Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tja, onder naar boven werkt naar mijn mening niet, maar uitleggen is lastig.
    Het is belangrijk dat je je fondant soepel kneed, meer niet te lang en warm, anders gaat het scheuren.
    Daarna de lap uitrollen, ik heb meestal 2 mm dik ongeveer.
    Over je taart leggen en gelijk de rand om het hoekje van de bovenkant heen drukken. Daarna steeds rondom stukje bij beetje aandrukken, loshalen, aandrukken, loshalen en zo steeds verder naar beneden.
     
  2. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    zo dus :)
     
  3. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    Mar 21, 2011
    5,188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    He meiden,

    Ik zag weer leuke taarten voorbij komen en ook heerlijke cc!
    Hier wil ik na de warmte ook weer wat gaan maken.
    Bij de makro is trouwens de funcakes in de aanbieding. 4+2 gratis! Is maar een tip ;)
     
  4. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb gisteren nog snel een ritje gemaakt ja want dat was de laatste dag. Vandaag gaan de nieuww folders in.
     
  5. Buikje0

    Buikje0 Fanatiek lid

    Nov 24, 2011
    1,095
    1
    0
    NULL
    NULL
    Nou dat is mooi, want van onder naar boven leek me ook veel lastiger:D. Ik ga het eens op deze manier proberen.

    De bovenkant kreeg ik wel heel glad en dan 4 grote plooien aan de zijkant. Uiteindelijk nog maar 1, maar die kreeg ik dan ook echt niet glad en dat stukje scheurde. Maar dat mag ook wel voor een eerste taart, vind ik haha.
     
  6. jewe

    jewe VIP lid

    Feb 16, 2009
    9,544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    Als jullie de taart bekleed hebben hoe zetten jullie hem dan in de koeling? Gewoon zo open of in een taartdoos?
     
  7. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    Mar 21, 2011
    5,188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Ik heb met de verjaardag van Stijn de taart zo in de koelkast gezet. Ik had laatst een taartje buiten de deur gemaakt en die is wel in een doos in de koekast gegaan. ligt er denk ik ook aan hoe lang je hem wil bewaren?
     
  8. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zet m eigenlijk altijd in de koeling.
    Met sommige vullingen hoeft dit niet, maar met slagroom bv is het een must.
     
  9. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Toch weg gehaald ivm herkenning :)
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,155
    8,129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Damn wat een mooie taarten maken jullie zeg. Zo knap!
     
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,045
    2,182
    113
    Brabant

    Wauw... Kleur jij je fondant zelf? En zoja, waarmee? En zonee, waar bestel jij die mooie kleuren?:)
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik kleur alles zelf ja, voornamelijk met wilton en sugarflair kleurstoffen.
     
  13. Verox

    Verox Niet meer actief

    Noujaah.... Mijn arretjescake is mislukt!
    Heb hem voor het eerst zonder ei gemaakt. Maar hij is veel te droog, plakt voor geen meter.
    Iemand tips?

    Ik heb gebruikt:
    - 200 gram gebroken biscuitjes
    - 150 gram gesmolten roomboter
    - 60 gram cacao
    - 200 gram suiker
    - 50 gram gesmolten pure chocolade (als vervanging van het ei)
     
  14. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Eerste puzzeltaartje.
    Ben niet van het puzzelen en de kans op vervolg is klein.
     

    Attached Files:

  15. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    Jan 28, 2009
    993
    0
    0
    Gesmolten pure chocola stolt weer, dus zorgt niet voor de plakkerigheid. Ik heb gehoord dat het ook met vanillevla kan...
     
  16. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    Nov 21, 2010
    3,051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort

    Vind hem er heel leuk uitzien!
     
  17. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    Feb 22, 2011
    4,230
    28
    48
    Female
    Noord-Brabant
    Wat bij mij steeds voor vouwen zorgde was dat ik te zuinig was met hoeveelheid fondant.. Misschien ook een tip..

    Hier ben ik van plan ook een puzzeltaartje te maken voor zoons 1e verjaardag.. Ben erg benieuwd of dat wat wordt :p
     
  18. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    ik had laatst ergens gelezen dat je per ei wat je gebruikt 100 gram fondant of marsepein kan rekenen voor bekleden van de taart.
    dat houd ik nu ook telkens aan, en kom goed uit!
    ik was namelijk ook wel eens te zuinig daarmee
     
  19. Onje

    Onje Niet meer actief

    Dames mag ik even gebruik maken van jullie kennis.

    Mijn man wil een Ajax taart geven aan zijn Feyenoord collega.
    Nu wil ik 'm wel maken maar ik heb niet zoveel tijd en zin eigenlijk.
    Dus opzoek naar de makkelijke weg!

    Weet 1 van jullie of en waar je kant en klare Ajax logo's kan kopen ?
    Of van die kleine logo'tjes ?

    Alvast bedankt !
     
  20. tassie

    tassie Fanatiek lid

    Mar 23, 2006
    1,888
    0
    36
    Je kunt een plaatje laten printen bij de leukste taartenshop en misschien ook wel bij en hobbybakker bij jou in de buurt.
     

Share This Page