zeer eenvoudige recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door knor, 6 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Lijkt me leuk zeer eenvoudige maar lekkere recepten (maakt niet uit wat bv jam, hoofdgerecht, kruidendip enzzzz) te verzamelen. Zonder veel ingewikkelde kruiden en moeilijke ingredienten.Hier komt die van mij:
    Kipfilet bakken, blokjes aardappel erbij ook meebakken, op het laatst een blik uitgelekte sperciebonen erbij en meeverwarmen. Klaaaaar!
     
  2. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    En dan helemaal geen kruiden of iets erbij?
     
  3. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    O vergeten: kip wat kruiden met kipkruiden en beetje zout.
     
  4. minon

    minon Niet meer actief

    Ratjetoe

    Zelfverzonnen en simpel gerecht

    Benodigdheden
    halve tot hele zak patat of minikrieltjes
    5 frikandellen
    500+ gram groentes maakt niet zoveel uit wat. Ik gebruik meestal prei/wortel/paprika.

    Bereidingswijze 1
    Ontdooi de frikandellen en snijd ze in plakjes.
    Verhit ondertussen wat wokolie (Conimex) in een wok en bak hierin de patat of de aardappeltjes. Voeg kort hierna de frikandellen toe en doe een spatdeksel op de wok. Hierdoor wordt het sneller gaar. Voeg na ca 10 minuten de groentes toe en bak dit mee. Voeg op het einde op gevoel ketjap manis toe dat de aardappeltjes bruin kleuren.

    Bereidingswijze 2
    Frikandellen in plakjes snijden en dit samen met de patat voorbakken in de frituurpan. Terwijl de patat bakt, de groentes wokken in Conimex wokolie. Voeg de patat en frikandellen toe en bak dit nog even mee. Op het einde weer ketjap manis erbij.

    Ik kies zelf altijd voor bereiding 1 omdat dit het minste vet is. Het duurt alleen wel langer omdat de patat een tijdje moet garen.
    Mijn man doet het altijd op manier 2. De smaak is bij de verschillende bereidingen ook anders maar is allebei erg lekker.
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Wortel/doperwten ovenschotel

    Ovenschaal invetten en de oven voorverwarmen op 200 graden.
    350 gram gehakt rul bakken met wat kruiden en een gesnipperd uitje. Ondertussen aardappelpuree maken. Als eerste het gehakt in de schaal. daarbovenop een grote pot wortels/doperwten (uitgelekt) daarbovenop de aardappelpuree en daaroverheen geraspte kaas. 25 minuten in de oven en klaar is het.
     
  6. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    bladerdeeg
    rode pesto
    ham

    bladerdeeg insmeren met rode pesto
    plak ham er op
    oprollen
    in 6 tot 8 stukjes snijden (worden soort slakkenhuisjes dan)
    op bakpapier in de oven op 200graden
    ongeveer 20/25 minutesn

    heerlijk borrelhapje!
     
  7. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    oeh, nijntje dat is lekker, simpel en ideaal voor de kids die niets willen eten! die onthouden we! :)
     
  8. moradora

    moradora Fanatiek lid

    6 mrt 2013
    1.310
    6
    38
    verzorgende
    Provincie Groningen
    favoriet van dochter:

    gehakt opbakken
    evehtueel wat spekjes meebakken
    blikje doperwten mee verwarmen
    kruiden met wat rozemarijn
    aardappelschijfjes voorverwarmen in magnetron

    in ovenschaal laag aardappeltjes daarna gehaktmengsel en weer een laag aardappeltjes
    pot aardappel anders kruiden/knoflook erover
    geraspte kaas erover en hup de oven in.
     
  9. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    oh ik kom hier ook meekijken :) Ik zal vanavond even mijn recept voor kipkerrie posten :)
     
  10. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Benodigheden:
    spagetti
    creme fraiche
    spekjes
    ui
    diepvriesspinazie

    Kook de spagetti zoals op de verpakking staat.
    Bak de spekjes uit en haal ze uit de pan maar hou het vet. Bak in dit vet de ui en doe daarna de spinazie erbij. Laat dit sudderen tot de spinazie ontdooid is en doe er dan de spekjes en creme fraiche bij. Even laten pruttelen en klaar :)
     
  11. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Kipkerrie:


    kipfilet
    ui
    blik perzik
    paprika
    kerriepoeder
    rijst

    Rijst gewoon koken volgens verpakking. Kip in stukjes en bakken tot de kip gaar is. Paprika en ui in stukjes en even meebakken. Kerriepoeder erbij tot de kip goed geel is. Als alles klaar is de perzik in stukjes en samen met het sap toevoegen. Zoveel sap gebruiken als ze je zelf wilt, ik gebruik altijd vrij veel anders wordt het zo droog.
     
