Wie o wie? Ik kook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes maar heb hét recept voor een lekkere lasagnesaus nog niet gevonden.. Ik hou overigens niet zo van die overheersende tomatensmaak in een pastasaus.
1 kilo tomaten 1 bol knoflook 2 grote uien 1 el Basilicum Paprika koriander ½ el Rozemarijn Peper 3 blaadjes laurier 1 el suiker  Snij de uien ik halve ringen  Hak de helft van de knoflook fijn(of knoflookpers) en doe die door de uien  Hak de andere helft van de knoflook grof  Doe een laagje olijfolie in de pan  Fruit de knoflook er in.  Voeg de uien toe, en blijf roeren totdat deze glazig is.  Snij de tomaten in partjes  Doe dez in gedeeltes bij de ui.  Voeg de laurierblaadjes enz de kruiden toe  Laat lekker flink uur pruttelen, wel af en toen doorroeren.  Daarna pureren met blender of staafmixer.
erg lekker, ik maak een flinke pan en vries in porties in in de vriezer. Kruiden zijn wel naar eigen smaak, beetje meer of minder..
Ik maak hem altijd met tomatenblokjes (2 blikken), 250 Gr. Gehakt, winterpeen in dunne plakjes, bleekselderij in dunne plakjes, geperste knoflook, gesnipperde ui. Alles samen 20 min stoven en dan Italiaanse kruiden erdoor (of gedroogde basilicum, oregano, tijm). Ik maak deze lasagnesaus wel altijd icm bechamelsaus (boter, bloem, melk, peper) dat maakt dat de algehele smaak van de lasagne wat zachter wordt.
Mijn recept is: Gehakt rul bakken, ui erbij, paprika erbij, knoflook erbij, oregano erbij, dan blikje tomatenpuree en een blik gepelde tomaten erbij. Peper en zout naar smaak toevoegen, champignons (verse) erbij doen. Dit laten pruttelen. Kaassaus maken van boter, bloem en melk. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat. Geraspte kaas toevoegen en die laten smelten. Echte hoeveelheden kan ik je niet zeggen, werk op gevoel. Meestal maak ik genoeg voor twee dagen. Hebben hem dit weekend nog gegeten. Heerlijk!
Ik gebruik altijd 2 pakjes passata di pomodori naar keus en 1 pakje frito van Heinz. Verder doe ik 2 uien, 3 knoflook, paprika, courgette, champignon, spinazie en soms gegrilde aubergine als ik zin heb in kleime stukjes erdoor. Dus alle groente, gehakt, de saus, kruiden (gedroogde italiaanse kruiden, verse basilicum etc in een pan. Meestal heb ik dan genoeg saus voor een lasagne waar 10 man van kunnen eten
1 grote ui met 150 gram spekjes 5 min aanbakken 3 teentje knoflook met 1 grote geraspte wortel meebakken 400 gram gehakt erbij en op hoog vuur rullen Afblussen met 200cc rode wijn 2 blikken gepelde tomaten toevoegen (kapotdrukken met je spatel) 70gr tomatenpuree erbij 1 el rozemarijn, 1 el tijm, 2 blaadjes laurier en peper en zout erbij Dit min. 1 uur laten sudderen (zonder deksel om saus te laten binden) Kan ook gebruikt worden als pastasaus is dan genoeg voor 8 personen. Vriezertje vullen