2e poging marsepeintaart - niet zo goed gelukt als dat ik van tevoren in mijn hoofd had, maar voor mijn doen is hij toch aardig!
Drukke week gehad met taarten dus sm kwam er het slechts af, deze moest snel snel. Mokka crème en witte chocolade mouse met stukjes puur! Op de zijkanten onder het blad zitten grote rozen
Ik wil voor de eerste keer een taart maken. Heb alleen geen idee waar ik moet beginnen! Heeft iemand tips? Welk 'gereedschap' heb ik nodig, waar maak ik de taartcake van, hoe maak ik vulling etc... Heb op YouTube wel al wat filmpjes bekeken over het bekleden maar als iemand daar nog tips voor heeft dan zijn die welkom!!
En voor sv. Gevuld met mokka crème en bokkepootjesvulling En dulce de leche en witte chocolade mouse met stukjes puur.
Volkoren cupcakes naturel en met bosbessen, Cream cheese en sinaasappel crumble! (Uit het boek van rudolph van veen) echt goddelijk!
Ik ga na de warmte en na me vakantie weer aaan de gang alleen kan nu al weer gefrustreerd raken omdat t me na al die taartwn nog noooooit is gelukt netjes te bekleden Kan t aan soort/merk fondant liggen?
Als je het gewoon een keer wilt proberen zou ik naar de super gaan en een pak biscuitmix halen van dr oetker. Of van de ah hebben ze een heel pakket met marsepein erbij.
wow!!!!!!! wat kunnen jullie dat allemaal goed zeg!!!! ik ben pas begonnen met bakken, ik bak allergievrij en moet alles zelf maken ook het fondant enzo.... mag ik met jullie meelezen en schrijven ik denk dat ik echt veel van jullie kan leren!!! groetjes willow
de berentaart is met ananas en kokos en chocola de andere taart is een appen/peren taart met abrikoos glazuur
Dankjewel voor je antwoord! Ik wil voor me dochter haar verjaardag een taart maken maar uiteraard wil ik van te voren nog even zelf oefenen.. Het lijkt me niet dat een pak van de super dan goed genoeg is? Voor haar verjaardag wil ik een stapeltaart maken trouwens. (Als dit lukt )
Werkt hetzelfde, maar als je meer dan 1 taart gaat maken kun je beter wat groter inkopen ja. Bij de jamin hebben ze een groot assortiment, en anders online. Ik ben fan van funcakes, maar gebruik zelf ook veel makro produkten.
Hoe bekleden jullie een simpele taart met fondant? Ik heb how-to filmpjes gekeken op internet, en daar werkten ze van onder naar boven i.p.v. boven naar onder (glad strijken). Doen jullie dat ook zo? Ik bleef toch plekken houden met plooien die ik er echt niet uit kreeg. Iemand dé tip? En hoe dik rollen jullie fondant? Vrij dun? De vraag zal al wel vaker gesteld zijn, maar ik kan het zo 1,2,3 niet terug vinden.
Zorgen dat je tijdens het uitrollen steeds blijft draaien met je fondant zodat je zo rond mogelijk uitrolt dan hoef je maar 4 vouwen glad te krijgen. Ik strijk altijd eerst de bovenkant glad en vouw voor vouw glad maken naar beneden toe.