  12. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Krieltjes rauw op de bakplaat, evenals schijfjes tomaat en courgette, kipfilet in stukken knippen en een plakje rauwe ham erom. Dan alles overgieten met olijfolie, verse knoflook en italiaanse kruiden. Half uur in de oven jammie!

    Kipfilet in stukken bakken in boter, 2 grote uien erbij, wat saffraan, een bouillon blokje en wat citroensap naar smaak, 2 uur laten sudderen tot ie lekker zacht is en uit elkaar valt. Heerlijk met turks brood en een salade.

    Kip kersen taart: kipfilet bakken, pot kersen zonder pit erbij, zakje kerrie saus, creme fraiche, knoflook, zout, peper, kappertjes, champignons en wat sambal naar smaak. Dan ovenschaal bedekken met bladerdeeg, laag van het mengsel erin, weer een laag deeg, weer mengsel en je sluit af met een laagje bladerdeeg. Goudbruin bakken in de oven. Hier altijd succes verzekerd!

    Een rollade bakken in de oven met geitenkaas, rode paprika en walnoten is ook heeeeerlijk

    Groot turks broodje, met kipfilet, tandoori saus en wokgroenten

    Zelf broodje hamburger maken

    Koude pasta salade van penne, kappertjes, tonijn, mayo, ansjovis, ui, paprika, mais, zout en peper
     
  13. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Ik ga je kip-kersentaart proberen. Bedoel je met mengsel gewoon de kip etc bij elkaar doen? Hoeveel champignons? Hoeveel creme fraiche? Bekertje?
     
  14. Dani11

    Dani11 Niet meer actief



    Ja de kip en alles gaat door elkaar heen, je maakt er een mengsel van. Champignons doe ik meestal een half bakje en creme fraiche een klein bekertje.
     
  15. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Oeh, die kip-kersentaart klinkt lekker! Dat ga ik binnenkort (als m'n man niet thuis is, want die lust geen fruit in z'n avondeten) eens uitproberen!
     
  16. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    #16 Sabrine1984, 6 aug 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 aug 2013
    Kippesto uit de oven, heeeerlijk!

    Kip, rode of groene pesto, knoflook, italiaanse kruiden, pijnboompitjes, olijfolie en citroensap

    De kip eerst marineren in de kruiden, knoflook, olijfolie en citroensap. De oven op 180 graden, kip even een beetje droog deppen, in een ovenschaal, insmeren met pesto en de pijnboompitjes erop, 25 min in de oven.
    Lekker met pasta en groente.
     
  17. Coquelicot

    Coquelicot Niet meer actief

    Op een plak bladerdeeg leg je een ingevroren visfilet (bijv. Kabeljauw). Daarop een flinke plak blauwe kaas. Leg er een plak bladerdeeg overheen en vouw de randen dicht.

    Half uurtje in de oven rond 180 graden. Salade erbij.

    Smul!
     
  18. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Klinkt goed meiden! Leuke reacties....
     
  19. minon

    minon Niet meer actief

    Of kipfilet kruiden met kipkruiden en ketjap.
    Bakken met een gesnipperd uitje en paprika.
    Paar lepels satésaus erbij en af laten koelen tot het echt koud is anders scheurt het bladerdeeg.
    Bladerdeeg ontdooien schepje kip erin en dichtvouwen 20 min op 200 graden in de oven.

    Bitterballen ontdooien en in bladerdeeg doen. Vind het zelf een beetje flauw van smaak maar ik lust geen mosterd.
     
  20. wendyw80

    wendyw80 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    2.189
    24
    38
    zeeland
    Even een abbo,komen zulke lekkere dingen voorbij !
     

Deel Deze Pagina