Hier heb je een ruime keuken, elke kok heeft zijn eigen werkplekje en zijn eigen taak.. de sashimi wordt dus niet gesneden waar de sushi gerolt wordt..
Cupcakes: De japanner en sushi tent waar ik vaak kom wordt heel hygiënisch omgegaan met het eten (kun je ook gewoon zien, je ziet de chefs het bereiden). Daar wordt rauwe vis ook echt gescheiden van groenten e.d. Of je het helemaal kunt voorkomen? Geen idee.. Maar goed, dat heb je dan in ieder restaurant. Overal staat wel carpaccio of gerookte zalm op het menu en dan weet je ook niet of de chef netjes zijn handen wast nadat hij carpaccio op een bord heeft gelegd of dat het vlees niet in aanraking is geweest met iets anders of een bord niet goed gewassen is o.i.d...
Idd. In de meeste sushi toko's kan je gewoon de keuken inkijken... Erg handig. Bij een "normaal" restaurant is dit vaak niet zo en daar heb ik vaak een harder hoofd in hoor.... Ooit wel eens de smaak politie gekeken? Hahaha dan wil je toch gewoon niet meer uit eten.
Precies.. In gewone restaurants kun je ook niet met zekerheid weten of het rauwe vlees/vis wel goed gescheiden wordt van de groenten e.d.
Heerlijk he hier heeft de sushi tent zelf de menukaart aangepast. Nu staat er bij de gerechte een picto alsnhet geschikt sinjoor zwangere vrouwen Dit naar aanleiding dat de ober steeds voor mij op het aftekenblaadje aan moest kruisen welke gerechten ik veilig kon bestellen . En ja ik heb wat sushi gegeten in mijn zwangerschap dus hij werd helemaal gek van mij. Nu dus de kaart aangepast
Haha, wat super! Ik eet ook gewoon sushi hoor, heerlijk! En verse gerookte zalm van de visboer op een broodje, hmmmmm!!! En ook nog eens heel erg gezond door de goeie vetten, toch? Jammer van de zachte, rauwmelkse kaasjes en het rauwe vlees, dat mis ik nog veel meer dan bijvoorbeeld m'n biertje als ik uitga. Maar goed. Nog 5 à 6 weken wachten en dan mag ik weer heerlijke dingen op brood en toastjes, joepieee!!!
Ik lust geen sushi Waar ik me wel aan erger is het overdreven voorzichtig omgaan met voedsel tijdens de zwangerschp. Bijvoorbeeld met brie. Mag je gewoon hebben, zolang het maar niet rauw-melks is. Maar ik ken genoeg zwangeren die het evengoed niet eten. Zelfde gaat op voor drop, alles waar kaneel in kan zitten, zoethout-thee, pate.... Pfff.... Blijkbaar is het voor veel dames niet vanzelfsprekend om zelf informatie op te zoeken maar nemen ze liever alle griezel-verhalen voor waar aan. Ach ja, hun probleem. Ik ga aan een broodje brie.
Het is ook niet gezegd dat je listeria krijgt als je rauwe vis eet, maar de kans is er wel.. Dus het kan 100 keer goed gaan maar je zal maar net degene zijn bij wie het fout gaat.. Dan eet ik het liever 9 maanden niet hoor.. Er zijn vaak ook nog eens geen verschijnselen waardoor je weet dat je het eventueel hebt.. En je kan er geloof ik ook pas achter komen als de baby geboren is of later pas.. Voor mij genoeg rede om het lekker bij gebakken vis en vega sushi te houden maarja ieder voor zich
Maar sushi IS NIET ALLEEN VAN RAUWE VIS......!! Ebi tempura maki, california maki, zijn mijn absolute favorieten en zijn dus gemaakt met gefrituurde garnaal en gekookte krab (of sommige tenten surimi). En dat zijn nog maar 2 rauwe-vis-loze varianten. Zonde als iemand daardoor helemaal geen sushi meer eet! Laat dan gewoon de rauwe vis varianten staan
rauwmelkse kaasjes kun je toch makkelijk vervangen voor gepasteuriseerde? Volgens mij scheelt dat nu ook weer niet zoveel van smaak. Ik drink nu af en toe 0,0% biertjes, moet je wel lekker vinden. Maar ik vind ze eigenlijk net zo lekker als gewone biertjes, enige vreemde is dat als je je glas redelijk snel leeg drinkt je daarna niks voelt
ik eet dus nog wel gerookte zalm die voorverpakt is. Nog nooit ziek geweest van gerookte zalm... rauwe eieren eet ik niet, zachtgekookt eigenlijk wel. vlees ook nooit als het niet doorbakken is. Verder ook e beetje gezond verstand gebruiken zekers. Hier gaat af en toe wel nog e half glaasje cava of wijn binnen...
