Ml en ik vroegen ons af of kinderen echt beter engels leren door het kijken naar Dora en Diego? Er is nu zelfs een Chinese variant. Ouders met ervaring?
Als je Dora kijken combineert met bijvoorbeeld tweetalig kleuteronderwijs of een tweetalige opvoeding, zal het vast een steuntje in de rug zijn. Maar als een kind als peuter Dora kijkt, vervolgens niet meer speciaal met Engels in aanraking komt en pas in groep 7 weer Engels les krijgt, heeft het niet geholpen. Het is trouwens wel zo dat Nederlandse kinderen over het algemeen vlot Engels leren, omdat ze op tv en in de muziek al veel Engels horen. Wat dat betreft hebben 'onze' kinderen echt een voorsprong op bijv. kinderen in Frankrijk die toch minder vertrouwd zijn met de Engelse klanken.
Ik vind van wel. Dochtertje is 2 en zegt de woorden echt na. Ze kan nu ook tot 10 tellen in het engels.
Dora durf ik niet te zeggen (wij hebben eigenlijk vanaf het begin af aan Dora in het Engels aangeboden, dus tweetalig Engels Spaans) Ze weten hier nu wel een paar woordjes Spaans, maar niet echt heel veel. Ik merk wel dat ze veel opgestoken hebben van Kai-lan, (engels-chinees) en ze weten best wel wat Chinese woorden nu.
ik denk van wel. ze leert hier echt wel woordjes en vraagt nu vaak om meer engelse woorden. ook vind het ze het leuker om films in het engels te kijken dan in het nederlands.
Het kan in ieder geval zeker geen kwaad. Merk wel dat dochterlief meer Engels opsteekt van de Engelse les die ze op school kijkt dan van Dora en van Mickey mouse clubhouse. (Alsin in dit jaar meer Engels geleerd dan de jaren ervoor van tv. ) Aan de andere kant.. Hoe meer je er mee in aanraking komt... (Ook zonder daadwerkelijk de taal te leren) hoe makkelijker het wordt om je de taal eigen te maken op het moment dat je het wel probeert denk ik.
Damay77 Onze meid zegt ook woordjes na en kan in het Engels tellen. Maar dat wil toch helemaal niet zeggen dat ze daardoor sneller Engels leert of het al spreekt?! Ze doet Nihao Kailan ook na, maar ze spreekt echt geen Chinees.
Ze gebruikt de engelse woorden ook "gewoon". Als ze een rood potlood pakt dan noemt ze de kleur in zowel nl als engels.. Ze kan het dus koppelen aan zowel de kleur als het nederlandse woord. Als je haar iets geeft dan zegt ze dank je wel maar ook gerust thank you. Hier krijgen ze in de kleuterklas al engels. Dit gaat op dezelfde manier. Alleen maar voordeel dus.
Hier ook een dochter van 2 die telt tot 15 in het engels en de hoofdkleuren in het engels en in het nederlands benoemd. Ze zegt thank you net zo makkelijk als dank je en bye wanneer ze dag zegt en wel meer engelse woorden op het juiste moment maar om nou te zeggen dat ze hierdoor beter engels zou kunnen praten? Een jaar geen Dora en ze weet het niet meer denk ik. Voordeel van Dora vind ik dat ze er meer van opsteekt dan bumba of kabouter plop. Volgens mij heeft ze van Dora ook tot 20 leren tellen en kan ze meerdere en minderen met bv potloden, dat heeft ze niet van ons geleerd.
Ze kijkt Dora en Diego al een hele tijd en gebruikt redelijk vaak Engelse woorden in haar spel, dus tegen haar poppen met rollenspellen, of als ze iets ziet en het tegen ons zegt. Of het daar door komt, ik weet het niet, het zal best helpen denk ik. Wij spreken helemaal geen Engels tegen haar, gewoon een Nederlandse opvoeding.
Ik ben er niet weg van. Bij kinderen die 2talig worden opgevoed is Dora leuk om zo Engels te leren... Kinderen die als hoofdtaal Nederlands hebben vind ik Dora niet geschikt..
Mijn oudste leert er wel van. Vorig jaar liep hij naar mijn moeder: "jij bent mijn grandmother he? Dat betekent oma!" Kleuren kent hij, tellen inderdaad, woordjes en kleine zinnetjes.
Of ze er echt van leren .... Ja kleine woordjes Thank you en youre welcome en open the door please En tot 10 tellen, Maar het wekt wel degelijk de interesse bij onze kinderen om meer te willen weten Ondertussen telt onze zoon tot 50 in het Engels en er zijn al best wat woordjes en zinnetjes die hij in het Engels weet omdat hij steeds dingen vraagt wat het zou betekenen in het Engels
Denk ook dat ze er wel dingen van oppikken hoor, die van mij kon ook al vrij snel in het Engels tellen en sommige woordjes in het Engels. Dat betreft heb ik liever dat ze zoiets kijkt dan nutteloze tekenfilms
Mijn nichtje keek het ook altijd...op den duur sprak ze alleen nog maar Engelse woorden en de Nederlandse woorden wist ze niet of wou ze niet zeggen... Maar goed niet elk kind is natuurlijk het zelfde