Lasagnesaus zelf maken. Recept?

Discussion in 'De lounge' started by maja82, Aug 26, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Wie o wie? Ik kook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes maar heb hét recept voor een lekkere lasagnesaus nog niet gevonden..
    Ik hou overigens niet zo van die overheersende tomatensmaak in een pastasaus.
     
  2. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    Jul 31, 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    1 kilo tomaten
    1 bol knoflook
    2 grote uien
    1 el
    • Basilicum
    • Paprika
    • koriander
    ½ el
    • Rozemarijn
    • Peper
    3 blaadjes laurier
    1 el suiker

     Snij de uien ik halve ringen
     Hak de helft van de knoflook fijn(of knoflookpers) en doe die door de uien
     Hak de andere helft van de knoflook grof
     Doe een laagje olijfolie in de pan
     Fruit de knoflook er in.
     Voeg de uien toe, en blijf roeren totdat deze glazig is.
     Snij de tomaten in partjes
     Doe dez in gedeeltes bij de ui.
     Voeg de laurierblaadjes enz de kruiden toe
     Laat lekker flink uur pruttelen, wel af en toen doorroeren.
     Daarna pureren met blender of staafmixer.
     
  3. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    Jul 31, 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    erg lekker, ik maak een flinke pan en vries in porties in in de vriezer.
    Kruiden zijn wel naar eigen smaak, beetje meer of minder..
     
  4. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    Jan 18, 2012
    1,567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik maak hem altijd met tomatenblokjes (2 blikken), 250 Gr. Gehakt, winterpeen in dunne plakjes, bleekselderij in dunne plakjes, geperste knoflook, gesnipperde ui. Alles samen 20 min stoven en dan Italiaanse kruiden erdoor (of gedroogde basilicum, oregano, tijm).
    Ik maak deze lasagnesaus wel altijd icm bechamelsaus (boter, bloem, melk, peper) dat maakt dat de algehele smaak van de lasagne wat zachter wordt.
     
  5. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Mijn recept is:

    Gehakt rul bakken, ui erbij, paprika erbij, knoflook erbij, oregano erbij, dan blikje tomatenpuree en een blik gepelde tomaten erbij. Peper en zout naar smaak toevoegen, champignons (verse) erbij doen. Dit laten pruttelen.
    Kaassaus maken van boter, bloem en melk. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat. Geraspte kaas toevoegen en die laten smelten.

    Echte hoeveelheden kan ik je niet zeggen, werk op gevoel. Meestal maak ik genoeg voor twee dagen. Hebben hem dit weekend nog gegeten. Heerlijk!
     
  6. Linana

    Linana Niet meer actief

    Ik gebruik altijd 2 pakjes passata di pomodori naar keus en 1 pakje frito van Heinz.
    Verder doe ik 2 uien, 3 knoflook, paprika, courgette, champignon, spinazie en soms gegrilde aubergine als ik zin heb in kleime stukjes erdoor.
    Dus alle groente, gehakt, de saus, kruiden (gedroogde italiaanse kruiden, verse basilicum etc in een pan. Meestal heb ik dan genoeg saus voor een lasagne waar 10 man van kunnen eten :D
     
  7. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    Jan 4, 2013
    4,621
    1,576
    113
    Female
    het oosten
    Nice...ik dacht er van de week ook al over zo'n topic te openen :)
     
  8. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief

    1 grote ui met 150 gram spekjes 5 min aanbakken
    3 teentje knoflook met 1 grote geraspte wortel meebakken
    400 gram gehakt erbij en op hoog vuur rullen
    Afblussen met 200cc rode wijn
    2 blikken gepelde tomaten toevoegen (kapotdrukken met je spatel)
    70gr tomatenpuree erbij
    1 el rozemarijn, 1 el tijm, 2 blaadjes laurier en peper en zout erbij

    Dit min. 1 uur laten sudderen (zonder deksel om saus te laten binden)

    Kan ook gebruikt worden als pastasaus is dan genoeg voor 8 personen. Vriezertje vullen:D
     

Share This Page