vegetarische bbq-gerechten

Discussion in 'De lounge' started by nijntje1983, Jul 2, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    Nov 21, 2012
    1,192
    0
    0
    vlakbij assen
    wie helpt me hieraan???:D

    met het mooie weer in het vooruitzicht lonkt de bbq wel heel erg, maar ben zelf niet echt een vleeseter.
     
  2. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    May 13, 2010
    11,413
    2,718
    113
    Paprika en courgette op de bbq.
    Lekkere salades erbij.
    Gepofte aardappel op de bbq.
    Stokbroodje op de bbq lekker en lekker knapperig maken. (eventueel met kruidenboter of knoflookboter erin)

    Ik ben ook niet echt een vleeseter, maar als we ons vlees zelf maken zoals kip marineren in ketjap enzo. smaakt het veel lekkerder.
     
  3. Elvira

    Elvira VIP lid

    Oct 6, 2005
    7,494
    0
    36
    Champignons (deze hol maken) met roomkaas en wat oude kaas. Dat in folie en op de bbq leggen.

    Feta met oregano en wat rode paprika, ook in folie en op de bbq. Echt heel lekker.

    Groentespiezen van uit, champignons, paprika, courgette, aubergine.

    Gemarineerde zalmfiletspiesjes, gamba's of vegaburgers.

    Ik hou ook niet zo heel erg veel van vlees, al ben ik niet vegetarisch ofzo.
     
  4. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Sateprikkers met bijv:vegatarische balletjes, ananas, paprika, ui, champignons..
     
  5. mawaikee

    mawaikee Bekend lid

    May 16, 2011
    687
    26
    28
    Overijssel
    Gevulde tomaten!
    Tomaten doormidden snijden, eventueel 1 helft klein beetje uithollen.
    Pinda's klein beetje bakken (zonder olie) en fijnhakken. 1 theelepel per tomaat.
    Halve theelepel pesto. Parmezaanse geraspte kaas, lekker veel.
    Andere helft van de tomaat erop, in aluminiumfolie en 5 minuten op de bbq.

    Wat voorbereiding, maar HEERLIJK
     
  6. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,110
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Gegrilde maïskolven van de bbq zijn ook erg lekker!
     
  7. juf85

    juf85 Niet meer actief

    Spiesje met tomaat, mozzarella en voorgekookte gevulde pasta (met kaas) Even opwarmen/smelten en klaar

    Vegaburgers

    Maiskolf en sausje maken van roomboter met honing (samen smelten) en dit sausje op je bord eroverheen gieten
     
  8. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    Nov 21, 2012
    1,192
    0
    0
    vlakbij assen
    lekker!!! dank jullie! hier kan ik zeker wat mee!

    Vlees marineren enz. doe ik sowieso al zelf. Dus wat we eten is wel erg lekker haha. Maar zoveel vlees hoeft gewoon niet zo van mij.
    En salades en stokbrood is zo standaard en eten we wel vaker, dus zoek echt eens iets totaal anders
    Ik schrijf het even in mijn kookschrift en dan 1 voor 1 ff uitproberen!
     
  9. MrsSnuggels

    MrsSnuggels Actief lid

    Feb 9, 2013
    441
    0
    0
    NULL
    NULL
    *Maiskolven grillen
    *pakketjes met champignons gevuld met knoflooksaus of kruidenboter in aluminium folie

    Voor bij het stokbrood of een ciabatta kun je ook verschillende soorten hummus makken.
     
  10. Coquelicot

    Coquelicot Niet meer actief

    Hele uien op de barbeque. Niet pellen, maar gewoon in de schil laten caramelliseren. Je moet ze wel vrij lang laten bakken (zéker een half uur, liefst langer), maar dan zijn ze wel heel lekker bij een ham- of vegaburger o.i.d.

    En maiskolven: mijn absolute favoriet...
     
  11. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Gegrilde repen courgette zijn ook erg lekker!

    Je schijnt ook een heleboel desserts op de bbq te kunnen maken, wie weet is dat een idee? Wel bbq'en en dan snel overschakelen op de desserts :D
     
  12. eef80

    eef80 Niet meer actief

    Ik had al tips gegeven in het andere topic maar daar kom ik weer:

    Tortillaflappen besmeren met kruidenkaas en vullen met geraspte kaas, in reepjes gesneden gegrilde paprika (pot) en bosui. Dan op de bbq

    Maiskolf

    aardappel gepoft

    pitabroodjes doorsnijden en beleggen met tomatensaus, kaas (of verschillende kazen), cherrietomaatjes en basilicum. Krijg je lekkere pizzatjes van

    Stokbroodje vullen met boter en kruiden en/of knoflook, in de zilverfolie en op de bbq. Lekker!

    En die 'bak' kaas waarvan ik de naam even niet meer weet ;)
     
  13. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,267
    6,797
    113
    Vispakketjes

    Alufolie met daarin zalm of kabeljauw

    Olijfolie erover, knoflook, zout, peper en eventueel viskruiden. Folie dicht ( boven iets open) en dan op de BBQ

    Echt heerlijk. Ik neem nooit vlees bij een BBQ alleen maar lekker vis of groente

    Ik vind paprika ook altijd erg lekker. Eerst marineren in olijfolie en knoflook en dan op de BBQ
     
  14. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    Nov 21, 2012
    1,192
    0
    0
    vlakbij assen
    bak ik paprika dan geheel, want reepjes vallen toch door het rooster...?
    *sorry voor de domme vraag, maar ik weet het echt niet..)*
     
  15. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    Nov 21, 2012
    1,192
    0
    0
    vlakbij assen
    lekker!!!

    maar blijven die tortillaflappen en pitabroodjes wel liggen? kLinkt echt zoooo lekker.



     
  16. Coquelicot

    Coquelicot Niet meer actief

    Halloumi?
     
  17. eef80

    eef80 Niet meer actief

    hihi, die ja!
    Op sate prikker en honing er over en dan bakken, jammie!!
     
  18. eef80

    eef80 Niet meer actief

    Ja, dat gaat juist heel goed! De tortillaflappen kan je dicht maken met een sateprikker! En zowel de tortilla's als de pitabroodjes niet in te dicht op de kolen en niet in de vlammen. (wat er soms wel gebeurd bij mij met ongeduld/trek maar dan worden ze zwart ;))
     
  19. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Wij bbqen sowieso bijna dagelijks voorgaande jaren...
    (Dit jaar werken de weerhouden niet echt mee)

    Maar zetten dan 2 aluminium ovenschalen op de bbq...
    Eentje met aardappeltjes en kruiden...
    En eentje met daarin bijv kip, olijf, champignons, gedroogde tomaatjes, kruiden, olie... Variatie is eindelijk.
    Of de aardappels gewoon bij het vlees... Smaakt ook lekker.

    Heb je wel normaal gegeten... Maar toch lekker gebbqt.
    Krijg je ook nog wat andere groente binnen dan kruidenboter :)
     

Share This Page