Lijkt me leuk zeer eenvoudige maar lekkere recepten (maakt niet uit wat bv jam, hoofdgerecht, kruidendip enzzzz) te verzamelen. Zonder veel ingewikkelde kruiden en moeilijke ingredienten.Hier komt die van mij: Kipfilet bakken, blokjes aardappel erbij ook meebakken, op het laatst een blik uitgelekte sperciebonen erbij en meeverwarmen. Klaaaaar!
Ratjetoe Zelfverzonnen en simpel gerecht Benodigdheden halve tot hele zak patat of minikrieltjes 5 frikandellen 500+ gram groentes maakt niet zoveel uit wat. Ik gebruik meestal prei/wortel/paprika. Bereidingswijze 1 Ontdooi de frikandellen en snijd ze in plakjes. Verhit ondertussen wat wokolie (Conimex) in een wok en bak hierin de patat of de aardappeltjes. Voeg kort hierna de frikandellen toe en doe een spatdeksel op de wok. Hierdoor wordt het sneller gaar. Voeg na ca 10 minuten de groentes toe en bak dit mee. Voeg op het einde op gevoel ketjap manis toe dat de aardappeltjes bruin kleuren. Bereidingswijze 2 Frikandellen in plakjes snijden en dit samen met de patat voorbakken in de frituurpan. Terwijl de patat bakt, de groentes wokken in Conimex wokolie. Voeg de patat en frikandellen toe en bak dit nog even mee. Op het einde weer ketjap manis erbij. Ik kies zelf altijd voor bereiding 1 omdat dit het minste vet is. Het duurt alleen wel langer omdat de patat een tijdje moet garen. Mijn man doet het altijd op manier 2. De smaak is bij de verschillende bereidingen ook anders maar is allebei erg lekker.
Wortel/doperwten ovenschotel Ovenschaal invetten en de oven voorverwarmen op 200 graden. 350 gram gehakt rul bakken met wat kruiden en een gesnipperd uitje. Ondertussen aardappelpuree maken. Als eerste het gehakt in de schaal. daarbovenop een grote pot wortels/doperwten (uitgelekt) daarbovenop de aardappelpuree en daaroverheen geraspte kaas. 25 minuten in de oven en klaar is het.
bladerdeeg rode pesto ham bladerdeeg insmeren met rode pesto plak ham er op oprollen in 6 tot 8 stukjes snijden (worden soort slakkenhuisjes dan) op bakpapier in de oven op 200graden ongeveer 20/25 minutesn heerlijk borrelhapje!
favoriet van dochter: gehakt opbakken evehtueel wat spekjes meebakken blikje doperwten mee verwarmen kruiden met wat rozemarijn aardappelschijfjes voorverwarmen in magnetron in ovenschaal laag aardappeltjes daarna gehaktmengsel en weer een laag aardappeltjes pot aardappel anders kruiden/knoflook erover geraspte kaas erover en hup de oven in.
Benodigheden: spagetti creme fraiche spekjes ui diepvriesspinazie Kook de spagetti zoals op de verpakking staat. Bak de spekjes uit en haal ze uit de pan maar hou het vet. Bak in dit vet de ui en doe daarna de spinazie erbij. Laat dit sudderen tot de spinazie ontdooid is en doe er dan de spekjes en creme fraiche bij. Even laten pruttelen en klaar
Kipkerrie: kipfilet ui blik perzik paprika kerriepoeder rijst Rijst gewoon koken volgens verpakking. Kip in stukjes en bakken tot de kip gaar is. Paprika en ui in stukjes en even meebakken. Kerriepoeder erbij tot de kip goed geel is. Als alles klaar is de perzik in stukjes en samen met het sap toevoegen. Zoveel sap gebruiken als ze je zelf wilt, ik gebruik altijd vrij veel anders wordt het zo droog.
Krieltjes rauw op de bakplaat, evenals schijfjes tomaat en courgette, kipfilet in stukken knippen en een plakje rauwe ham erom. Dan alles overgieten met olijfolie, verse knoflook en italiaanse kruiden. Half uur in de oven jammie! Kipfilet in stukken bakken in boter, 2 grote uien erbij, wat saffraan, een bouillon blokje en wat citroensap naar smaak, 2 uur laten sudderen tot ie lekker zacht is en uit elkaar valt. Heerlijk met turks brood en een salade. Kip kersen taart: kipfilet bakken, pot kersen zonder pit erbij, zakje kerrie saus, creme fraiche, knoflook, zout, peper, kappertjes, champignons en wat sambal naar smaak. Dan ovenschaal bedekken met bladerdeeg, laag van het mengsel erin, weer een laag deeg, weer mengsel en je sluit af met een laagje bladerdeeg. Goudbruin bakken in de oven. Hier altijd succes verzekerd! Een rollade bakken in de oven met geitenkaas, rode paprika en walnoten is ook heeeeerlijk Groot turks broodje, met kipfilet, tandoori saus en wokgroenten Zelf broodje hamburger maken Koude pasta salade van penne, kappertjes, tonijn, mayo, ansjovis, ui, paprika, mais, zout en peper
Ik ga je kip-kersentaart proberen. Bedoel je met mengsel gewoon de kip etc bij elkaar doen? Hoeveel champignons? Hoeveel creme fraiche? Bekertje?
Ja de kip en alles gaat door elkaar heen, je maakt er een mengsel van. Champignons doe ik meestal een half bakje en creme fraiche een klein bekertje.
Oeh, die kip-kersentaart klinkt lekker! Dat ga ik binnenkort (als m'n man niet thuis is, want die lust geen fruit in z'n avondeten) eens uitproberen!
Kippesto uit de oven, heeeerlijk! Kip, rode of groene pesto, knoflook, italiaanse kruiden, pijnboompitjes, olijfolie en citroensap De kip eerst marineren in de kruiden, knoflook, olijfolie en citroensap. De oven op 180 graden, kip even een beetje droog deppen, in een ovenschaal, insmeren met pesto en de pijnboompitjes erop, 25 min in de oven. Lekker met pasta en groente.
Op een plak bladerdeeg leg je een ingevroren visfilet (bijv. Kabeljauw). Daarop een flinke plak blauwe kaas. Leg er een plak bladerdeeg overheen en vouw de randen dicht. Half uurtje in de oven rond 180 graden. Salade erbij. Smul!
Of kipfilet kruiden met kipkruiden en ketjap. Bakken met een gesnipperd uitje en paprika. Paar lepels satésaus erbij en af laten koelen tot het echt koud is anders scheurt het bladerdeeg. Bladerdeeg ontdooien schepje kip erin en dichtvouwen 20 min op 200 graden in de oven. Bitterballen ontdooien en in bladerdeeg doen. Vind het zelf een beetje flauw van smaak maar ik lust geen mosterd.