Krieltjes bakken..

Discussie in 'De lounge' gestart door Lexxie, 11 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Vanavond weer een poging doen..
    Krieltjes bakken. Alleen, deze keukenprinses krijgt het nooit goor elkaar.
    Of ze zijn nog hard, of verbrand.. Krijg ze echt nooit goed...

    Wie heeft de gouden tip? Voorkoken? In de magnetron?
     
  2. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Frituren :)
     
  3. HuiBooBee

    HuiBooBee Fanatiek lid

    1 feb 2011
    4.355
    72
    48
    In een hapjespan :). Laagje bakboter erbij. En dan het liefst met een deksel erop.
    Op middelmatig vuur(of waar je dan ook op kookt) en dan aan het eind even het vuur hoog om krokant korstje te krijgen.
     
  4. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    Zitten ze in een zak of vers?
    Als ze in een zak zitten 7 min in de magnetron zo erin doen GEEN gaatjes prikken ( of tewel je stoompt ze eerst)

    En daarna bruin bakken
     
  5. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    en lekker kruiden!

    ik doe er meestal een beetje cajunkruiden, italiaanse èn provencaalse kruiden erop
     
  6. Gaatjes in het zakje prikken en dan voor 2 minuten in de magnetron.
    En dan in 15-20 minuten op een matig vuur bakken en regelmatig keren.
    Ik bak ze vaak met een beetje boter met olijfolie.
     
  7. oudjaarsvlinder

    oudjaarsvlinder Niet meer actief

    Deksel op pan of even voor stomen in magnetron
     
  8. ona81

    ona81 Bekend lid

    19 aug 2011
    844
    0
    0
    Heerlijk thuis geweest tot onze zoon 8 manden was,
    Eerst even in de magnetron, dan zijn ze gaar en dan bakken.
    Ik krijg het ook niet goed voor elkaar.
    Mijn optie: een dubbele portie aardappels koken op dag 1 ( meestal mijn man op zijn papa dag;)) en dan een dag later de helft opbakken. Dit is wat ons betreft het lekkerste en goedkoopste
     
  9. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zijn van die krieltjes van de Albert Heijn. In een zak dus. Ik kook op vuur. Ik ga mijn best maar weer doen. :)
     
  10. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Ik bak ze in een wok met olie, regelmatig omschudden en vuur niet te hoog! Ik bak ze minstens 20 minuten.. (Voorgekookte krieltjes! )
     
  11. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Even eerst een tijd met de deksel op de pan bakken....op het laatst opbakken
     
  12. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Hier precies hetzelfde probleem. Vind gebakken aardappeltjes in een restaurant altijd heerlijk, maar als ik ze zelf maak vind ik er niks aan! Ze zijn nog niet zacht genoeg van binnen naar mijn mening. Maar de tip om ze eerst even in de magnetron te doen ga ik ook maar eens uitproberen!
     
  13. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Ik bak ze in bakboter zeker 30 Minuten op middelmaat vuur en veel draaien zodat ze niet zwart worden. Na 15 Min gooi je er paneermeel over worden ze lekker krokant. Zout pas aan tafel.
     
  14. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Niet te hoog bakken..
    Bedenk dat als je ze kookt... Ze ook 15-20 minuten opstaan :)
    Dus in 5 minuten bakken kan echt niet.
    (Tenzij je van rauwe aardappel houdt natuurlijk)

    En met wat paprikapoeder erop tijdens het bakken worden ze mooi lichtbruin zonder dat je ze zwart bakt :)
     
  15. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Eerst bakboter in de pan - wachten totdat het goed gesmolten is - en dan eerst op hoog vuur de krieltjes even aanbakken totdat ze een goudbruine kleur krijgen. Vervolgens doe je de deksel erop, vuur ontzettend laag zetten en laat je ze net zolang staan totdat je groente is gekookt en je vlees goed gaar is, en je de tafel hebt gedekt, je vent aan tafel hebt gekregen etc. (kortom: half uurtje ofzo). Wel schudden, elke zoveel minuten!

    Op de zak staat vrijwel altijd: klaar in 10-15 minuten, maar dat is onzin :D Succes !
     
  16. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja klaar in 10 minuten... Niet in mijn pan inderdaad :)
    Dan zijn ze niet te eten :cool:

    Hier gaan ze als eerste in de pan...
    Dan pas de rest op het vuur...
    En ze gaan er als laatste weer uit.
    Meestal dus tussen de 20 minuten en een half uur ergens.
     
  17. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Ik heb hetzelfde probleem ;)..
    Ik zal jullie tips dus gaan proberen..
     
  18. k1ki

    k1ki Lid

    28 jun 2013
    35
    0
    0
    ik doe ze ook altijd eerst in de magnetron en dan bak ik ze... zijn ze van binnen lekker zacht.
     
  19. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Olie in de pan, dan deksel erop en 20 minuten op laag/middelmatig vuur laten stomen. Dan proeven of ze gaar zijn en Zoja dan het vuur op zijn hoogst zetten voor een krokant laagje erop

    Of in de oven met kruiden en beetje olie
     
  20. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hier vanavond nieuwe aardappelen....
    Die zijn toch het allerlekkerst!

    Gebakken en gekookt :)
     

Deel Deze Pagina