ik ben die aardappels zó zat. wil een keertje rijst eten en dan bedoel ik niet nasi ofzo want dat eten we regelmatig. maar rijst ipv aardappels dus. stukkie vlees, wat groente en dan rijst erbij maar ik vind rijst zo echt heel saai en naar niks smaken. met wat kan je het kruiden?? zie op google aardig wat recepten met korriander, peterselie, gember enz enz enz. maar dat heb ik allemaal niet in huis... bestaan er ook zakjes met kruiden die je er doorheen kan doen, of iets anders simpels? wil best wat kruiden halen maar geen hele kruidenrek. vanavond boodschappen doen dus tips zijn heel erg welkom!!
Of je doet er gewoon een bouillonblokje bij tijdens het koken? Lekker simpel, maar dan zit er wel smaak aan je rijst...
Wij koken altijd de rijst 'gewoon', maar doen de groente en het vlees in een sausje en vermengen dat..
ja maar een braadworst en sperziebonen zie ik me niet zo snel door de rijst gooie ja de bonen wel maar die rijst blijft dan nog steeds saai smakeloos. boullionblokje. word dat niet mega zout? die rijst bij grieks restaurant is bijvoorbeeld wat ik beetje bedoel. dat eet je er apart bij en is heerlijk gekruid! maarja, hoe maak je zoiets
Haha ja wij zijn een beetje raar en gooien alles door elkaar. Ik eet ook rustig een frikandel bij m'n rijst, of spinazie door de rijst heen, ofzo.. Hopelijk vind je iets naar je zin!
spinazie door mn rijst, nee dat zou niet echt in mij opkomen haha. maar zo vind je wel nieuwe dingen om te maken. scheelt dat ik hier makkelijke eters heb. man en kids eten álles. dus kan vaak wel nieuwe dingen proberen maar t probleem is dat ik niet zo crea ben en al helemaal niet welke kruiden ik voro welk gerecht kan gebruiken
Hahahaha ja, had zin in rijst EN spinazie, maar zou het niet opkunnen op met beiden een apart gerecht te maken, dus maar door elkaar gegooid.. Hier ook helemaal niet creatief! Soms lees ik hier op ZP dingen over sausjes en garnering en allemaal termen die ik niet ken, en dan denk ik wow.. Ik kom niet veel verder dan aardappels/rijst, vlees en groente.. (En saus uit een pakje )
Wij doen er altijd een bouillonblokje bij. En het is nog nooit te zout geweest. Maar ik heb het wel eens gegeten met de kruiden van zo'n zakje noedels soep. Kant en klaar zakje zit erbij en dat smaakte ook erg lekker! Die noedels zijn ook behoorlijk cheapy, dus prima te doen. En lekker!
haha ben dus niet enige die graag met pakjes werkt jmmr dat er geen kruidenpakjes/zakjes bestaan om door je rijst te doen. stom eigenlijk! ze hebben voor alles kruiden, shoarma, gehakt, aardappels, kip, zelfs voor sperziebonen, hutspot en andere groente. maar rijst weer niet
Sojasaus, knoflookpoeder, beetje ketchup, druppels maggi en wat boter en water en dan sausje maken en lkkr over de rijst heen beetje... En anders groenten en dan door deze saus halen en een bedje ervan op je rijst maken. Je kan ook je rijst bakken in roomboter, zout erbij en dan zo koken en na t koken ff lekker bakken of niet ... Saffraan beetje doorheen, kerrie ook lkkr de poeder aan t water vd rijst voegen, smaakje en kleurtje aan je rijst
Neem in ieder geval basmatirijst. Dat heeft al smaak van zichzelf. Verder zou je chilisaus of soja erdoorheen kunnen doen. Mijn oma eet rijst altijd met boter en bruine suiker. Biryani rijst is ook lekker, maar wel even wat werk. Heb ik ontdekt uit knorr tandoori tilapia. Misschien als je het een keer alleen met de kruiden probeert? 300 g basmatirijst 1 ui, fijngesneden 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 tl geraspte gemberwortel 1½-2 el boter 6-7 dl kippenbouillon 1-2 tl kerriepoeder of garam masala ¼ tl gemalen kardemom 2 eieren 150 g doperwten (diepvries) zout, peper 100 g geroosterde amandelen 2-3 el verse koriander 1 el fijngesneden muntblaadjes