Ik heb vandaag met mijn zus de bokkenpootjestaart uit de allerhande gemaakt. We hadden voor de ganache de slagroom van AH basic. Nu bleef de ganache vloeibaar terwijl wij de indruk hadden dat die toch wel iets op moest stijven. Ook moest er slagroom geklopt worden en deze ging schiften dus dat lukte ook niet. Uiteindelijk weer naar de winkel geweest en daar hebben we kant en klare slagroom gekocht voor de vulling. Mijn vraag is nu, ligt het aan de slagroom dat de ganache niet wilde opstijven of hoort dit gewoon zo vloeibaar te zijn?
Ganache wordt dikker naarmate het afkoelt, je moet het dus best een tijd af laten koelen. Maar het blijft redelijk vloeibaar. Je kunt het opkloppen voor een vulling dan wordt het wel dikker.
Schiften komt vaak dat je bak of klopper niet goed schoon is ... ik gebruik met slagroom nooit geen kunstofbak maar z'n zilveren (weet even niet wat voor matriaal dat is) die zijn goed vervrij te maken. En verder klopt het wat de voorganger zei
Ah, ik had idd een plastic bak. Volgende keer maar de glazen. We moesten de ganache rondom de taart smeren maar daar was ie te vloeibaar voor. Vlg keer maar langer in de koelkast dan.
Lang af laten koelen en daarna opkloppen met de mixer. Wordt het een soort chocomousse en prima om af te smeren of om mee te vullen!
Vandaag slagroom geklopt in een plastic bak, ging prima. Inderdaad de chocolade goed laten afkoelen. Maar ik heb het ook wel eens gehad. Geen idee waarom.