Ik zelf vind ze heeeerlijk, mij vriend vind ze lekker maar is er niet dol op. We eten het niet vaak. Ik kook ze totdat ze net niet gaar zijn, op smaak brengen met zout/nootmuskaat en een klontje boter erbij. Verder lust ik zelf absoluut geen paprika, probeer het soms wel maar de smaak brrrrrr. Alleen als wij een kindje krijgen dan leer ik wel mijn kind van begin af aan alles te geven om te eten.
Ik kook ze even in groente bouillon en dan snijd ik ze doormidden om ze daarna met spekjes in de pan te bakken.
Met kaassaus in de oven..? Jammer, mijn man is er ook niet echt dol op dus we eten het hier amper. Mijn schoonvader daarentegen wel en die deed het altijd door de couscous.
Ik lust ze echt niet heb echt alles geprobeerd, spruitjestaart gekookt gebakken, maar kokhals letterlijk als ik ze al sta te koken mijn man en zoontje zijn er dol op. Ik heb er nu trouwens enorme zin in al de hele week, hormonen? Misschien eens proberen met hacheevlees erbij? Kan ik anders altijd nog snel een potje rode kool voor mezelf erbij maken?
Ik maak regelmatig hutsepot met spruitjes. Ui aanstoven Spruitjes (half doorgesneden) erbij, ook even laten meestoven Dan aardappels erbij Water ingieten dat alles net onder staat bouillonblokje erbij (vleesbouillon of kippenbouillon) laurierbladjes Op een zacht vuurtje laten gaarkoken. Op het eind een rookworst in schijfjes erbij, nog even laten meekoken. Is heel simpel, maar lekker!
je moet een kruisje in hun kontjes zetten (tegen de bitterheid) En dan stoven in boter met spekjes en kruiden met nootmuskaat. MJAMMIE See onderschrift, i luv spruitjes
Ons zoontje is dol op spruitjes (nog wel)! Ik vind dit een erg lekker recept: Details - Recept - Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam - Jan Linders en dan met rijst erbij.
Ik vind het lekker als je ze roerbakt. Daar worden ze wat zoeter van. Je hoeft ze dan niet eerst te koken. Ik maak ze met rode peper en citroenrasp en dan spekjes erdoor, maar dat is voor kinderen niet echt lekker. Je kunt eens googlen op recepten met geroerbakte spruitjes. Staat vast wel wat lekkers tussen.
ik kook ze zacht ( net zoals aardappels met vork erin prikken ) afschudden, boter in ketel en smoren dan wat nootmuskaat erover en ze zijn heerlijk
O lekker, het wordt weer spruiten-tijd! Ik doe ze vaak in een groentenprutje voor bij de rijst: spruitjes even voorkoken ui, gember en veel champignons roerbakken. Ketjap erbij. Spruitjes erbij en kort laten pruttelen. Op het bord dus met rijst. Ook cashewnoten erbij. Zoals je ziet is het zonder vlees (ik eet vaak vegetarisch), maar je kunt het vast wel combineren met vlees. Stukjes kip passen denk ik goed. (Dan misschien wat minder champignons en cashewnoten.)
Ik eet ze altijd zo : Spruitjes koken. Kipblokjes samen met wat uitjes bakken. Champignons bakken. Gekookte spruitjes erdoor even mee roerbakken. Alles in een ovenschaal en daarbovenop voorgekookte aardappelschijfjes met een klein beetje geraspte kaas erover. Voor ons is dat een feestje. Ik doe het ook vaak met broccoli zo. Eet samelijk !
Ik kook ze altijd niet helemaal gaat, met een kruisje in de onderkant, daarna bakken we ze nog even met parmezaanse kaas! Jummie! En mijn man at ze vroeger altijd gebakken met satesaus! Nu ik beste vriendinnen ben met zijn ex weet ik waar hij het van heeft!
o spruitjes zijn super lekker ik eet ze t liefst gewoon naturel maar lekker is ook met een kaassausje of groentesausje en beetje nootmuskaat of met uit en spekjes en champignons
Ja, geslaagd!! Haha. Eerst gekookt met iets suiker en beetje maggi (10 min) Daarna door de helft gesneden. Spekjes, uitje, champignonnetje gebakken, spruitjes erbij en wat chilli saus. Zoontje vond dit wel lekker, dochter nog niet. Maar dat komt vast og wel. Zelfs ik vond het heerlijk, en dat voor een anti spruit eter
Wij eten ze of gewoon gekookt, of gewokt in een gerecht met andere groentes, in hartige taart met spekjes ed of in een schotel met aardappelpuree, paprika, uitje en satésaus. Op die laatste manier heeft mijn man ze leren eten