laat zindelijk (nacht)

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Coco, 4 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    Zijn er meer kindjes die heel laat pas 's nachts zindelijk zijn?
    Mijn zoon is 5 en slaapt nog steeds met een luier om, die altijd nat is de volgende ochtend.
    Soms heeft hij periodes dat hij zegt: Vannacht wil ik zonder luier slapen, en dit mag dan ook. Maar dit resulteert altijd in een nat bed.
    Hij drinkt 's avonds niet (te) veel, er staat een potje tot zijn beschikking voor mocht hij 's nachts moeten, en hij kan/mag ook zelf naar de wc.
    Ik wil hem niet te veel pushen maar is er iets wat ik kan doen? Of moet ik me gewoon geen zorgen maken en komt het echt vanzelf?
    Hij is trouwens overdag zindelijk vanaf net 2 jaar, al een hele tijd dus.
     
  2. Hogelinda

    Hogelinda Actief lid

    12 apr 2013
    458
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het zoontje van een vriendin van mij is bijna 7 en nog altijd niet zindelijk 's nachts... Zij weet ook niet goed hoe ze dit moet aanpakken. Lastig is dat, want je wil ze ook niet teveel pushen natuurlijk...
    Kan je helaas niet helpen..
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Laat je eens informeren over een plaswekker
     
  4. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.484
    113
    Mijn zoontje is bijna 4 en 's nachts ook nog niet zindelijk, terwijl hij overdag al bijna 2 jaar zindelijk is. Dat schijnt alleen anders te werken. Was laatst bij het consultatiebureau en die zeiden dat ze tot of t/m 6 jaar in bed kunnen plassen, pas boven die leeftijd gaan ze kijken of er iets is of aan gedaan kan worden.
     
  5. cocko

    cocko Fanatiek lid

    21 apr 2011
    3.594
    19
    38
    Ergens in Nederland
    Hier een meisje dat 4,5 jaar is en al 2,5 jaar zindelijk is overdag.. Maar 's nachts moet ze een luier om en die luier is 's ochtends ook doorweekt. Weet ook niet goed wat ik hier aan moet doen. Ze is trouwens ook gemakzuchtig, ze zegt zelf dat het wel handig is :p Zoonlief is 3 jaar, net zindelijk, maar wel overdag én 's nachts. Die gaat zonder luier naar bed maar ook dat blijkt niet te stimuleren voor dochterlief..
     
  6. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    @Cocko: Dat zie ik hier ook nog gebeuren, dat de jongste eerder 's nachts zindelijk is dan de oudste...
    Maar mijn zoon is dus in ieder geval niet de enige, stelt me al weer gerust.
    En dat van t/m 6 jaar had ik hier op het CB inderdaad ook gehoord. Toch heb ik altijd het idee dat mijn zoon een van de weinige is, ook als het bijvoorbeeld ter sprake komt met moeders van school.
     
  7. cocko

    cocko Fanatiek lid

    21 apr 2011
    3.594
    19
    38
    Ergens in Nederland
    Ja dat gevoel heb ik ook hoor, alle kindjes zijn 's nachts al zindelijk bij haar in de klas.. Uhm.. is mijn dochter dan apart ofzo denk ik dan? Maar nee, het ene kind is gewoon sneller dan de ander.
    Zelf denk ik ook dat het komt omdat ze vroeg zindelijk was. M'n zoontje is wat later zindelijk maar bij hem ging er gewoon van de ene op de andere dag een knop om en klaar.. Maar als ze jonger zijn, werkt het volgens mij niet op die manier. Maar dat is maar een gedachte van mijzelf hoor..
    Plaswekker heb ik ook weleens over gehoord, schoonzus heeft er jarenlang eentje gehad voor d'r zoontje. Hij was toch telkens weer te laat. Ik weet dus niet goed hoe dat nou werkt.
     
  8. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.484
    113
    Nou, ik denk dat het vaker voorkomt dan je denkt, alleen zullen ze eerder vertellen dat hun kind wel zindelijk is, dan dat het 's nachts nog een luier draagt. Het merendeel zal wel zindelijk zijn na vier ja 's nachts, maar echt een uitzondering zal hij ook weer niet zijn.
     
  9. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Laat het los! Dat is wat hier het beste gewerkt heeft bij de oudste.
    Hij was ook 'pas' met 5 jaar 's nachts droog. Laten slapen, wakker maken, weinig drinken, veel overdag naar de wc. Niets hielp.
    Het was gewoon zo sneu, en mijn knop ging om toen hij 's nachts naast me stond te trillen en zei 'Maar ik probeer het echt mama, het lukt me niet'.
    Hup, luier om en laten gaan.
    Toen gaf hij, begin dit jaar zelf aan dat hij écht geen luier meer nodig had en het heel graag wilde proberen. Sindsdien is hij droog :D

    En de jongste is net 3 en is al dag en nacht droog, hahaha. Geen touw op te trekken.
     
  10. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.177
    1.358
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Mijn oudste is ruim 4,5 jaar en ook nog niet zindelijk 's nachts, ik maak er geen probleem van, luierbroekje aan en hup in bed. Hij zal zelf wel een keer aangeven niet meer te willen.
     
  11. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Stijn word in januari 7 en is sinds 2 maanden s 'nachts droog en zijn zusje was tegelijk de nachten droog en die was toen 3,5 jaar..
    Het komt vanzelf..
     
  12. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Ken een aantal kinderen die met 6 jaar nog niet zindelijk zijn in de nacht. Mn vriendin heeft het nagevraagd aan de ha, en tot 8 jaar geloof ik doen ze er niks mee.
    Het ene kindje is er sneller mee dan het andere, je kan er verder weinig aan doen, het is de hersenen die het seintje moet geven om de blaas zo te laten werken zoals het zou moeten. Geduld en geen drama van maken
     
  13. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Onze Zoon is 4,5 en nog niet zindelijk in de nacht, hij vraagt weleens of hij Zonder mag slapen maar het lukt hem gewoon nog niet

    Onze dochter is dag en nacht zindelijk en die moet nog drie
     
  14. Wijffie75

    Wijffie75 VIP lid

    26 jun 2009
    5.330
    0
    36
    Midden v/h land
    Zoontje van m'n vriendin was net 7 toen hij de nachten droog bleef. Zijn zusje was toen 3 en ze waren tegelijkertijd zindelijk dus.

    Ze is met hem bij de plas&poep poli van het zh gekomen (ja dat heet echt zo:) ) en ze hebben een plaswekker gebruikt en toen had ie het vrij snel door.
     
  15. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Dochter is 5,5 en heeft 's nachts ook een luierbroekje aan, elke ochtend nat. Ze heeft wel een potje op haar kamer staan en gaat er 's nachts soms uit om te plassen maar meestal is dat 's ochtends heel vroeg.
    Ze wil ontzettend graag droog zijn maar het lukt gewoon niet. Ik laat het gaan, komt vanzelf wel.

    Ze was trouwens overdag zindelijk toen ze net 2,5 was dus daarmee wel redelijk op tijd. Zegt niks blijkbaar.
     

Deel Deze Pagina