Iemand wel eens kleine appeltaartjes gebakken in een muffinblik? Hoe hebben jullie dat aangepakt? Hoe groot moet de diameter van het deeg zijn dat je in de vormpjes legt? En hoe lang moeten ze dan in de oven? Net zo lang als een grote appeltaart?
Ja ik!! Ik doe het regelmatig, ik vind het een stuk lekkerder Ik heb niet echt een standaard voor hoeveel deeg ik gebruik, ik doe een klein bolletje en spreid dat uit in het vormpje met mijn vingers. Onderkant iets meer deeg en de zijkanten, dun bekleden. Overigens doe ik wel een bakpapiertje eronder, dan komen ze er lekker makkelijk uit Normaal doe ik 180 graden 30-40 min, hangt af van je over (hete lucht oven of niet)
ja ik heb ze toevallig een paar dagen geleden voor het eerst gemaakt Heb er geen bakpapier onder gedaan. Had de vormpjes met olie ingevet daar dun bloem overheen geklopt en dan het deeg erin, kwamen er makkelijk uit zo. Voor het deeg heb ik een schaaltje gebruikt met ongeveer de diameter van de vorm. (heb een paar keer moeten proberen voor ik het juiste schaaltje had) en daar heb ik ze dus mee uitgestoken. En idd ongeveer een half uur op 180 graden. Had er ook nog gemaakt met frambozen, bramen en mango. Maar dan met ander deeg. Ook super lekker!
Gewoon in een cakepapiertje in de muffinvorm. Kan ook met bv monchoutaart, en kwarktaart ook vast wel. Lekker makkelijk met verjaardagen, hebben ze een klein stukje en evt nog een pakken als ze willen. En je hoeft geen taart te snijden.
ik heb het met bladerdeeg gedaan . En rondjes uitgeduwd met de deksel van de natrena pot . Het blik gewoon ingevet met boter. En dan gewoon appelflap recept.
Ik heb het een keer gedaan voor een verjaardag en nu verwacht de familie het elke keer omdat iedereen het lekker vond.. Ik vind het wel wat meer werk als bij een gewone appeltaart. Ik vet de vormpjes in met boter, dan gewoon het deeg van de appeltaart en na het vullen ongeveer een half uurtje in de oven, gewoon in de gaten houden. Wat ik wel altijd doe is het deeg en de appels de avond ervoor klaarmaken en in de koeling zetten. Deeg is makkelijker te gebruiken en appeltjes smaken lekkerder. Wanneer ik begin met het deeg zet ik de appeltjes in een vergiet zodat ze niet meer zo nat zijn.