rijst kruiden

Discussie in 'De lounge' gestart door Roozjuh, 19 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    ik ben die aardappels zó zat. wil een keertje rijst eten en dan bedoel ik niet nasi ofzo want dat eten we regelmatig. maar rijst ipv aardappels dus. stukkie vlees, wat groente en dan rijst erbij

    maar ik vind rijst zo echt heel saai en naar niks smaken. met wat kan je het kruiden?? zie op google aardig wat recepten met korriander, peterselie, gember enz enz enz. maar dat heb ik allemaal niet in huis... bestaan er ook zakjes met kruiden die je er doorheen kan doen, of iets anders simpels? wil best wat kruiden halen maar geen hele kruidenrek.

    vanavond boodschappen doen dus tips zijn heel erg welkom!!
     
  2. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Je kunt ook googlen op bijv Turkse rijst, dat maak je op een andere manier en heeft meer smaak.
     
  3. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.220
    62
    48
    around the corner
    Of je doet er gewoon een bouillonblokje bij tijdens het koken?
    Lekker simpel, maar dan zit er wel smaak aan je rijst... ;)
     
  4. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Wij koken altijd de rijst 'gewoon', maar doen de groente en het vlees in een sausje en vermengen dat.. :)
     
  5. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    ik lees mee meis!
     
  6. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    ja maar een braadworst en sperziebonen zie ik me niet zo snel door de rijst gooie :p ja de bonen wel maar die rijst blijft dan nog steeds saai smakeloos.

    boullionblokje. word dat niet mega zout?

    die rijst bij grieks restaurant is bijvoorbeeld wat ik beetje bedoel. dat eet je er apart bij en is heerlijk gekruid! maarja, hoe maak je zoiets :p
     
  7. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Haha ja wij zijn een beetje raar en gooien alles door elkaar. Ik eet ook rustig een frikandel bij m'n rijst, of spinazie door de rijst heen, ofzo.. :)

    Hopelijk vind je iets naar je zin! :D
     
  8. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    spinazie door mn rijst, nee dat zou niet echt in mij opkomen haha. maar zo vind je wel nieuwe dingen om te maken.

    scheelt dat ik hier makkelijke eters heb. man en kids eten álles. dus kan vaak wel nieuwe dingen proberen maar t probleem is dat ik niet zo crea ben :p en al helemaal niet welke kruiden ik voro welk gerecht kan gebruiken
     
  9. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Hahahaha ja, had zin in rijst EN spinazie, maar zou het niet opkunnen op met beiden een apart gerecht te maken, dus maar door elkaar gegooid.. :)

    Hier ook helemaal niet creatief! :( Soms lees ik hier op ZP dingen over sausjes en garnering en allemaal termen die ik niet ken, en dan denk ik wow.. Ik kom niet veel verder dan aardappels/rijst, vlees en groente.. (En saus uit een pakje :) :) :))
     
  10. Aurora2013

    Aurora2013 Niet meer actief

    Wij doen er altijd een bouillonblokje bij. En het is nog nooit te zout geweest.

    Maar ik heb het wel eens gegeten met de kruiden van zo'n zakje noedels soep. Kant en klaar zakje zit erbij en dat smaakte ook erg lekker! Die noedels zijn ook behoorlijk cheapy, dus prima te doen. En lekker!
     
  11. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    haha ben dus niet enige die graag met pakjes werkt :p jmmr dat er geen kruidenpakjes/zakjes bestaan om door je rijst te doen. stom eigenlijk! ze hebben voor alles kruiden, shoarma, gehakt, aardappels, kip, zelfs voor sperziebonen, hutspot en andere groente. maar rijst weer niet
     
  12. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    daarom, bouillonblokje.
     
  13. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    zijn er nog verschillende boullionblokjes?? welke moet ik hebben
     
  14. lillyenco

    lillyenco Fanatiek lid

    5 okt 2009
    4.080
    0
    36
    forumverslaafde
    Onder de zon
    welke smaak boillion?
     
  15. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Hahaha ja precies :D :p
     
  16. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    ik gebruik kip.. en dan met Turkse rijst. En dan maak ik het dus op de Turkse manier.
     
  17. Snoopy82

    Snoopy82 Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.755
    0
    36
    Sojasaus, knoflookpoeder, beetje ketchup, druppels maggi en wat boter en water en dan sausje maken en lkkr over de rijst heen beetje... En anders groenten en dan door deze saus halen en een bedje ervan op je rijst maken.

    Je kan ook je rijst bakken in roomboter, zout erbij en dan zo koken en na t koken ff lekker bakken of niet ...

    Saffraan beetje doorheen, kerrie ook lkkr de poeder aan t water vd rijst voegen, smaakje en kleurtje aan je rijst :)
     
  18. Summer2012

    Summer2012 Bekend lid

    11 jul 2012
    652
    2
    18
    Neem in ieder geval basmatirijst. Dat heeft al smaak van zichzelf. Verder zou je chilisaus of soja erdoorheen kunnen doen. Mijn oma eet rijst altijd met boter en bruine suiker.

    Biryani rijst is ook lekker, maar wel even wat werk. Heb ik ontdekt uit knorr tandoori tilapia. Misschien als je het een keer alleen met de kruiden probeert?

    300 g basmatirijst
    1 ui, fijngesneden
    1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
    1 tl geraspte gemberwortel
    1½-2 el boter
    6-7 dl kippenbouillon
    1-2 tl kerriepoeder of garam masala
    ¼ tl gemalen kardemom
    2 eieren
    150 g doperwten (diepvries)
    zout, peper
    100 g geroosterde amandelen
    2-3 el verse koriander
    1 el fijngesneden muntblaadjes
     
  19. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Hmmmmmm krijg wel honger van dit topic.. :D
     
  20. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ketjap, knoflook persen en een eitje erdoor bakken...
     

Deel Deze Pagina