dan had jij zeker geen spuger want dan heb je die echt wel weer nodig, en je kunt ze dan ook gebruiken met zindelijkheid e.d. (of lekkages luier e.d.) dus nooit weggegooid geld ofzo
Ja maar andersom gebeurd ook dat het daarna geen flesje meer pakt dus raadzaam is de eerste 2 weken alleen maar BV en dan langzaam eens een flesje (erbij dus niet als hoofdvoeding) introduceren zeg maar.. dan krijg je straks ook niet dat ze geen fles meer pakken. En heel eerlijk je gaat toh niet doorslapen want je borsten zullen keivol zijn en die kolf je dan af OF je geeft live BV zeker de eerste paar weken.. en slapen als je baby eenmaal is gekomen nou dat is nog geen enkele mama gelukt die ik ken hihi (ja a een tijdje ofzo)
Hahaha daar gaat mijn nachtrust ben nog een leek op het gebied van melkborsten en baby's, dus het is maar goed dat ik nog tijd genoeg heb om het een en ander te leren en te lezen dan
Ja, die van Veilig Zwanger Zijn heb ik gelezen en is een aanrader. Ook "Oei ik groei" van Hetty van de Rijt en "The Day-by-Day Baby Book" The Day-by-Day Baby Book" van Ilona Bendefy. Dat vond ik persoonlijk de beste. Heel leuk om te lezen, staat iets in voor elke dag van je baby's eerste levensjaar.
MoltonZEILTJES mag je onder de 2 jaar niet gebruiken dus zeker niet bij baby's..... Dit ivm lekkende kruikjes, warmtestuwing en verstikkingsgevaar. Denk dat je in de war bent met een gewone molton. Hier een spuger maar gewone molton houd dat prima tegen.
Hoi! Ben (nog) niet zwanger maar ik snap je onzekerheid. Luister vooral niet teveel naar je oma (want alles is zo anders geworden sinds dat zij kinderen kreeg). Volg je gevoel een beetje en mix dat met een gezonde dosis verstand. Zo hoef je de luieremmer niet aan te schaffen als je van plan bent om alles gelijk weg te gooien. En anders is ie zo gehaald/besteld toch? Ik vind de indeling van de Prenatal uitzetlijst handig: Uitzetlijst Ze hebben alles ingedeeld op categorie: voor het slapen, voor het badderen, verzorging, aankleden, enz. Zelf kan je dan nog wel bedenken wat je makkelijk vindt, wat je weg laat of juist toe voegt. Zo zou ik persoonlijk iets meer kleertjes doen en de badspeeltjes eerst weg laten, maar dat mag je lekker helemaal zelf weten Mijn tip: begin met de grote dingen. Dus eerst bijvoorbeeld het kamertje met een matras. Daarna pas kijken welke lakens je wilt en wat er allemaal op het bedje moet. Dat maakt het overzichtelijker en beter te behappen.
Als je nog een boekentip zoekt over borstvoeding( mocht je dit willen) is borstvoeding van Stephan kleintjes fijn.voor de rest had ik een heel basic uitzet,en heel veel gekregen van alle kanten,zo heb ik nu 15! Lakentjes waarvan ik dr 3 zelf had gekocht om maar niet te hebben over kleertjes die we in de kraamweek hebben gekregen.een kolf heb ik in de kraamweek week gehuurd en nu heb ik een handkolf.en verder alles wat achteraf handig lijkt kan dan nog altijd nog aangeschaft worden.veel plezier met shoppen!
Ik hoorde inderdaad dat je hier met 5 weken mee moest starten, omdat het in de eerste 4 weken echt niet handig/goed is voor de bv. Met 5 weken drinken ze nog zonder protest uit de fles en dan 2x per week (in ieder geval). Heb ik gehoord dan he Een vriendin van me is pas gestart toen baby een maand of 3 was en dat was echt drama met de fles. Nu (3 maand later) nog steeds trouwens...
Negenmaandenbeurs| De perfectebaby-uitzetlijst Negenmaandenbeurs | Home Home Trotse Moeders Ik vond deze lijst super, heb geken wat ik handig/ nodig vond.
Mijn zussen, ma en schoonmama hebben mij behoorlijk op weg geholpen. Alle 4 de dames hebben zowat de helft van een ''standaard'' babyuitzet lijst geschrapt, door te vertellen wat je echt nodig hebt en wat je echt bijna nooit gebruikt. En zoals de meiden hier al zeggen, als je maar de basis dingen in huis hebt, dan zit je wel goed, want dan kan je de rest altijd nog na de bevalling halen.
