien eerder heel mooi dan heel praktisch maar goed het oog wil ook wat.. Cijfer van 1 t/m 5 voor SIO: Gemak: 4 Opnamecapaciteit: 4 (met extra inleggers) Droogsnelheid: 3 Pasvorm: 4,5 Korte recensie: Wederom die heerlijke zachte 'look', wat zitten ze toch mooi De SIO werkt met inklikbare inleggers. Het werkt simpel: kleur op kleur, daar kun je je niet in vergissen. Hoewel de SIO meer opneemt dan de AIO is deze ook een stuk dikker omdat al die inleggers los zitten. Ik moet altijd even goed controleren of de inleggers niet uitsteken aan de zijkant van de luier. Het idee is dat je na een plasbroek niet de hele luier hoeft te verwisselen maar alleen de inleggers kunt klikken. Dit werkt prima, onlangs gaan zwemmen met mijn dochter en een SIO met meerdere inlegsets meegenomen. Scheelt een hoop ruimte in je tas. Nadeel van zowel de SIO als de AIO is dat je geen eigen inleggers erin kunt steken maar altijd die van Itti Bitti moet kopen. De inleggers drogen langzaam. Hier mijn dochter in de SIO met alle 3 de inleggers (dus dikker dan dit kan niet) Bekijk bijlage 324402
Tnx Dit is wel een M waar ze officieel echt net inpast (en nog 9 maanden mee kan doen ofzo). Hij ziet er zo nog best bulky uit, meestal doe ik niet alle inleggers er in.
Leuk topic! Ik heb ze helaas al weggegeven, maar heb veel gehad aan de zelfvouwluiers en de training pants van Bright Bots, heerlijk felle kleurtjes! https://www.brightbots.com.au/StylesList/BB/4/nappies-and-pilchers
Moesten er hier trouwens mensen zijn die van bepaalde luiers 'af willen' mogen ze mij altijd een pb sturen. Wie weet wil ik ze wel overnemen! Bright bots... Mmm had ik nog nooit van gehoord!
Misschien een domme vraag, maar hoe werkt zo'n luier dan? Is het een soort broekje met iedere keer een soort maandverband erin ofzo??
Je hebt verschillende soorten: AIO: alles zit al vast in de luier. Lijkt het meest op wegwerp. Als je het nodig vind kan je er inderdaad een booster bij doen ( is een soort doek, soms al voorgevormd en dan kan het inderdaad wat weghebben van een stoffen maandverband.) Bij sommige moet je de inleggers er in 'snappen'/klikken, en ben je daarna klaar Bij andere heb je een luier, die niet waterdicht is, waar je dus nog een waterdicht broekje moet overdoen. En dan heb je nog de goedkope strikluiers. Zijn dan tetradoeken die je plooit en dan met een doek toestrikt. In alle luiers kan je dan extra boosters bijleggen naargelang de absorbtie die je nodig hebt... Volgens mij leg ik het zo goed uit he dames? Anders vul maar aan en corrigeer maar