Even een domme vraag maar ik lees hier vaak dat er met 6 a 7 maanden brood wordt gegeven. Ik wil dat ook wel eens proberen als hij 6 is of wat later, maar weet eerlijk gezegd niet hoe... Hoe geven jullie dat dan (rekening houdend met dat hij dan 6 maanden is)? * Is dat droog brood of doen jullie er iets op? * Wit brood of bruin brood? * Is het enkel een korst, of net het malse gedeelte alleen of gewoon een sneetje in zijn geheel? Geen idee namelijk.
Begin met een broodkorst in z'n handjes... Kan hij zelf proeven en ontdekken! Geef gewoon (licht) volkoren brood, die vezels zijn goed voor hem! Als de korst goed gaat kun je steeds verder uitbreiden... Begin je echt met een boterham, dan moet je geen super vers brood pakken (plakt heel erg) en gewoon wat roomboter erop.
hier ook eerst de korst gegeven om wat te ontdekken en sabbelen, later stukjes. let er wel op dat niet alles in zijn gehemelte blijft plakken dus af en toe even met je pink voelen. anders denk je.. zo dat gaat goed!! en zit alles in zijn gehemelte hahaha ik deed er (ivm kma) stroop of jam op. en dan gaf ik het brood aan met de jam of stroop naar onderen dan blijft het minder snel plakken in gehemelte haha
Ik geef mijn dochter van 12 maanden gewoon een hele boterham, zonder iets op. Ze eet zo al boterhammen sinds ze een maand of 7 is. Ik zie eigenlijk niet in waarom ik er beleg op zou doen.
Ik heb zoutloze smeerkaasjes gevonden, ik geef ook vaak met hele dunne plakjes banaan of bijvoorbeeld een baby-fruityoghurtje uitgesmeerd op het brood. Mijn zoontje is nu 8 maanden maar heeft wel al 8 tandjes en kauwt goed. In het begin gaf ik broodkorstjes om mee te spelen en te proeven, daar sabbelde hij dan lekker op. Ook deed ik vaak stukjes brood in de opvolgmelk soppen en dan geven, vond hij erg lekker! Ik geef wit brood, dat is het enige wat ze hier hebben dat op het nl-brood lijkt. De rest is te hard of bevat harde/grove pitjes en dat mogen ze nog niet.
Mijn dochter krijgt vanaf 7 maanden gewoon brood. Ik snijd ze in vieren en geef dat stuk in de hand. Ik doe daar wel vet op (roomboter of kokosolie) omdat ze een tijdje last heeft gehad van verstopping door de bijvoeding.
ik begon met 6 mnd met een korstje mee laten peuzelen ...al snel werd het een stuk brood...of ik klapte 1 boterham dubbel met wat roomboter ertussen en sneed het doormidden... altijd bruin volkoren