Voor de Turkse dames die goed kunnen koken **help**

Discussion in 'De lounge' started by Mila24, Oct 12, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    Apr 14, 2006
    7,984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    ik ken een site waar ik alle gerechte heb geleerd en nog steeds gebruik. voor de ramadan heb ik haar gebak gebruikt om te eten.

    het iswel in het turks.

    www.yemekgunlugum.blogs.com
     
  2. Mila24

    Mila24 Fanatiek lid

    Jun 30, 2007
    2,199
    0
    0
    Antwerpen
    Dank je wel layla.
    Miss. domme vraag maar is meel en bloem iets anders? en hoeveel meel is dat 1 kilo per pak ofzo?
    Cynthia wil ook graag jouw recept dan probeer ik ze beiden eens uit.
    Me man vond ze echt niet lekker vanmorgen, leek wel oud brood :(
     
  3. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    Apr 14, 2006
    7,984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    meel en bloem is het zelfde

    en ik gebruik dan een pak van 1 kilo
     
  4. Mirelle

    Mirelle Actief lid

    Dec 11, 2006
    469
    0
    0
    Oss
    Hmmmmm.. Lekker hoor dames!
    Ik krijg er trek van.

    Bedankt voor de recepten!

    Groetjes, Mirelle.
     
  5. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    Voor het verschil tussen meel en bloem is het volgende ezelsbruggetje misschien makkelijk: denk bij bloem aan een bloem. Die is licht.
    Bloem is dat ook: licht en wit. Bloem gebruik je voor wit brood. Meel is donkerder. Daar van maak je bruin brood.

    Groetjes, Didier
     
  6. boska

    boska Lid

    Aug 9, 2007
    24
    0
    0
    Adm. medewerkster
    ZH
    Omdat ik gek ben op fetakaas. lijken die broodjes met feta mij erg lekker en ik wil het ook wel een keer proberen te maken.

    De verschillende manieren en hoeveelheden voor het deeg begrijp ik wel, maar hoe groot maak je de broodjes dan en hoeveel kaas en evt. andere ingediënten moet er dan in?

    Ik zag ook iets met aardappelen.

    Doe je de vulling dan gewoon in het midden en dichtvouwen?
    En hoelang en op hoeveel graden moet het dan in de oven?

    Als iemand kan zeggen wat voor vullingen er mogelijk zijn, zou deze poldermeid heel blij zijn.
    Kan ik het volgende week gelijk gaan maken als we veel verjaardagsvisite krijgen?

    Alvast bedankt
     
  7. Mila24

    Mila24 Fanatiek lid

    Jun 30, 2007
    2,199
    0
    0
    Antwerpen
    Hoi lentefee , hier is de site waar je met foto;s ziet hoe je het moet doen :

    Ik durf na me mislukking geen tips meer te geven haha ;) http://turkserecepten.wordpress.com/200 ... jespogaca/

    Staat in het nederlands er op en ook in het Turks maar dat zal je niet kunnen lezen denk ik :D
     
  8. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    Apr 14, 2006
    7,984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    ik wits niet dat er verschil was tussen bloem en meel.

    ik gebruik bloem, maar ik dacht dat het het zelfde betekende.
     
  9. Cynthia85

    Cynthia85 Bekend lid

    Aug 4, 2006
    799
    0
    0
    Gezondheidzorg
    Schiedam
    leuke site is dat van haar he, ik maak ook veel recepten van haar. Die link heb ik weer van tirtilisko gekregen haha. Wat een toeval zeg!
     

Share This Page