Klopt, maar de Chinees hier is ook niet echt wat de chinezen in china eten. Ga eens kijken in een echt chinees restaurant dan komen er heel bizarre dingen voorbij. In mijn eerste en ergste weken van deze zwangerschap kon ik s avonds allemaal maar een beetje saus met rijst eten van de kip madras. We hadden heel wat pakken in huis. Nu gaat het gelukkig beter. Wij eten het wel eens hoor. Lekker maar met eigen toevoegingen.
Ja tuurlijk, want juist dankzij al deze mixjes weet men gewoon niet meer hoe je moet koken. Maar eigenlijk betaal je gewoon een vermogen aan wat kruiden, want je hoeft "alleen nog maar..." toe te voegen (en dan wordt een hele waslijst genoemd aan vlees, melk, room en meer van dat soort dingen).
Wat ik trouwens ook niet snap van die couscous is dat je er alleen maar wat heet water op moet gooien en dat is het dan...? Echte couscous wordt gestoomd.
Instant, net als zakje aardappelpuree. Echte aardappels kook je, pureepoeder hoeft alleen maar heet water bij.
Mja ik heb daar laatst een heel programma over zitten kijken.. Was geloof ik bij keuringsdienst van waarde. Na het wellen is het eetbaar (en echt niet vies.. Want wij eten het eigenlijk altijd zo bij gebrek aan stoompan) Maar de juiste en lekkere manier is stomen. Het wellen staat op de verpakking zodat mensen met minder tijd het ook gewoon kopen Meestal staat er (en ja, natuurlijk gecheckt eerstvolgende keer in de winkel) "snelle bereidingswijze: 5 minuten wellen" en verzwijgen ze de rest En het is dus niet instant zoals met aardappelpuree.. Het is hooguit instant klaar.
Voor de buritos haal ik altijd een zakje van het "Mexicaanse" merk dat ze hier hebben. Die hebben ook lekkerdere vellen.. (Bijv groter, kleiner of met tomaat of knoflook) En dat witte sausje is gewoon crème fraiche met cayennepeper Verse salsa-saus.. Ligt hier in de vriezer. Nouja, lag.. Ik heb net de laatste opgemaakt vandeweek.
Voorgestoomd dus? Kan me eigenlijk niet voorstellen dat zoiets lekker is... (Aardappelpuree uit een pakje is ook veel minder lekker dan verse.)
Inderdaad is het wel wat tijdrovend. Het is overigens niet veel werk om te doen, maar duurt gewoon wat langer. Maar sommige mensen stomen bv. een kilo en vriezen het in delen in, dat kan ook. Doe ik trouwens wel met meerdere dingen, bv. pizzasaus... Maak ik voor 3 pizza's tegelijk, zodat ik het niet iedere keer opnieuw hoef te maken. Dat is zelfs nog sneller dan met pakjes en zakjes koken : )
Is het zo moeilijk om niet te reageren als je dit vindt? Asociaal om zo TS (indirect) af te kraken. @TS: heb ze beiden nog niet geprobeerd..
Mja als je het na werktijd nog even moet stomen... Is ietwat onpraktisch grootste struikelblok is echter dat ik niks heb om het in te stomen. Ik vind het overigens niet erg om veel tijd te besteden aan m'n eten en veel gerechten die lang duren zijn niet perse arbeidsintensief. Enige waar ik echt een flink deel van de dag zoet mee ben is pindasoep... Helaas is de smaak het dubbel en dwars waard dus eens in de zoveel tijd op een vrije zaterdag.. Sluit ik mij op in de keuken en eten we 2 dagen overheerlijke pindasoep. En ik vries inderdaad graag in maar geen enorm grote vriezer en we eten ook vaak diepvriesgroenten (voorgesneden, goedkoop.. Ideaal na een lange werkdag) dus sommige dingen nemen gewoon te veel ruimte in. Al gaat het beter nu ik diepvrieszakken gebruik ipv bakjes.
Of gewoon een stoompan aanschaffen, hoeft niet perse een couscouspan te zijn (het enige verschil tussen een couscouspan en 'gewone' stoompan is, dat bij de couscouspan het bovenste gedeelte in verhouding kleiner is dan bij een gewone stoompan). Je kan er ook allerlei andere dingen in bereiden. Ik vind gestoomde groenten ook lekkerder dan gekookt, zit veel meer smaak aan!
Hoezo?! Ze vraagt toch naar de mening hier of het wel of niet lekker is? Heeft dus niks met afkraken te maken.
Nou, zeggen dat je het niet lekker vindt is geen probleem, maar roepen dat je niet kunt begrijpen dat mensen 'die zooi' vrijwillig naar binnen werken leek mij ook een beetje onnodig