Het gaat om de listeria bacteria die in voorverpakte gerookte zalm kan zitten. Echt een no go wat mij betreft, zie ook site voedingscentrum.
Mijn verloskundige en gynaecoloog zijn toch beiden van mening voorzichtig te zijn. Vooral de 'all you can eat' restaurants zijn vaak erg druk en dan staat de sushi toch langer dan handig voor een zwangere. En IS het vers, ik weet het niet. natuurlijk zegt elke zichzelf respecterende restaurantmanager van wel! Bij tonijn en paling gaat het vooral om de dioxides die er in kunnen zitten. Ik kies dus toch liever de vegetarische varianten. Wat ik ook opvallend vind ( heb groot onderzoek gedaan want echte sushifreak) is dat in landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, het aantal aangeboren afwijkingen echt schrikbarend hoger schijnt te liggen. Nu is het daar natuurlijk dagelijkse of bijna dagelijkse kost dus een keer uit eten zal echt geen grote gevolgen hebben denk ik maar ik ga wel weer als ik straks bevallen ben! Kan niet wachten!!!
Alle op zee gevangen vis moet wettelijk een etmaal ingevroren geweest zijn dus de kans op parasieten is minder, maar niet 100% gegarandeerd. Vervolgens gaat het naar een groothandel toe en daarna pas naar de lokale sushi tent. Hoe weet jij dat ze overal goed met de vis omgegaan zijn? Laatst was het toch groots in het nieuws over de salmonella uitbraak bij een zalm groothandel? Het verbaasd me hoeveel mensen russian roulette willen spelen met hun ongeboren kind. Tuurlijk, 9 van de 10 keer zal het goed gaan, maar wie zegt dat jij niet die ene bent die er een vroeg of dood geboorte van krijgt?
hmm mijn vk zei ook dat rauwe zalm niet mag en tonijn trouwens ook niet.. Ik gok het er liever niet op.. dan maar 9 mnd geen sushi/vis..
Maar er wordt zoveel ontraden. Ik had gelezen (op een gezondheidspagina nota bene) dat je ook moet oppassen met voedingsmiddelen die allergieën kunnen geven, zoals kiwi's, aardbeien en pinda's. Dit omdat je als je er te veel van zou eten, een allergie zou kunnen uitlokken bij je ongeboren kindje. Elke dag 1 of 2 kiwi's eten zou al te veel zijn. Ik heb dat toen nagevraagd aan mijn verloskundige en die vertelde dat er heel veel onzin te ronde gaat over voeding bij zwangerschap. Volgens mij is er niet veel mis met sushi zolang je inderdaad zeker weet dat het vers is. Dus niet uit de supermarkt maar bij een restaurant waar je het vertrouwt en eventueel in de keuken hebt kunnen kijken. Daarbij zijn veel soorten sushi, dus neem dan van een soort wat je wel gerust kunt eten. Als je bang bent voor kruisbesmetting zou ik überhaupt niet uit eten gaan tijdens de zwangerschap. En inderdaad bij twijfel over voeding gewoon navragen bij de vk.
Dat zou ik toch echt niet doen. In voorverpakte vis kan inderdaad listeria zitten. Dat je er nog nooit ziek van bent geworden is niet relevant. Bij listeriabesmetting wordt jij over het algemeen niet ziek, maar je kindje wel! De kans is niet groot, maar net zo groot als bij rauwmelkse kaas! Zachtgekookt ei is weer anders, hooguit dat jij er ziek van wordt (en zolang het vers ei is, is die kans erg klein).