Grip op koolhydraten is een dieet/eetpatroon met weinig brood of zuivel. Google maar eens, dan vind je een hoop recepten.
groene smoothie, sla of spinazie bladeren en daarbij fruit wat je lust plus water .... blenderen tot een smoothie en hoppa klaar. Erg lekker
Mis kun je hier wat mee: Glutenvrij, lactose-vrij en suikervrij experiment | Kiwi&zo, gezonde en goedkope recepten
Is het geen optie om zelf brood te bakken? Hoewel ik er gelijk bij moet zeggen dat ik het vrij lastig te bakken vond hoor, maar het is allicht minder duur. Verder kan ik glutenvrij brood van de Jumbo aanraden, is te vinden in het vriesvak en heet nu volgens mij sportbrood ofzo. Niet laten ontdooien, maar gewoon in de broodrooster doen op het moment dat je het gaat eten. Dan is het eigenlijk nog lekker te noemen ook. Bij AH hebben ze het ook in de vriezer liggen, maar vond ik niet zo lekker. En je hebt ook inderdaad gewoon verpakt brood, maar dat vond ik zo smerig. In de broodrooster werd het iets beter, maar nee, at het niet met plezier. Misschien heb ik hier trouwens nog een paar glutenvrije producten liggen, hoewel het vast niet veel zou zijn. Maar mocht je interesse hebben dan wil ik wel even voor je kijken, dan kan je het van me krijgen. Laat maar even weten.
bedankt voor de tips!! het geroosterde brood van de jumbo is wel een goed alternatief. Mijn man is niet ziek, maar slikt nu Ritalin voor zijn ADHD en we gaan nu dus een dieet in combinatie met voedingssupplementen proberen. Schijnbaar goed voor iedereen dus ik doe mee. We doen het niet heeel erg streng, maar in ieder geval wel het brood vervangen, minder suikers en veel minder koemelk.
Ik heb dan geen ADHD en ook geen voedselallergie/intolerantie (meer) maar heb ook een periode glutenvrij en zuivelarm gegeten. En ik moet zeggen dat ik me er echt wel beter bij voelde, ondanks dat sommigen het misschien onzin vinden. Ik voelde me fitter en had ook niet meer de behoefte om de hele dag door te snaaien. Helaas heb ik het niet volgehouden, maar effect had het wel. Bedenk me net opeens dat je ook glutenvrije Cracottes hebt. Je moet er van houden, maar ik vond ze prima te doen. Lekker beleg erop en prima eetbaar. Er is tegenwoordig gelukkig best wel veel keuze.