honing

Discussie in 'De lounge' gestart door bernadet26, 16 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    Ieuw dat klinkt echt heel vies
     
  2. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik gebruik het ipv suiker in de appeltaart
     
  3. Ranja

    Ranja Actief lid

    11 aug 2009
    110
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat moet je eerst maar eens proberen!
    Pindakaas en nutella combi is even lekker. Net snickers hmmm
     
  4. kimv

    kimv Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.055
    0
    0
    Honing mostert dressing Voor de sla
    Honing mostert over de beenham
    En je kunt het volgens mij overal bij gebruiken ipv suiker.

    groetjes kim
     
  5. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Gewoon op brood eet ik het regelmatig en als je ziek bent door de warme meld, goed voor je keel!
     
  6. Hanneke23

    Hanneke23 Bekend lid

    20 jan 2012
    642
    0
    0
    NULL
    NULL
    Stukje peperkoek, laagje pindakaas, laagje honing....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ( i know klinkt smerig, maar is zooooo lekker)
     
  7. nikkijane

    nikkijane Fanatiek lid

    27 jul 2007
    2.410
    0
    0
    friesland
    Over of bij de aardbeien
     
  8. Metire

    Metire Niet meer actief

    dat heb ik ook al vaker gehoord maar durf het niet te proberen! :p
     
  9. Lilly156

    Lilly156 Fanatiek lid

    9 dec 2012
    1.698
    0
    0
    Dipsuas bij de BBQ voor stokbrood oid...

    Creme Fraiche, honing en chilisaus (zo zoet en pittig maken als je zelf lekker vind).
    Het is hier al op voordat het eerste stuk vlees het bord raakt.

    Kunt het ook op naturel chips doen...
    MMmmmm... lekker!!
     
  10. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Op brood, in de yoghurt, of mengen met een beetje mosterd en dat over de sla/broodje beenham, honing met walnoten...

    En voor hoestende/zieke kindjes :)
     
  11. Dink87

    Dink87 Actief lid

    28 apr 2013
    278
    0
    16
    Op brood, in de thee, dressings, marinades, warme brie uit de oven met honing, brie tosti.
     
  12. Islah

    Islah Niet meer actief

    Op brood, pannenkoeken, etc. En als ik bulgur kook, want dat is een beetje bitter, door dressings, om ketchup mee te maken... Eigenlijk zoveel!
     
  13. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Inderdaad, Griekse yoghurt met walnoten en vers zomer fruit.
    Ik gebruik het ook vaak om te marineren. Kip, spare ribs etc.
     
  14. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.655
    1.414
    113
    Ik gebruik het ookmoo de spruitjes, die bak ik ipv koken en daar gaat honing in en voor het marineren van vlees.
     
  15. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    Op een broodje pindakaas met honing.
     
  16. Trisha1981

    Trisha1981 Bekend lid

    27 feb 2009
    841
    1
    0
    Eindhoven
    En banaan en een snufje kaneel
     
  17. Snne

    Snne Bekend lid

    10 feb 2011
    840
    8
    18
    NULL
    NULL
    Inderdaad op brood mét of zonder pindakaas! Heeerlijk!! Op de jaarmarkt staat altijd een imker met van die super lekkere honing daar móet ik echt altijd even een pot honing halen! :) en in thee brrrr... Dat is idd niet te zuipen hahaha
     
  18. Islah

    Islah Niet meer actief

    Het is sowieso niet verstandig om honing in de thee te doen aangezien het niet verhit mag worden boven (ik dacht) 37 graden. Dan verliest het z'n werking. Tenzij je het alleen voor het zoete wil natuurlijk.
     
  19. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    9 jun 2009
    7.154
    1.394
    113
    Vrouw
    België
    Gewoon puur, lepeltje elke dag is heel gezond (als het honing van een imker is toch!) Ook voor mensen die hooikoorts hebben, als je het hele jaar door elke dag een lepeltje neemt van een imker die dicht bij jou in de buurt woont, dan vermindert je hooikoorts. Moet imker uit de omgeving zijn om dat daar dezelfde soorten pollen/grassen zijn als waar jij woont.

    Over het verhitten: niet warmer dan 30°! Dan zijn inderdaad al de goede stoffen er uit, en kan je evengoed suiker in je thee/maaltijd gebruiken.

    Voor keelpijn ed helpt het ook.

    Als je een wonde hebt, kan je er ook honing op smeren, dit versnelt de genezing en trekt vuiligheid uit de wonde.

    Bij brandwondes kan je ook honing gebruiken, dit verzacht en zorgt ook hier voor een optimale genezing en minder littekenvorming.

    Voor open wondes die met een verband/compres bedekt moeten worden maar waar dat compres steeds in de wonde blijft plakken: suiker of honing gebruiken. Hierdoor plakt het verband niet meer in de wonde. Honing dus, of gewoon fijne suiker die je gebruikt om te bakken of van die zakjes die ze ooit bij de koffie geven. Klinkt misschien vreemd, maar werkt ontzettend goed!
     
  20. Islah

    Islah Niet meer actief

    Honing heeft inderdaad een heel sterke medicinale werking. Ook tegen maagklachten werkt het heel goed.
     

Deel Deze Pagina