he allemaal, aankomend krijg ik eters en ze hebben gevraagd of ik de o zo heerlijke mousse weer wil maken. nu heb ik gelezen en gehoord dat je dit tijdens je zwangerschap niet mag hebben vanwege de eiwitten. maar als ik eitjes er tog uitlaat dan zou ik het zelf ook gewoon kunnen eten toch?
Welneee, gewoon lekker eten die mousse! ZOnder eieren kun je niet eens mousse maken. Ik weer niet hoe je erbij komt dat je dat niet mag eten, maar als je het niet vertrouwt eet dan gewoon een klein beetje, niet de hele schaal in je eentje (tweetjes) hahaha. Smakelijk!
Rauwe eieren kunnen salmonella bevatten, dus ik zou het niet eten. Maar zonder eiwit is het niet echt mousse, maar meer vla Anders toch voor een ander nagerecht kiezen?
Inderdaad even rauw ei laten staan, maar dan moet je wel een ander recept zoeken. Ze zijn er wel, volgens mij, even op google zoeken naar 'chocolademousse zonder rauw ei' ofzo. En anders kant en klaar kopen...minder lekker maar wel veilig!
Als je hele verse eieren koopt kan het heus niet zo'n kwaad en anders voor jezelf een bakje kant en klare mousse kopen... Je kunt ook mousse make van alleen slagroom (zou er dan wel iets van klop fix doorheen doen) maar dan issie niet zo luchtig en een kcal bom!
je kan ook héérlijke mousse maken zonder eiwitten... hier een recept: De Leukste Taarten Maak Je Zelf! hier als een taart vulling, maar óverheerlijk om zo op te eten hoor . Ik heb hem ook al diverse malen met witte chocolade gemaakt... misselijkmakend lekker Je moet er alleen rekening mee houden dat je hem heel wat uurtjes laat opstijven..
Volgens mij verkopen ze in de supermarkt ook gepasteuriseerde eiwitten. Deze zijn heel even verhit geweest en dus geen probleem.
Op 24kitchen heb ik onderstaand recept gevonden voor chocolademousse, sindsdien maak ik het altijd op deze manier: Chocolademousse met mandarijnencompote - recept | 24Kitchen Je warmt de ei dus eerst op samen met de melk en suiker. Het is dan niet meer rauw, dus dan mag je het volgens mij ook eten als je zwanger bent.
zou idd ook geen risico nemen met de eiwitten nu...heb die vergiftiging ooit gehad met die zalm toen en geloof me,dat wil je nu echt niet riskeren
Ik heb een heel makkelijk chocolademousse recept (zonder rauw eiwit) van Lorraine Pascal (bekend van BBC) Voor 4 personen 4dl ongeklopte slagroom 2 druppels vanille essence 140 Gr. Pure chocolade (beter extra puur) 140 Gr. Melkchocolade Optioneel: 40 Gr. Chocolade voor versiering Klop de slagroom met de vanille in een kom tot hij net stijf begint te worden. Schenk beide soorten gesmolten chocolade erbij en klop alles langzaam door elkaar tot een glad mengsel. Klop het dan nog 2-3 minuten tot je een dikke romige massa hebt. Verdeel de mousse over de glazen en laat het minstens 30 min in de koelkast opstijven. Succes
Is het niet zo dat een evt salmonella besmetting alleen vervelend is voor de moeder maar geen gevolgen heeft voor de baby?
Ik sta er versteld van dat er zo veel potentiële mama's dus geen chocolademousse zouden eten. Nooit bij stilgestaan.
Ik heb het wel gegeten hoor... En ook zacht gekookte eitjes en spiegeleieren met hele dooier.. maar alles met mate en altijd verse eitjes...
Je hebt tegenwoordig gepasteuriseerd eiwit en ook eigeel. Denk alleen niet dat het in een supermarkt te koop is maar dat je daarvoor naar een groothandel moet zoals de Hanos of Sligro.. Maar goed daar moet je wel een pas voor hebben. Misschien heeft een bekende een pas? Dan kan je zo naar binnen! In restaurants kun je het meestal wel eten trouwens! Of als je het niet vertrouwd vragen aan de kok of hij gepasteuriseerd eiwit heeft gebruikt, dan kun je dit gewoon veilig eten! In m'n zwangerschap heb ik ook al wel chocolademousse gegeten.
Volgens mij zit er in een oergezonde mousse ook geen rauw eiwit. Ff googlen op oergezonde chocolade mousse