knorr wereldgerechten

Discussie in 'De lounge' gestart door gerlinde, 6 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Klopt, maar de Chinees hier is ook niet echt wat de chinezen in china eten. Ga eens kijken in een echt chinees restaurant dan komen er heel bizarre dingen voorbij.

    In mijn eerste en ergste weken van deze zwangerschap kon ik s avonds allemaal maar een beetje saus met rijst eten van de kip madras. We hadden heel wat pakken in huis. Nu gaat het gelukkig beter.

    Wij eten het wel eens hoor. Lekker maar met eigen toevoegingen.
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ja tuurlijk, want juist dankzij al deze mixjes weet men gewoon niet meer hoe je moet koken. Maar eigenlijk betaal je gewoon een vermogen aan wat kruiden, want je hoeft "alleen nog maar..." toe te voegen (en dan wordt een hele waslijst genoemd aan vlees, melk, room en meer van dat soort dingen).
     
  3. Islah

    Islah Niet meer actief

    Wat ik trouwens ook niet snap van die couscous is dat je er alleen maar wat heet water op moet gooien en dat is het dan...? Echte couscous wordt gestoomd.
     
  4. Kletskoek

    Kletskoek VIP lid

    7 jan 2013
    5.719
    477
    83
    En toch maak ik ze regelmatig. De kip tandori en de Mexicaanse burritos. Makkelijk en snel.
     
  5. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Instant, net als zakje aardappelpuree. Echte aardappels kook je, pureepoeder hoeft alleen maar heet water bij.
     
  6. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Ik maakte dit altijd toen ik net leerde koken, ik vond het toen erg lekker. Ik kook nu liever vers
     
  7. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja ik heb daar laatst een heel programma over zitten kijken..
    Was geloof ik bij keuringsdienst van waarde.

    Na het wellen is het eetbaar (en echt niet vies.. Want wij eten het eigenlijk altijd zo bij gebrek aan stoompan)
    Maar de juiste en lekkere manier is stomen.

    Het wellen staat op de verpakking zodat mensen met minder tijd het ook gewoon kopen :)
    Meestal staat er (en ja, natuurlijk gecheckt eerstvolgende keer in de winkel) "snelle bereidingswijze: 5 minuten wellen" en verzwijgen ze de rest :)
    En het is dus niet instant zoals met aardappelpuree.. Het is hooguit instant klaar.
     
  8. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Voor de buritos haal ik altijd een zakje van het "Mexicaanse" merk dat ze hier hebben.
    Die hebben ook lekkerdere vellen.. (Bijv groter, kleiner of met tomaat of knoflook)
    En dat witte sausje is gewoon crème fraiche met cayennepeper :)
    Verse salsa-saus.. Ligt hier in de vriezer.

    Nouja, lag.. Ik heb net de laatste opgemaakt vandeweek.
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Voorgestoomd dus? Kan me eigenlijk niet voorstellen dat zoiets lekker is... (Aardappelpuree uit een pakje is ook veel minder lekker dan verse.)
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    Inderdaad is het wel wat tijdrovend. Het is overigens niet veel werk om te doen, maar duurt gewoon wat langer. Maar sommige mensen stomen bv. een kilo en vriezen het in delen in, dat kan ook. Doe ik trouwens wel met meerdere dingen, bv. pizzasaus... Maak ik voor 3 pizza's tegelijk, zodat ik het niet iedere keer opnieuw hoef te maken. Dat is zelfs nog sneller dan met pakjes en zakjes koken : )
     
  11. Emmarijn

    Emmarijn Fanatiek lid

    21 jun 2011
    2.548
    2
    0
    Is het zo moeilijk om niet te reageren als je dit vindt?
    Asociaal om zo TS (indirect) af te kraken.

    @TS: heb ze beiden nog niet geprobeerd..
     
  12. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja als je het na werktijd nog even moet stomen... Is ietwat onpraktisch :) grootste struikelblok is echter dat ik niks heb om het in te stomen.

    Ik vind het overigens niet erg om veel tijd te besteden aan m'n eten en veel gerechten die lang duren zijn niet perse arbeidsintensief.
    Enige waar ik echt een flink deel van de dag zoet mee ben is pindasoep... Helaas is de smaak het dubbel en dwars waard dus eens in de zoveel tijd op een vrije zaterdag.. Sluit ik mij op in de keuken en eten we 2 dagen overheerlijke pindasoep.
    En ik vries inderdaad graag in maar geen enorm grote vriezer en we eten ook vaak diepvriesgroenten (voorgesneden, goedkoop.. Ideaal na een lange werkdag) dus sommige dingen nemen gewoon te veel ruimte in.
    Al gaat het beter nu ik diepvrieszakken gebruik ipv bakjes.
     
  13. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Dit vond ik persoonlijk ook!
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Of gewoon een stoompan aanschaffen, hoeft niet perse een couscouspan te zijn (het enige verschil tussen een couscouspan en 'gewone' stoompan is, dat bij de couscouspan het bovenste gedeelte in verhouding kleiner is dan bij een gewone stoompan). Je kan er ook allerlei andere dingen in bereiden. Ik vind gestoomde groenten ook lekkerder dan gekookt, zit veel meer smaak aan!
     
  15. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Hoezo?! Ze vraagt toch naar de mening hier of het wel of niet lekker is? ;)Heeft dus niks met afkraken te maken.
     
  16. Nou, zeggen dat je het niet lekker vindt is geen probleem, maar roepen dat je niet kunt begrijpen dat mensen 'die zooi' vrijwillig naar binnen werken leek mij ook een beetje onnodig ;)
     
  17. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja wij zijn.. Slechte Hollanders...
    Eten zelden gekookte groenten dus :)

    Eten meestal uit de wok.
     

Deel Deze Pagina