Ik ben dol op soep en salades, maar ik kom altijd bij hetzelfde uit. Soep maak ik meestal kippensoep, erwtensoep in de winterdag ook heel erg lekker. Maar ik wil eens wat anders wat soep aangaat Salades net zo het is altijd hetzelfde, nu had ik laatst wel wat lekkers gemaakt gemengde sla, komkommer, tomaat, zilverui, bosui, augurk, spekjes en geraspte kaas parmezaan en wat ei dit was zo lekker en mosterd dille dressing erdoor Wie heeft wat tips voor wat meer variatie
ik heb gisteren prei soep gemaakt; uit, knoflook aanfruiten.. 2 kleine preitjes toevoegen en 1 tot 1,5 liter bouillon.. evt laurier en tijm toevoegen.. kwartiertje koken.. creme fraiche erin en met een staafmixer glad maken.. lekker met stukjes paling, zalm of forel of gebakken spekjes met kaas.. Hier is witlof salade ook erg in trek; witlof heel fijn snijden, spekjes en champignons erin, dressing van mayo, citroensap en drup stevia en munt... hier kun je evt ook appel/mandarijnpartjes etc doorheen gooien..
paprikasoep: beetje prei en wortel; 4 of 5 rode paprika's en knoflook; beetje harissa witloof of venkelsoep: witloof of venkel in kleine stukjes snijden en bakken met uitje. Water en bouillonblokjes bij. Griekse sla: icebergsla, olijven, paprika, en fetablokjes Spekjessla: icebergsla, lauw gebakken spekjes, appelstukjes en pijnboompitten
Ik vind deze salade lekker; Sla naar keuze gebruiken Appel Tomaat Avocado Roze garnalen Dressing; 1 eetlepel witte balsamico azijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing, wat gemalen zwarte/witte peper.
nog tip: paprika/courgette of tomatensoep kan je pimpen door er een beetje boursin in te doen. Uiensoep op zijn frans: zie witloofsoep hierboven en dan juist voor het opdienen geraspte kaas er in doen
De aller lekkerste soep Recept voor chinese tomatensoep Ingrediënten 2 eetl. bruine suiker 1 mespunt cayennepeper 1 scheutje sojasaus 1,5 eetl. gembersiroop 50 gram prei 50 gram tauge 100 gram kipfilet 2 pakje Heinz Tomato Frito 1 potje kippenbouillon 5 dl. water Bereiding Voorbereiding: Snij de kipfilet in kleine blokjes. Haal evt. uit de pot kippenbouillon het kippenvlees en snij deze ook fijn. Snij de prei in smalle ringen. Bereidingswijze: Doe het water samen met de verse kipfilet in een pan en breng deze aan de kook. Laat de kip gaar worden. Voeg de kippenbouillon, de 2 pakjes tomatensaus en de kipstukjes uit de pot toe. Roer het geheel goed door. Voeg de gembersiroop, sojasaus, cayennepeper en basterdsuiker toe en roer weer goed door. De tauge en prei toevoegen. Laat de soep net aan de kook koken. (niet door laten komen).
Pompoensoep met aardappel en met een beetje tomatenpuree, munt en citroensap doorheen. Echt super lekker! (Wel alles met een staafmixer glad maken..)
ooohw ik ben gek op soep maken... Maak vaak Pompoensoep Champignonsoep uiensoep doperwtensoep tomatensoep courgettesoep bloemkool kerrie soep gepofte knoflooksoep erwtensoep Ghe als ik mocht kiezen zouden we de hele week soep eten Als iemand n recept wil hoor ik t wel
salade: sla naar keuze tonijn,komkommer,tomaat,ei appel dressing na eigen keuze of sla naar keuze kaas,spekjes,fruit wat je over heb,ei,komkommer,dressing na keuze of witlof,komkommer,mandarijn,dressing na keuze of sla naar keuze paprika,fettakaas,komkommer,pijnboompitten,ei, bieslook dressing na keuze
3 bollen knoflook 30 gr boter 3 uien gesnipperd 3 laurierblaadjes beetje kruidnagelpoeder 3 eetlepels bloem 375 ml slagroom 1,5 kippenbouillon tablet. Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.( de knoflook wordt dan heel zacht en kun je zo uit hun velletjes duwen, pas wel op je vingers als ze nog heet zijn ) Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 min. op laag vuur. Pel de knoflook en voeg met de bloem toe aan de ui. Fruit 1 min. mee en voeg de room en 1 liter water toe. Breng aan de kook en voeg 1 1/2 bouillontablet toe. Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout. Echt het lekkerst als je m een dag van tevoren maakt
Ik maak vaak broccolisoep of courgettesoep. Beide te simpel voor woorden, gezond en erg lekker. Zelfs de kinderen smullen ervan. Broccolisoep: Uitje fruiten, stronk broccoli in stukken erbij, liter bouillon erbij, knoflookteen erbij en alles zo'n 20 minuten laten koken. Daarna scheut kookroom erbij en staafmixer erin. Lekker met uitgebakken stukjes ontbijtspek. Courgettesoep: Uitje fruiten, 2 courgettes in stukjes erbij en even meebakken. Liter bouillon erbij en 20 minuten koken. Schep boursin erdoor en staafmixer erdoor, klaar
weet je wat ook lekker is komkommer schillen en dan met de kaasschaaf in plakjes snijden in een kom doen met flink wat zout en een paar uur opzij zetten dan de komkommers uitknijpen zodat al t vocht eruit is komkommer in een kom doen met wat peper,klein scheutje azijn en een lepel mayo en tomaat in stukjes mmmmmmmmmm