Hoe weten jullie dat allemaal nog? Ik weet dat echt niet meer hoor,wel dat we op woensdag standaard friet aten..meestal zelf geschild.
Ik ben uit 1974, mijn moeder was een creatieve hippie en kookte dus ook de wereldkeuken. Aardappelen, groente, vlees kwam bijna niet voor, ook omdat we veel vegetarisch aten. Dessert was niet standaard dus dat wisselde enorm: van haagse bluf tot vanillevla
Dat weet ik nog omdat het 18 jaar lang (nou vooruit de eerste paar jaar niet) altijd hetzelfde is geweest. Ik ben dan wel van 1972, maar nog niet dementerende Partner lacht ze ook telkens weer een kriek om die rare gewoontes die mijn ouders hebben.
Ik ben van 85 maar ik weet t niet echt goed meer, vader kookte meestal, ( h had ploegendienst)en hij maakte er altijd iets lekkers van, aardappels groente vlees of macaroni, bami soep, alles was een feestmenu! Dus nooit een vast schema, heel gevarierd, wel zaterdag een tijd brood en toetjes ??? Ik weet t echt niet, me moeder was altijd aardappels groente vlees of de stampotten, of iets makkelijks Ik kook eigenlijk te saai vind ik zelf, maar vl is echt een aardappeleter
Uit 1986 ben ik. Mijn moeder maakte van alles. Wel altijd met behulp van pakjes. In het weekend, met kerst of als er mensen kwamen eten maakte ze er wel altijd een groot feestmaal van en probeerde ze altijd nieuwe recepten uit. Mijn vader kookte eigenlijk pas sinds dat ze gescheiden zijn. Hij had wel een vast schema, hij lust nauwelijks iets en kon niet koken. Dus heb hem op 11 jarige leeftijd de dingen geleerd die ik toen al kon maken en dat heeft hij geloof ik tot zijn nieuwe vrouw zo gelaten. Wij eten wel gevarieerd, proberen veel nieuwe dingen uit. Maar eten ook minimaal 1x in de week aardappels groente en vlees. Mijn zoon is daar zo dol op, dus dan doen we dat!
Anders kom je vanaf nu 20 jaar lang elke week macaroni met ui, tomatenpuree en smac bij mij eten. Wedden dat je, al dementerende, het in het bejaardentehuis nog over mij hebt?
Ik ben van 83, ik weet ook niet meer zo wat we allemaal aten, mijn vader was kok, dus vaak verschillende dingen en van onze eigen moestuin. en eigenlijk was het ook altijd wel lekker (dat is me ook aan te zien ). Wat ik me nog wel goed kan herinneren zijn de aardapelpureetorentjes, zelf puree maken in de spuitzak, torentje spuiten en dan nog even in de oven, dan kwam er een lekker knapperig randje aan.
+100 hahaha. Ik eet echt nog steeds geen macaroni of andere pasta, ik ben voor de rest van mijn leven verpest.
De toppers hier: - konijn met zilveruitjes (met puree) - visspaghetti (garnalen en kabeljauw) - kip/Kerrie met rijst - kip in de rode schaal (Engels recept..) - zelfgemaakte kippensoep, tomatensoep of uiensoep patat aten we af en toe maar zeker niet elke week en een vast schema was er gelukkig ook niet. Geen toetjes en sausjes (mijn vader was al te dik..). En als er wel een toetje was: yoghurt met rode besjes, soms vla en heel soms een ijsje (zo'n rol vanilla ijs van Jamin met twee wafeltjes) In de periode dat mijn ouders net gescheiden waren en mijn moeder heel veel werkte, hebben we erg veel karbonades gegeten. Dat vond ik toen wel lekker maar op een gegeven moment kwamen ze wel mijn neus uit. Nu eet ik bijna geen varkensvlees meer.
Gek is dat, ik heb ook wat tegen macaroni. Terwijl ik verder alle pasta-soorten wel lust. Dan zou je toch denken dat macaroni ook prima is. Maar nee, voor het leven verpest. Toetje was inderdaad in de regel vla en/ of yoghurt. Gewoon vanillevla, soms chocola als mijn moeder in een wilde bui was. En toen er wat meer geld te besteden was, aten we elke zondag heel decadent ijs. Soms maakte mijn moeder een fruitsalade van vers fruit. Beetje gele vla erover, slagroom erbij. Ook lekker!
mijn moeder kookt erg graag en ze heeft eigenlijk nooit traditioneel gekookt,altijd speciale gerechten uit vreemde landen.meestal heel lekker want ze is een keukentalent.maar als kind kon ik enorm genieten van een "normale"maaltijd als ik elders bleef eten;puree met worst,steak met frietjes,stamppot,kip met appelmoes....nu nog apprecieer ik gewoon eten heel erg.en als we bij mij ouders gaan eten is het nog steeds couscous,tajine,kip moambe,pistou,enz....en dan is ze steeds erg verbaasd als mijn kinderen het niet lusten
net zoals bij ons dus quorn-schotel,tartex,rijstschotels allerhande(ik ben rijst nu nog steeds beugegeten) oja en als snoepje een sesamkoekje of rozijntjes
Leuk topic! Ik ben van '80 en mijn moeder was huisvrouw en mijn vader werkte. Mijn moeder kookte meestal gekookte aardappels en groente met een stukje vlees, wat ook niet mocht ontbreken was de vette jus! De groentes waren wel altijd vers. Wat ik jammer vond is dat mijn moeder prei en witlof altijd tot pap kookte en daar ging dan allesbinder (?) doorheen. Ik gruwel daar nog van! In het weekend maakte mijn vader macaroni en daar ging dan een flinke scheut ketchup doorheen. Zo nu en dan was er friet of pannenkoeken.
heerlijk! En mijn kids vinden het ook lekker. Havermout kan ik ook gerust maken voor ze (vind ik zelf ook lekker), maar ben hier vrij uniek in volgens mij
Ben van begin jaren ´70 en wij aten eigenlijk elke dag aardappels, verse groenten en een stukje vlees met jus, een gewoon prakkie dus. De andijvi en witlof aangemaakt met een beetje melk en maizena. Soms vooraf zelfgemaakte soep, meestal groentensoep met balletjes. En als toetje, zelfgekookte rijste- of griesmeelpap, vanille vla, haagse bluf met yoghurt, chocolade vla met slagroom. Als uitschieter hadden we soms in het weekend macaroni met smac of spaghetti, poffertjes of pannekoeken. Of we haalden chinees, foe yong hai, babi pangang en een loempia Later kwamen de pizzas, maar dan alleen als tussendoortje, nooit als maaltijd. Patat kwam er bij mijn ouders niet in en frikadellen zeker niet, at ik eigenlijk alleen bij anderen en op feestjes. Woon nu in buitenland en heb een britse man maar kook voor mijn dochtertje nog steeds de hollandse pot.