ik ben van 1985. Wij aten ook veel aardappels met groente en vlees.. Wat ik toch het lekkerst vond was, *Hete Bliksem * Stampot zoute snijbonen *Krentjebrei en als toetje Hangop met vers fruit van m'n oma
toen mijn moeder nog leefde: al wat op dat moment rijp was in de tuin. In de zomer dus massa's komkommers en radijzen. In de winter spruiten. Favoriet: aardappelpuree met hardgekookte eieren en tomaten. Lekker husselen en kasteeltje van maken. Nu nog bij kindjes op nr 1 En petit-beurretaart (verschrikkelijk ongezond, maar zo lekker) Woensdag: FRIETJES Daarna: veel junk en brol Ben van 1980
Ik ben van 1979... Mijn moeder kookte doordeweeks omdat het moest, ze kon het echt niet :s Het was bijna altijd aardapels, verse groente dat wel maar de smerige dingen zoals spruiten witlof enzo. En vlees speklap, verse worst of karbonade ofzo ieee ieee ieeee en alles smaak en kruidenloos. Ik zat echt regelmatig kokhalzend aan tafel vond het niet te eten. Op zaterdag was het altijd friet dag en op zondag feestdag want dan kookte mijn papa portugees heeeerlijk. Later ging ik vaker koken wat ik lekker vond zoals ovenschotels, nasi, pasta enzo en iedereen smulde haha. Ze hebben het gelukkig voor mijn broer en zus die nog thuiswonen een beetje overgenomen haha.
AGV... Qua vlees alleen gehaktballen, hamburgers of stukjes kipfilet. Qua groente alleen sperziebonen, bloemkool, doperwtjes en worteltjes of broccoli. Sausje was of kerriesaus (als we rijst aten sowieso) of groentesaus. In de winter aten we ook weleens andijvie, zuurkool en heel soms boerenkool. In het weekend kookte mijn vader en dan was iets exotischer (nasi/bami). Toen we wat ouder werden en de pakjes kwamen werd het wat gevarieerder (kip tandoori enzo), maar dan moest ik het wel zelf maken . Ik lust nog steeds te weinig, heel irritant.
Rijst met suiker en bessensap Krentje brei postro of zoiets Veel stampotten Ook bruine en groene bonen van eigen tuin en gewoon aardappelen, groente en pasta Ik ben van 83
Ik ben van 90, mijn moeder is half Indonesisch en m'n vader een echte Hollander. Mijn pa At graag aardappels en m'n mam niet Wij aten vaak, nasi, bami, spaghetti, macaroni, sperziebonen met suiker(heeerlijk) babi panghang, babi ketjap, en ook wel aardappelen met groente en aardappels. Het enige echte vieze: m'n moeder gooide op al het vlees water en liet dat sudderen.. Ik lustte ook nooit tartaar, daar kon je een ruit mee ingooien, maar nu ik het zelf maak en kort bak is het heerlijk Zelf hou ik erg van experimenteren en proberen, heerlijk! Wel een echte boeren knul als partner dus ik moet 4 x per week aardappels hebben
Ma-di-do-vr gekookte aardappelen met boontjes, spinazie, doperwten en worteltjes, bloemkool of broccoli. Wij hadden nooit saus bij de groente, lekker droog woensdag was spaghettidag, zaterdag kip met rijst en zondag friet met snack. Doordeweek aten we meestal yoghurt na, in het weekend niks. In de zomer vaak wat makkelijker, een keer soep met broodjes ofzo. En 's winters natuurlijk ook wel stamppot boerenkool. Mijn moeder had en heeft nog steeds een enorme hekel aan koken. Dat heb ik van haar overgenomen Heb er gewoon geen geduld voor. Wel eet ik altijd een sausje bij de bloemkool hoor anders vindik dat echt niet lekker!
Uit 1982. Wij eten zeker 5x in de week gekookte aardappelen, groente en vlees. En dan vlees: Draadjesvlees, worstjes, karbonade of gehakt. En dan 1x in de week patat en 1x in de week nasi, macaroni iod. Wat ik me kan herinneren is dat we ALTIJD op zondag gekookte aardappelen, sperziebonen en een kipfilet aten. En wij aten altijd 's avonds warm, behalve op zondag, dan aten we om 13 uur. Toen ik wat ouder werd, ging mijn moeder er echt geen rekening mee houden dat we op stap waren geweest ofzo. Dan kon je gewoon met je kater mee eten.....brrr! Toen ik het huis uit ging, heb ik jaaaaaaren geen sperziebonen meer gegeten.
Oh ja....en macaroni met die ham uit blik, smeg ofzo? IEuwwww!!!! Die viste ik er altijd uit, wat was dat smerig!
