Heb even de leegstandwet erbij gepakt en dan lees ik het volgende. Maximaal 1 maand opzegtermijn dus.
JL zegt 3 maand , minimaal 1 maand max staat niet aangegeven. Verhuurder werkt mee als er een nieuwe huurder is per 1 augustus. Anders wordt het 1 september dat kunnen we niet betalen.
Ik werk bij een woningbouwvereniging en wij verhuren woningen in het kader van de leegstandswet en daar geld dat de verhuurder een opzegtermijn heeft van 3 maanden en de huurder van 1 maand. Langer mag altijd maar korter niet. Ik zou voor de zekerheid toch nog een de rechtswinkel bellen of een de jurofoon bellen want volgens mij mag die opzegtermijn van 3 maanden voor een huurder niet. Als jij per maand huur betaald dan heb jij ook een opzegtermijn van een maand. Ik denk dat je heel sterk staat als je met een maand zou opzeggen ook al staat in je contract anders.
Nou, ik zie dat mijn bronnen elkaar daar een beetje tegenspreken (de één zegt minimaal en de ander zegt maximaal), dus ik zou het écht nog even goed navragen! In het ergste geval: is er niemand die jullie één maand financieel uit de brand kan helpen, zodat jullie naar een reguliere huurwoning kunnen?
De vader van me vriend zegt doen en dat we ons geen zorgen hoeven te maken mocht ons huis per 1 augustus niet verhuurd zijn. Moet er een waarborgsom voor zo'n woning betaald worden?
Ik heb jaren geleden dezelfde discussie met mijn huurbaas gehad voordat ik ging samenwonen. In mijn huurcontract stond dat ik 3 maanden van tevoren moest opzeggen. Maar ik wist dat de opzegtermijn van huurderskant dezelfde is, als de periode per wanneer je de huur betaald. Aangezien je huur per maand betaald (betaal JIJ de huur per maand?) is de opzegtermijn ook maar 1 maand. Hiermee is hij dus ook akkoord gegaan. Je moet wel schriftelijk de huur opzeggen en de brief aangetekend naar je verhuurder opsturen. Gaat volgens mij altijd in per 1e van de maand.
Ja betaal per maand. Hmm wat moet ik nou doen dan? DE WONING GAAT DOOR Gewoon brutaal een aangetekende brief sturen en per 1 augustus opzeggen? Dan ben ik dus nog schappelijk omdat het eigenlijk maar 1 maand is.
Ik denk dat ik, als ik jou was, een aangetekende brief zou versturen met een opzegging per 1 juli. Baat het niet dan schaad het niet. Eventueel het stukje erin zetten over de opzegtermijn van maximaal een maand. Gaat hij niet akkoord, dan heb jij tijd genoeg gehad om alles uit te zoeken en kun je a.d.h.v. dat resultaat kijken wat je ermee doet.
Het is niet brutaal de huur netjes per 1 augustus op te zeggen, aangezien je hem officieel gezien zelfs per 1 juli mag opzeggen
OPZEGTERMIJN IS INDERDAAD 1 MAAND Wet staat altijd boven contract. Artikel 16 1. Ten aanzien van de huur en verhuur van woonruimte met betrekking tot de verhuring waarvan een vergunning als bedoeld in artikel 15, eerste lid, eerste zin, is verleend, blijven de artikelen 232 en 247 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek buiten toepassing. 2. Ten aanzien van huurovereenkomsten, als bedoeld in artikel 15, eerste lid, eerste zin, gelden de volgende bijzondere bepalingen. 3. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor ten minste zes maanden. 4. Bij opzegging door de huurder is de termijn niet langer dan een maand. 5. Bij opzegging door de verhuurder is de termijn niet korter dan drie maanden. 6. Een opzegging die in strijd met het vierde lid van dit artikel of met het eerste of tweede lid van artikel 271 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek is gedaan en een opzegging die op kortere termijn is gedaan dan is voorgeschreven in het vijfde lid van dit artikel gelden niettemin als waren zij gedaan tegen de voorgeschreven dag en met inachtneming van de voorgeschreven termijn. 7. De huurovereenkomst eindigt in elk geval op het tijdstip, waarop de vergunning haar geldigheid verliest. 8. Elk beding waarbij in strijd met het vierde lid een langere opzeggingstermijn of in strijd met het vijfde lid een kortere opzeggingstermijn wordt overeengekomen of waarbij van andere bepalingen van dit artikel dan wel van artikel 271, eerste, tweede en derde lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek wordt afgeweken, is nietig. 9. Burgemeester en wethouders vermelden in de vergunning tegen welke huurprijs ten hoogste mag worden verhuurd. Aan de berekening van het huurbedrag leggen zij de krachtens de artikelen 10, eerste lid, en 12, tweede lid, van de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte gegeven regels ten grondslag. Komen partijen een hogere huurprijs overeen dan waartegen de woonruimte ten hoogste mag worden verhuurd, dan treedt de huurprijs welke in de vergunning is vermeld in de plaats van de overeengekomen huurprijs. 10. Indien de vergunning van rechtswege is verleend, verbinden burgemeester en wethouders alsnog een voorschrift aan de vergunning, inhoudende de huurprijs tegen welke ten hoogste mag worden verhuurd. Aan de eerste zin wordt uitvoering gegeven binnen zes weken na de bekendmaking van de vergunning van rechtswege. Het negende lid, tweede en derde zin, is van toepassing. 11. De huurovereenkomst moet bij geschrifte worden aangegaan. Daarbij moet melding worden gemaakt van de vergunning bedoeld in artikel 15, eerste lid, eerste zin, het tijdvak waarvoor deze is verleend en de daarin vermelde huurprijs. 12. Indien aan het bepaalde in het elfde lid niet is voldaan, kan de verhuurder zich niet beroepen op het buiten toepassing blijven van de artikelen genoemd in artikel 15, eerste lid, eerste zin, en op het van toepassing zijn van het bepaalde in het derde tot en met achtste lid van dit artikel.