Vanavond weer een poging doen.. Krieltjes bakken. Alleen, deze keukenprinses krijgt het nooit goor elkaar. Of ze zijn nog hard, of verbrand.. Krijg ze echt nooit goed... Wie heeft de gouden tip? Voorkoken? In de magnetron?
In een hapjespan . Laagje bakboter erbij. En dan het liefst met een deksel erop. Op middelmatig vuur(of waar je dan ook op kookt) en dan aan het eind even het vuur hoog om krokant korstje te krijgen.
Zitten ze in een zak of vers? Als ze in een zak zitten 7 min in de magnetron zo erin doen GEEN gaatjes prikken ( of tewel je stoompt ze eerst) En daarna bruin bakken
en lekker kruiden! ik doe er meestal een beetje cajunkruiden, italiaanse èn provencaalse kruiden erop
Gaatjes in het zakje prikken en dan voor 2 minuten in de magnetron. En dan in 15-20 minuten op een matig vuur bakken en regelmatig keren. Ik bak ze vaak met een beetje boter met olijfolie.
Eerst even in de magnetron, dan zijn ze gaar en dan bakken. Ik krijg het ook niet goed voor elkaar. Mijn optie: een dubbele portie aardappels koken op dag 1 ( meestal mijn man op zijn papa dag) en dan een dag later de helft opbakken. Dit is wat ons betreft het lekkerste en goedkoopste
Zijn van die krieltjes van de Albert Heijn. In een zak dus. Ik kook op vuur. Ik ga mijn best maar weer doen.
Ik bak ze in een wok met olie, regelmatig omschudden en vuur niet te hoog! Ik bak ze minstens 20 minuten.. (Voorgekookte krieltjes! )
Hier precies hetzelfde probleem. Vind gebakken aardappeltjes in een restaurant altijd heerlijk, maar als ik ze zelf maak vind ik er niks aan! Ze zijn nog niet zacht genoeg van binnen naar mijn mening. Maar de tip om ze eerst even in de magnetron te doen ga ik ook maar eens uitproberen!
Ik bak ze in bakboter zeker 30 Minuten op middelmaat vuur en veel draaien zodat ze niet zwart worden. Na 15 Min gooi je er paneermeel over worden ze lekker krokant. Zout pas aan tafel.
Niet te hoog bakken.. Bedenk dat als je ze kookt... Ze ook 15-20 minuten opstaan Dus in 5 minuten bakken kan echt niet. (Tenzij je van rauwe aardappel houdt natuurlijk) En met wat paprikapoeder erop tijdens het bakken worden ze mooi lichtbruin zonder dat je ze zwart bakt
Eerst bakboter in de pan - wachten totdat het goed gesmolten is - en dan eerst op hoog vuur de krieltjes even aanbakken totdat ze een goudbruine kleur krijgen. Vervolgens doe je de deksel erop, vuur ontzettend laag zetten en laat je ze net zolang staan totdat je groente is gekookt en je vlees goed gaar is, en je de tafel hebt gedekt, je vent aan tafel hebt gekregen etc. (kortom: half uurtje ofzo). Wel schudden, elke zoveel minuten! Op de zak staat vrijwel altijd: klaar in 10-15 minuten, maar dat is onzin Succes !
Mja klaar in 10 minuten... Niet in mijn pan inderdaad Dan zijn ze niet te eten Hier gaan ze als eerste in de pan... Dan pas de rest op het vuur... En ze gaan er als laatste weer uit. Meestal dus tussen de 20 minuten en een half uur ergens.
Olie in de pan, dan deksel erop en 20 minuten op laag/middelmatig vuur laten stomen. Dan proeven of ze gaar zijn en Zoja dan het vuur op zijn hoogst zetten voor een krokant laagje erop Of in de oven met kruiden en beetje olie