Honing mostert dressing Voor de sla Honing mostert over de beenham En je kunt het volgens mij overal bij gebruiken ipv suiker. groetjes kim
Stukje peperkoek, laagje pindakaas, laagje honing....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ( i know klinkt smerig, maar is zooooo lekker)
Dipsuas bij de BBQ voor stokbrood oid... Creme Fraiche, honing en chilisaus (zo zoet en pittig maken als je zelf lekker vind). Het is hier al op voordat het eerste stuk vlees het bord raakt. Kunt het ook op naturel chips doen... MMmmmm... lekker!!
Op brood, in de yoghurt, of mengen met een beetje mosterd en dat over de sla/broodje beenham, honing met walnoten... En voor hoestende/zieke kindjes
Op brood, pannenkoeken, etc. En als ik bulgur kook, want dat is een beetje bitter, door dressings, om ketchup mee te maken... Eigenlijk zoveel!
Inderdaad, Griekse yoghurt met walnoten en vers zomer fruit. Ik gebruik het ook vaak om te marineren. Kip, spare ribs etc.
Ik gebruik het ookmoo de spruitjes, die bak ik ipv koken en daar gaat honing in en voor het marineren van vlees.
Inderdaad op brood mét of zonder pindakaas! Heeerlijk!! Op de jaarmarkt staat altijd een imker met van die super lekkere honing daar móet ik echt altijd even een pot honing halen! en in thee brrrr... Dat is idd niet te zuipen hahaha
Het is sowieso niet verstandig om honing in de thee te doen aangezien het niet verhit mag worden boven (ik dacht) 37 graden. Dan verliest het z'n werking. Tenzij je het alleen voor het zoete wil natuurlijk.
Gewoon puur, lepeltje elke dag is heel gezond (als het honing van een imker is toch!) Ook voor mensen die hooikoorts hebben, als je het hele jaar door elke dag een lepeltje neemt van een imker die dicht bij jou in de buurt woont, dan vermindert je hooikoorts. Moet imker uit de omgeving zijn om dat daar dezelfde soorten pollen/grassen zijn als waar jij woont. Over het verhitten: niet warmer dan 30°! Dan zijn inderdaad al de goede stoffen er uit, en kan je evengoed suiker in je thee/maaltijd gebruiken. Voor keelpijn ed helpt het ook. Als je een wonde hebt, kan je er ook honing op smeren, dit versnelt de genezing en trekt vuiligheid uit de wonde. Bij brandwondes kan je ook honing gebruiken, dit verzacht en zorgt ook hier voor een optimale genezing en minder littekenvorming. Voor open wondes die met een verband/compres bedekt moeten worden maar waar dat compres steeds in de wonde blijft plakken: suiker of honing gebruiken. Hierdoor plakt het verband niet meer in de wonde. Honing dus, of gewoon fijne suiker die je gebruikt om te bakken of van die zakjes die ze ooit bij de koffie geven. Klinkt misschien vreemd, maar werkt ontzettend goed!
Honing heeft inderdaad een heel sterke medicinale werking. Ook tegen maagklachten werkt het heel goed.