Volgens mij worden we van al die hormonen allemaal onzeker, je wilt niet te veel in huis halen maar wat nou als je zonder zit en je baby heeft het nodig ? Ik heb ook zitten twijfelen over de luieremmer, omdat ik ook van plan ben om deze gelijk weg te gooien in de speciale recycle zakken die wij in het dorp mogen gebruiken. Voor de zekerheid heb ik nog contact opgenomen met mijn kraamhulp organisatie of dit echt verplicht is, wij kunnen hier ook terecht voor al onze vragen over de uitzet voor de baby en ik heb hier ook een lijst van gekregen. Wie weet hebben ze dit bij jou ook? Volgens haar is deze niet verplicht maar wel handig voor het vullen van het babybadje en om de luiers in weg te gooien, maar een ander prullenbakje of dergelijke zou ook volstaan. Dus ik vond de tummytub die ik te leen heb gekregen van een vriendin wel voldoende om het badje mee te kunnen vullen en anders pakken we wel een emmer en ik heb een andere prullenbak nog thuis staan waarbij ik eerst eens ga proberen of ik het wel zo nuttig vind op de babykamer om daar de luiers weg te gooien! En zoals je al had gevonden vind ik het topic met de grootste miskopen en grootste aanraders erg handig om bij te houden! Succes met het verzamelen van je uitzet!
Een luieremmer lijkt mij niet echt nodig als je van plan bent om de luiers direct in de Otto te doen. Toch lijkt het me wel handig om iets boven te hebben staan voor de luiers die je 's nachts verschoond. Ik zou er iig geen zin in hebben om ook 's nachts naar beneden en buiten te gaan... Ik heb daarom wel 1 luieremmer gekocht van 7 euro (echt zo'n plastic bak met deksel), dat leek me net wat meer lucht tegen houden dan alleen een emmer.
Even ter geruststelling: Overal ter wereld worden kinderen geboren. In veel gevallen in landen met minder luxe voorzieningen. En ook daar worden ze groot. Van de kraamzorg krijg je een lijstje met zaken die je aan moet schaffen. Neem dat lijstje goed door tijdens de intake. En verder, denk nuchter na over de zaken die je verder nodig gaat hebben. In het topic de beste aankoop/miskoop (of hoe het dan ook precies mag heten), kom je veel tips tegen, maar je zult zien dat ook daar de meningen verschillen. Wat de een geweldig vindt, is voor de ander totaal overbodig. En andersom. Het is zo persoonlijk. De meeste spullen heb je zo gehaald als je ze toch (met spoed) nodig hebt (lang leve de Hema, Zeeman en Kruidvat, die vind je in bijna ieder dorp).
Is ook heel persoonlijk zo'n voedingskussen..zelf wel een keer geprobeerd, maar vond het helemaal niets, ze konden op de een of andere manier niet goed bij de borst.. Ik bouwde mijn eigen toren op schoot met kind er boven op
Niet nodig hoor! De borstvoeding mislukt niet in 1 dag. Als je het gevoel hebt dat het niet goed loopt, laat je een lactatiekundige langskomen. Ik heb bij nr 1 wat langer en bij nr 2 een paar dagen moeten nakolven. Je kan bij de thuiswinkel alle spullen aanschaffen die je nodig hebt. Je kan daar ook de koning der kolven huren, de Sympony van Medela..die is het meest geschikt om de boel goed op gang te brengen(mocht dit nodig zijn), en is geen kolf die je verder aanschaft. Vaak krijg je de kosten van de huur (gedeeltelijk) vergoed! Mocht je de eerste dagen toch je kindje wat voeding extra moeten geven, kan je de gekolfde melk met een spuitje geven (fingerfeeding), want flesjes geven is helemaal niet nodig met een kleine uk, die hoeft nog geen plens melk. Super als je vriend ook een flesje kan geven, maar daar kun je beter mee wachten tot je kindje 4 weken is EN jullie het voeden samen goed onder de knie hebben Wat je wel kan aanschaffen zijn wat voedingshemdjes en een voedingsbh. En wat zoogcompressen, mocht je erge lekkage hebben (en dat zal waarschijnlijk wel het geval zijn). Succes!
En ook hier hoef je echt niet perse alles van aan te schaffen als je t mij vraagt. Bij de eerste heb ik dat netjes gedaan en best wel wat dingen echt niet nodig gehad.
De richtlijn is pas met 4 weken een flesje te introduceren, en wel onder voorwaarde dat de borstvoeding goed loopt