Heb je dat ook dat je niet ten volle kan genieten van het zwanger zijn, omdat je eigenlijk continu moet letten op wat je wel en niet mag eten? Alles wat je zo graag mag, mag je nu niet om listeria en toxoplasmose te mijden. Vroeger was hier nooit zo'n heisa rond, mijn mama at alles. We worden er nu zo vaak op attent gemaakt dat dit en dit niet mag, dat je eigenlijk onmogelijk zorgeloos zwanger kan zijn, toch?
Idd! Maar eerlijk gezegd heb ik er het meest last van als ik in omgeving ben van andere mensen die het altijd 'zo goed weten'!
Totaal niet herkenbaar.... Biefstuk at ik zowiezo niet dagelijks, filet american ook niet en verder zijn er maar weinig regels. Leverworst eet ik nooit veel..pff wat hebben we nog meer aan regels dan?
Hier ook totaal geen problemen mee. Rauwmelkse kazen, half rauw vlees, filet americain enz at ik toch al niet. Leverworst maar weinig. Toxo maak ik me niet druk om. Maak ook nog gewoon kattenbak schoon en eet nooit groente uit eigen tuin. (Die ik niet heb)
Het is soms jammer, maar voor een goed doel. Ik zie dagelijks wat een toxoplasmose besmetting kan doen. Dat maakt het een stuk makkelijker.
Nee ik herken het niet. Mis alleen soms de capacio. Ik vind het nu veel vervelender dat ik niet alles kan eten ivm zw suiker....
Het lijkt wel juist dat ik meer zin krijg in alle dingen die ik " niet mag". Tuurlijk, ik lustte altijd wel een broodje filet american maar nu doe ik er bijna een moord voor....ineens ontzettend zin in broodjes met smeerworst en andere dingen die niet meer mogen....ik at vrij vaak carpaccio daar baal ik dus echt van! Wil ook graag broodjes gerookte zalm wat weer alleen van de visboer mag, gedoe vind ik t allemaal wel!
hier ook niet zoveel last van, maar wel irritant dat je bijv. moet kijken welk soort kaas erin zit ofso, en mijn redbull mis ik, dat was echt mijn verslaving voor me zwangerschap!! soms neem ik er 1 maar dan krijg ik gelijk maagzuur waar ik de hele dag en nacht last van blijf houden dus nu drink ik het helemaal niet meer! het is nu wachten tot ik bevallen ben
@ lilian97 mijn vriendin at gwn op een terrasje een broodje gerookte zalm met kruidenboter en niet van de visboer, al zou ik het zelf niet zo gauw doen en zeker niet door dat de zalm best vaak in het nieuws komt
Op zich mag je nog best veel eten als zwangere, maarja, met bepaalde dingen moet je gewoon rekening houden. Soms wel vermoeiend ja! Zoals niet spontaan een broodje zalm kunnen eten bij de bakker bart omdat de zalm vacuümverpakt is geweest. Of opletten dat je niet teveel zout binnen krijgt ivm hoge bloeddruk(is sowieso ook slecht als je niet zwanger bent). Of een schuldgevoel als je een dag alleen maar vette happen hebt zitten eten(patat, pizza). Of je zit op een feestje en je mag geen brie op je toastje(9 vd 10x is het rauwmelkse kaas). Of niet lekker uit een zak drop kunnen snaaien...Of uit eten gaan en dan de hele kaart uitpluizen wat je wél mag hebben... Nee, het is inderdaad niet altijd leuk. Maar bedenk dat het tijdelijk is!!!(en voor een goed doel!).
Ik herken het wel, heb weer veel zin om gewoon een appel van de fruitschaal te kunnen pakken zonder hem te wassen/ schillen. En met eten ben ik onzeker. Ik heb wel sterk het gevoel, het zijn maar 9 maanden en dan krijgen we er twee hele mooie kindjes voor terug. Het kost mij dan ook geen enkele moeite om bepaald eten of wijntjes te laten staan. O en rauwmelkse kazen zijn in Nl wel te krijgen, in de supermarkt zit er in dat geval een sticker op, bij de kaasboer weet ik niet hoe dat staat aangegeven.
Nou hier heb ik nog nooit last van gehad. Ik kon echt wel genieten van het zwanger zijn, een paar dingetjes niet mogen eten maakt dan echt geen verschil. En groenten en fruit was ik altijd goed, vind het ook logisch dat iedereen dat altijd doet eigenlijk. Je kan het ook moeilijker maken dan het is.
Ik denk dat hormonen hier ook wel debet aan zijn . Ik herken mijzelf soms niet, maar dat is voor iedereen persoonlijk.
Geen last van hoor! Àlleen gister tijdens het uit eten, dat ik niet even lekker een carpachio kon bestellen....
Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik er niet zo hard mee bezig als nu, ik merk dat ik onzekerder ben geworden. Moet dan ook vaak op restaurant voor mijn werk. Die heerlijke nieuwe maatjes/haring, die heerlijke verse mayonaise bij de frietjes, de sla en rauwe groenten bij de gebakken kip, de heerlijke carpaccio, het lamsvlees (saignant gebakken), de geitekaasjes van de boerderij,... Tja, het is gewoon even wennen zonder al dat lekkers
Even hierop inhakend, er is wel rauwmelkse kaas te verkrijgen. Zijn vaak de verse kazen die ook op de kaasafdeling van de supermarkt liggen. President e.d. mag je hebben, maar bij de kaasafdeling moet je echt even op de achterkant kijken. Had pas een gewone kaas met tuinkruiden en daar zat echt niet gepasteuriseerde melk in.