Haha, echt leuk om allemaal te lezen. Veel herkenbare dingen! Appelmoes kwam bij ons ook regelmatig op tafel en dan lekker over de aardappels (echt getverrrrr als ik er nu aan denk). En aardappelpuree uit zo'n zakje met poeder, jakkes. En tartaartjes en karbonades, jek. Draadjesvlees aten wij dan weer nooit. Herinner me nu weer dat mijn opa en oma altijd op zondag kip uit de oven aten, met (naturel)chips erbij! Daar was ik zo jaloers op! Een enkele keer mochten wij dat dan ook, maar ik wilde daar elke zondag wel eten, hahaha. Ik kook zelf nooit aardappels groente vlees, ik kook hooguit aardappels om er een salade mee te maken of om ze te bakken (pan of oven). Mijn oudste lust dan ook geen gekookte aardappels . Wij eten veel Turks en verder gewoon heel veel verschillende dingen. Elke week hetzelfde eten zou ik echt niet kunnen.
Hier kregen we meestal aardappels met groente. Meestal met gehaktballen, kipfilet of braadworst. Sperziebonen, bloemkool,andijvie, spinazie, doperwten en wortelen. Bruine bonen (kots) met veeeeeel appelmoes. Op zondag altijd vaste prik. Patat. Vrijdagavond dingen als soep, knakworstjes met brood,pizza enz. Zaterdagavond was brooddag met eeh gekookt ei. Zondagochtend gebakken ei en soms gebakken kipfilet op brood.
Eind jaren 80 geboren. We aten bijna altijd aardappels, groente en vlees. Met name doperwten en worteltjes, bah!!!! Of rode kool. Eigenlijk alleen maar groente uit pot. En als vlees vaak een karbonade, slavink of worst. Ook vaak macaroni, oooh bahbahbah! En heel soms eens frietjes of afhaalchinees.. Toetje was soms yoghurt met cruesli, wat ik vroeger echt niet door mijn keel kon krijgen. Of vanille en chocoladevla van de Aldi, dat was lekker! Maar bij opa en oma eten was het lekkerst! Broodjes met soep, of pannekoeken. Als toetje eigengemaakte griesmeel oooooh yamyam!
Ik ben van 74. Wij aten denk toen al redelijk modern. Mijn vader was hofmeester bij de marine en kookte graag daarnaast maakte hij ook graag vis dingen. Hij is ook een tijdje officieel visboer geweest. We aten al nasi ect. Maar over het al gemeen aardappels groenten en vlees. Nog wel van die ouderwetse gerechten die je nu bijna niet meer ziet. Zo als porselein. En een groente dat op patat leek. Maar wat het zeker niet was weet niet meer hoe het heet of lever om en om in de bloem en dan dus gebakken lever ( als ik die geur nu nog ruikt ga ik over mijn nek) Stampoten ook regelmatig. andijvie met spekkies rouw. JAK
Mijn ouders werkte beide fulltime dus was voornamelijk bij mijn opa en oma, we aten dan altijd wat wij wilde, dat was dus erg vaak zelf gemaakte tomaten soep, spaghettie of pluisjes vlees met stoofpeertjes. Als ik thuis at dan was mijn vader vaak van het koken, die vond het altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen. We aten dus erg afwisselend en niet alleen AGV. Ben trouwens van 84'
Ik ben van 1983 Bij ons standaard iedere dag verse soep. Daarna gekookte aardappels, gekookte groenten en vlees, inderdaad met appelmoes erbij, en yoghurt of vla na. nu vind ik dus echt dat we enorm veel aten. Ik eet thuis nooit meer drie-gangen! Oh ja! Mijn oma maakte zelf rijstepap! Daar was ze echt goed in! Liet ze opstijven op kleine schoteltjes met kaneel erover... smullen!!!
Ook hier altijd best gevarieerd eten! Ik ben van 1984 en half nederlands en half indisch! Wij eten denk ik 3 x in de week avg, 1 x iets van spaghetti/macaroni en de andere 3 dagen iets met rijst of bami. Op zondag werd er vaak bij mijn oma groentesoep gegeten! Echte ouderwetsche groentesoep, met ossestaart, rundvlees, gehaktballen en lekker veel groente! Heerlijk vond ik dat! Mijn moeder leerde die soep koken van mijn oma en ze heeft het mij ook geleerd! Ook maakte mijn vader regelmatig bruinebonensoep en erwtensoep in de winter en mijn moeder de stamppotten! Ik moet zeggen dat ik zelf soms echt inspiratieloos ben. Meestal is het 3 x agv 2 x pasta en 2 x rijst...ben helaas niet zo'n keukenprinses op mijn soepen knoflookkip na
Mijn moeder is nooit echt een keukenprinsesje geweest, altijd echte Hollandse kost; Vlees, gekookte aardappels en groenten uit blik/pot/diepvries. Soms frietjes, soms pannenkoeken en wel altijd vla als toetje. Toen ik problemen kreeg met eten kreeg ik wel apart eten (rijst of macaroni) Mijn vader kookte nooit overigens. Pas toen mijn ouders gingen scheiden ging er een wereld voor me open qua gerechten bereiden. Zoveel verschillende gerechten uit verschillende continenten, tig manieren om aardappels klaar te maken ipv koken. Het is echt mijn grootste hobby. Heeft vast een generatie overgeslagen