Wij hebben een friese naam die niet heel bekend is, ninthe Maaar de 2e naam engels Volgend kindje krijgt ook een nederlandse of friese naam
Nou wij doen niet aan Hollandse namen hoewel mijn man wel een echte Hollandse naam heeft : Hendrik Willem
J ulian harm en j ulian dus op zijn nederlands. Nog heel lang getwijfeld of wee toch niet harm als eerste naam zouden doen, maar vonden we net een tikje te ouderwets.
Ik vind hele oud Hollandse namen heerlijk! Maar nu heeft onze dochter een hele Vlaamse naam: Lieve. Maar haar tweede naam Maria (niet omdat wij gelovig zijn maar we dat leuke vonden omdat haar oma's en overgroot oma's zo heten) is wel heel Nederlands Maar ik zou onze tweede wel graag een Nederlandse naam geven. Maar het belangrijkste is dat bij het kind past.
Onze zoon heet Dirk. Die naam komt al een paar eeuwen in onze familie voor. Ik vind het leuk om langs de grote kerk te lopen en te bedenken dat een paar honderd jaar geleden een van mijn voorouders die ook Dirk heette daar trouwde! Ik hou niet zo van tijdgebonden namen, in mijn generatie heb je veel Yvonnes en Anitas, daarna kwamen de Patricks, tegenwoordig zijn het de Lenthes en de Jaydens. Ik hou meer van tijdloos.
Onze dochter heet N. ora. Van islamitische mensen hoor ik altijd ow wat leuk, een arabische naam. Van joodse mensrn altijd, ow wat leuk, een joodse naam. Wij houden gewoon van simpele namen. Ook heel erg van scandinavische namen trouwens. Mijn man heeft een scandinavische naam en ik een friese. Ik hou zelf totaal niet van engelse namen en van nog wel heel veel meer niet. Maar gelukkig maar dat smaken zo uiteen lopen toch, anders zaten er zoveel dezelfde namen in een klas Pieter vind ik wel leuk, maar ik zie hem inderdaad wel wat kakkig, vroeger wel opgepast op pietertjes overigens niks mis mee!
Hier een dochter Evelien, typisch jaren '60. Ik krijg ook verrassende blikken als ik haar naam zeg. Iedereen vindt m haast uniek Ik vind Sanne mooi maar o zo populair... Gijs vind ik erg mooi. Als Evelien een jongen was geweest dan was het Thijs geweest.
Onze dochter heeft ook een Hollandse naam. Onze voorwaarde was dat het NIET veel voor kwam. Het is...F ieke geworden Mijn man vond Scandinavische namen ook leuk, ik wat minder.
Onze dochter heet J.asmijn, ook lekker Hollands. Buitenlandse vrienden spreken het uitals Jasmina, kan prima internationaal dus. In onze omgeving alleen maar Hollandse namen: Bart, Lotte, Lisa, Roos, Julian, Tessa, Niels. Een jongetje op het kdv heet Willem, leuk en stoer en bij hem helemaal niet ouderwets.
Stijn, we gingen in ieder geval voor een korte naam en kwamen erachter dat we niet zo van de engelse/amerikaanse namen zijn...dit klinkt ook heel lekker met z'n achternaam, lekker hollands
ik ben meer voor amerikaanse namen : dylan, jayden, preston, tayler, sydney,... mijn vriend is meer voor nederlandse namen, hij vind sanne heel erg mooi voor een meisje bij dylan hebben wij de uitspraak vernederlandst of hoe zeg je dat? dus uitspraak is dielan maar wij zijn bijna de enige die dat zeggen als hij wat ouder is mag hij zelf de uitspraak kiezen dus dilan, dilen of dielan
Wij zijn gegaan voor 'neutrale' namen: Emma, Lucas en Thomas, die zijn voor iedereen in Nederland normaal uit te spreken en te spellen maar ook internationaal levert het weinig problemen op (wij hebben allebei namen die alleen in nederland voorkomen en voor bv engelstaligen slecht uit te spreken zijn, ook niet altijd handig) Wel grappig is dat iedereen zegt: 'oh leuk, echte nederlandse namen!' terwijl dat dus eigenlijk niet zo is: Emma is een oude franse naam ('groots/allesomvattend') Lucas komt uit het grieks ('licht' en beschermheer van de kunstenaars) en Thomas is afgeleid van het Aramese woord voor 'tweeling'.......wat nog toepasselijk is ook aangezien Lucas en Thomas een tweeling zijn (al hadden we die naam al bij Emma). Dus tsja.... We zijn weg gebleven bij creatief en schattig omdat het als je 40 bent (of 60 of 80) nou niet echt altijd even leuk is om een schattige naam te hebben, erg leuk voor een baby maar kleine Valentijntjes en Pepito's worden een keer groot (daar ken ik toevallig volwassen exemplaren van). En ik weet van mezelf hoe ergerlijk het is om telkens je naam te moeten verbeteren als de spelling anders is dan mensen verwachten, elk jaar op de eerste schooldag alles controleren en verbeteren en nog steeds moet ik opletten.
Onze buurmeisjes heten Evelien en Sanne ...alleen Evelien wordt vaak Eef en persoonlijk hou ik niet van afgekorte namen.
Hier ook voor een neutrale naam gegaan die in Nederland goed doet maar ook goed in buitenland uit te spreken is.
Ik ken ook een 'dielan' Zijn naam wordt geschreven als Dilan. Vindt het super leuk, zo vernederlandst!
Wij hebben Friese namen gekozen, net als wijzelf hebben, en deels vernoemd. Ik vind het juist leuk dat de naam vrij onbekend is, in combinatie met zijn achternaam uniek (heel handig als je jezelf googlet ), terwijl het tegelijkertijd een oude naam is.
Onze achternaam is ook vrij uniek - stuk of 8 mensen in NL en volgens mij in de wereld met die naam, vanwege een schrijffoutje in de jaren '40 - maar toch had mijn dochter een naamgenoot ergens in 1800 Geen familie overigens
Onze beide achternamen komen ook niet vaak voor en de voornaam ook niet echt. Er bestaat wel een N. ora met mijn achternaam, maar haar naam combinatie is uniek. Vond ik ook leuk inderdaad. Voor een jongetje vind ik Stein super leuk, daar eindigt alleen de achternaam van mijn man op, dus dat doen we maar beter niet
Leuke naam Pieter! Onze dochter heet Lotte en de tweede krijgt ook een 'Hollandse' naam (Lotte is eigenlijk Duits en naam voor buikbeeb is officieel Frans dus eigenlijk niets Hollands aan ). Tweede namen zijn Sophie en Anne. Zullen voor sommigen ook kaknamen zijn maar is hier gewoon onze smaak Emma staat hier ook hoog op de lijst maar kan ik niet gebruiken ivm de meerdere Emma's om ons heen.