Tja, onder naar boven werkt naar mijn mening niet, maar uitleggen is lastig. Het is belangrijk dat je je fondant soepel kneed, meer niet te lang en warm, anders gaat het scheuren. Daarna de lap uitrollen, ik heb meestal 2 mm dik ongeveer. Over je taart leggen en gelijk de rand om het hoekje van de bovenkant heen drukken. Daarna steeds rondom stukje bij beetje aandrukken, loshalen, aandrukken, loshalen en zo steeds verder naar beneden.
He meiden, Ik zag weer leuke taarten voorbij komen en ook heerlijke cc! Hier wil ik na de warmte ook weer wat gaan maken. Bij de makro is trouwens de funcakes in de aanbieding. 4+2 gratis! Is maar een tip
Ik heb gisteren nog snel een ritje gemaakt ja want dat was de laatste dag. Vandaag gaan de nieuww folders in.
Nou dat is mooi, want van onder naar boven leek me ook veel lastiger. Ik ga het eens op deze manier proberen. De bovenkant kreeg ik wel heel glad en dan 4 grote plooien aan de zijkant. Uiteindelijk nog maar 1, maar die kreeg ik dan ook echt niet glad en dat stukje scheurde. Maar dat mag ook wel voor een eerste taart, vind ik haha.
Als jullie de taart bekleed hebben hoe zetten jullie hem dan in de koeling? Gewoon zo open of in een taartdoos?
Ik heb met de verjaardag van Stijn de taart zo in de koelkast gezet. Ik had laatst een taartje buiten de deur gemaakt en die is wel in een doos in de koekast gegaan. ligt er denk ik ook aan hoe lang je hem wil bewaren?
Ik zet m eigenlijk altijd in de koeling. Met sommige vullingen hoeft dit niet, maar met slagroom bv is het een must.
Noujaah.... Mijn arretjescake is mislukt! Heb hem voor het eerst zonder ei gemaakt. Maar hij is veel te droog, plakt voor geen meter. Iemand tips? Ik heb gebruikt: - 200 gram gebroken biscuitjes - 150 gram gesmolten roomboter - 60 gram cacao - 200 gram suiker - 50 gram gesmolten pure chocolade (als vervanging van het ei)
Gesmolten pure chocola stolt weer, dus zorgt niet voor de plakkerigheid. Ik heb gehoord dat het ook met vanillevla kan...
Wat bij mij steeds voor vouwen zorgde was dat ik te zuinig was met hoeveelheid fondant.. Misschien ook een tip.. Hier ben ik van plan ook een puzzeltaartje te maken voor zoons 1e verjaardag.. Ben erg benieuwd of dat wat wordt
ik had laatst ergens gelezen dat je per ei wat je gebruikt 100 gram fondant of marsepein kan rekenen voor bekleden van de taart. dat houd ik nu ook telkens aan, en kom goed uit! ik was namelijk ook wel eens te zuinig daarmee
Dames mag ik even gebruik maken van jullie kennis. Mijn man wil een Ajax taart geven aan zijn Feyenoord collega. Nu wil ik 'm wel maken maar ik heb niet zoveel tijd en zin eigenlijk. Dus opzoek naar de makkelijke weg! Weet 1 van jullie of en waar je kant en klare Ajax logo's kan kopen ? Of van die kleine logo'tjes ? Alvast bedankt !
Je kunt een plaatje laten printen bij de leukste taartenshop en misschien ook wel bij en hobbybakker bij jou in de buurt.