Wat is nou de waarheid? Parmazaanse kaas is harde kaas gemaakt van rauwe melk. De verloskundige die ik heb gesproken zegt: nee, want rauwe melk. Maar op de site van het Voedingscentrum staat dat harde kazen van rauwe melk wel mogen. Alleen zachte kazen van rauwe melk mogen niet. Wie weet hoe dit nu echt zit? Ik doe wel drie keer per week geraspte parmazaanse kaas ergens overheen en zou het zonde vinden als ik straks voor niks 9 maanden zonder mijn lekkere smaakmaker moet leven.
Wat een dom advies van de verloskundige dan (was tijdens kinderwensconsult / kennismakingsgesprek). Dat belooft wat voor als ze straks echt nodig is... 8\
Heb je goed op de verpakking gekeken? Volgens mij zijn er ook een heleboel te koop die van gepasteuriseerde melk zijn gemaakt.
In harde kaas kan de listeria-bacterie niet overleven, het maakt niet uit of het van rauwmelkse kaas is gemaakt. Je kan het idd rustig eten. Jammer dat je Vk zo slecht op de hoogte is meid maar goed nieuws voor jou
Oh, ik laat de parmezaanse liggen, sinds ik heb gezien dat het van rauwe melk is... Ik gebruik altijd pecorinokaas in de plaats ervan. Is ook erg lekker, van gepasteuriseerde kaas en ook nog een tikkeltje goedkoper (maar niet altijd te vinden...) Maar ik wist niet dat het toch wel mag, als het maar harde kaas is. Ik vond het ook wel onwaarschijnlijk dat het niet zou mogen, maar ja, toch maar voor de zekerheid gedaan... Ik denk dat ik het nog maar een paar weken minstens bij de pecorino houd voor de zekerheid. is ook niet erg
Heel mooi, ik ben gerustgesteld. Pecorino hebben ze hier niet in de supermarkt. Ik koop het idd wel eens als goedkoper alternatief bij de grote Jumbo waar we soms heengaan. Je kan het invriezen, dus misschien sowieso goed idee. En parmezaanse kaas is altijd van rauwe melk volgens mij, want beschermde productnaam (net als parmaham en feta) en dan moet het op bepaalde plek op bepaalde manier bereid zijn.
Ja hoor mag, mits inderdaad geen rauwmelkse kaas is. Ik eet evengoed ook brie (van de lidl), maar daar staat echt op dat het van gepasteuriseerde melk is gemaakt. Altijd even de verpakking nakijken zou ik zeggen.. Ook in het frans!! Ik kom wel eens tegen dat er koemelk op staat in het NL (dan weet je nog niets), en in het frans lait-au-cru <--- laten liggen dan!!
Ja mag echt! Echte Parmezaan is trouwens altijd rauwmelkse kaas gemaakt, de nepperds zijn soms met gepasteuriseerde melk.
Ja klopt! Zie nu dat het een beetje onduidelijk is. Parmezaan mag want is een harde kaas (ook al zit er wel rauwe melk in),ik hoop niet dat ik het verwarrender heb gemaakt.
Als je je kaas haalt bij de supermarkt moet je echt moeite doen om een rauwmelkse kaas te vinden... dus lekker nemen!
En wat met mozarella? Ik koop heel vaak van die opgewarmde broodjes provencette, met mozarella in, een zachte kaas en vaak ook uit rauwe melk gemaakt, niet?
oh wat fijn om te lezen, ik vind dat zo lekker!!! Heb het de vorige zwangerschap netjes vermeden en tot nu toe ook maar ga het van de week gelijk weer kopen. wist niet dat er verschil in zat en dat harde kazen van rauwe melk wel mochten. Goed dat ik het weet.. Thanks meiden...