bloemkool invriezen??

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 25 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Heeft iemand dit wel eens geprobeerd en is het überhaupt mogelijk?? Vanwege het grote vochtgehalte in de groente?
     
  2. Delta

    Delta Niet meer actief

    Geen idee, ik pak altijd diepvries bloemkool.. Is dat geen optie voor je? Of heb je al bloemkool in huis die je wilt invriezen.
     
  3. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Misschien als je het blancheert eerst. Het kan wel, aangezien je ook diepvries bloemkool hebt
     
  4. Shopaholicnl

    Shopaholicnl Fanatiek lid

    3 mrt 2013
    2.775
    0
    0
    NULL
    Brabant
    Dat gaat prima hoor doe ik vaak zat, even blancheren, afkoelen en klaar
     
  5. ChilllayD

    ChilllayD Actief lid

    27 jun 2012
    256
    0
    0
    Den Helder
    Inderdaad, eerst blancheren, afkoelen en invriezen. Kan prima!!
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    blancheren is kort koken he;)...hoelang kook je het dan??

    tnx alvast allemaal
     
  7. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Ik kook het altijd 5 minuutjes en daarna laten afkoelen en invriezen.
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief


    Tnx
     
  9. Shopaholicnl

    Shopaholicnl Fanatiek lid

    3 mrt 2013
    2.775
    0
    0
    NULL
    Brabant
    Ik tussen de 2 en 3 minuten ongeveer
     
  10. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Ik vind het niet lekker. Wordt een beetje prutterig bij ontdooien.
     
  11. Adriana85

    Adriana85 VIP lid

    20 okt 2010
    6.081
    25
    48
    Blancheren is: pannetje water koken, als het water kookt de groente erin doen. Als het water weer kookt groente eruit halen en onder de koude kraan houden zodat het niet verder gaart.

    Wat bloemkool betreft, ik kook altijd de helft. De andere helft wikkel ik in een krant en bewaar ik in de koelkast. Zo kun je het gerust een week bewaren!
     
  12. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    voor m'n kinderen kook ik het gewoon normaal en wat niet opgaat gaat de vriezer in. Ja het wordt een prutje. Maar ze eten het. Zelf lust ik überhaupt geen bloemkool.
     
  13. Shopaholicnl

    Shopaholicnl Fanatiek lid

    3 mrt 2013
    2.775
    0
    0
    NULL
    Brabant
    Bevroren in kokend water gooien wordt die niet slap
     
  14. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Ik heb pas geleden dezelfde vraag hier gesteld en heb het inmiddels uitgeprobeerd.
    Eerst 4 min. gekookt, snel af laten koelen (in de vergiet) en de vriezer in.

    Niet laten ontdooien, maar uit de vriezer in een pan met water dat al kookt.
    Wij proefden geen verschil met vers. Het was niet verkleurd of prutterig, dus zeker voor herhaling vatbaar!:)
     
  15. nijntje11

    nijntje11 Fanatiek lid

    16 nov 2009
    3.000
    10
    38
    noord-brabant
    Bevroren in de pan gooien.
     
  16. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ja hoor, gaat prima! Lekkerrr.. :D
     
  17. Gazy

    Gazy Niet meer actief


    Dit werkt! ik koop nu ook wel bevroren bloemkool in de supermarkt. Zodat je niet altijd naar een potje hoeft te grijpen als je wat eet wat je niet mag hebben.
     
  18. wondertjeinmaak

    wondertjeinmaak Fanatiek lid

    2 sep 2012
    4.652
    7
    38
    Vrouw
    Gaat prima, blijft ook nog lekker.
     
  19. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Ok, bevroren in de pan ga ik ook eens proberen dan.
     
  20. Shopaholicnl

    Shopaholicnl Fanatiek lid

    3 mrt 2013
    2.775
    0
    0
    NULL
    Brabant
    Wel eerst water koken en dan pas in de pan doen :)
     

Deel Deze Pagina