Ik moest wel veel in het weekend werken, verschillende tijden ook. En ik weet dat de filiaal waar ik werkte, je verplichte om met de feestdagen te werken, iedereen moest dat (hij had het toen over 2 uurtjes, zodat je elkaar kon afwisselen en je nog wat van je feestdag over had (alleen met tweede kerstdag was dit trouwens, eerste kerstdag was je geloof ik gewoon vrij) Edit: Over de lonen (wel of niet extra betaald met feestdagen) is ook per filiaal verschillend, het is sinds een jaar of 8 zo, dat het horeca cao is aangepast, restauranten enz zijn niet verplicht extra uit te betalen met feestdagen. (heb ik mij laten vertellen)
Ja, bij ons wassie doordeweeks vanaf 7 uur en op zaterdag (gelukkig) pas vanaf 8 uur, omdat we dan een uurtje later open gingen. Fijn voor mij, want ik was/ben niet zo'n ochtendmens, hihi.
na 2 maand ontslag genomen. Veel werken ( examenperiode, dagelijks van 12-8 en dat 6 a 7 dagen per week), weinig uitbetaald. Stond mij zo tegen dat ik zoveel moest werken voor zo'n loontje dat ik per direct gestopt ben ( had daarnaast nog een andere baan waarbij ik extra mocht werken en 2 euro per uur meer verdiende)
vriendin van me werkt er nu. enige reden dat ze daar blijft werken is dat ze niks anders kan vinden. en ze vind het daar echt verschrikkelijk! eerste week kwam ze elke dag jankend thuis dat ze weer zo'n rot dag heeft gehad. ze kreeg niks uitgelegd en werd van kastje naar muur gestuurd. liepen meerdere 'leidinggevende' rond en ze wist niet bij wie ze nou moest aankloppen met vragen. en als ze iets vroeg reageerden ze heel raar alsof ze dom is en het nu wel zou moeten weten (was haar eerste dag/week!)
Ik heb er gewerkt. Anderhalf jaar ofzoiets. Eerlijk? Ik vond het vreselijk! Regelrechte slavernij voor het uurloontje wat je daar als 16jarige krijgt. Kwartiertje pauze over een dag van 8 uur (je mocht meer, maar dan moest je daar zelf om vragen en dat durfde ik als 16 jarige nooit zo goed). Ik stond counter en raam 1. Raam 1 vond ik altijd wel relaxed. Lekker babbelen met het keukenpersoneel en zo nu en dan een kipnugget meepikken. Maar verder? Management met grootheidswaan die je ook nog eens heerlijk konden kleineren als het niet zo ging als hun het graag zagen. Gestapo was er niks bij! Zie je het voor je? An die Arbeit! en zelf met je dikke reet om de vijf minuten aan een kop koffie lurken onder het mom van ''vergaderen''. Nee, ik kom daar nooit meer terug. Echt niet.
Wat vele schrijven klopt niet hoor,ik lees 7dagen per week werken??? Nooit vrij dus?? Kwartiertje pauze op 8uur?? Of jullie zijn genaaid,of jullie vertellen het verkeerd hier.
Gok het op genaaid. Het zal overigens bij andere restaurant ook heel anders kunnen gaan hoor. Dit was een franchisenemer die de 3 restaurants in de buurt had. Je kon dat extra kwartiertje best krijgen, maar dat was alleen als je het 'eiste'. Ik werd op mijn 16de ook verplicht de nacht in de te gaan bij de drive. Dat ging er dus ook mooi niet in, dat wouden mijn ouders op die leeftijd echt niet hebben.
Dat ligt dan echt aan het restaurant ja, het is namelijk verplicht om bij een werkdag langer dan 4,5u (voor een 16jarige) een half uur pauze te geven. Bij een 18 jarige is dit vanaf 5u. Daarbij mag iemand van 16 jaar maar tot max. 23.00u werken. Stom restaurant werkte jij dan
Bij ons kreeg je dan wel een half uur pauze. Maar echt heel lullig ingedeeld. Als ik bvb moest werken van 15:00-23:00 , dan kreeg ik om half 4 al dat half uur pauze... lekkere tijd voor je avondeten dus
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat je daar als manager verdiend ( > 23 ) Vroeger gewerkt toen ik jaar of 17 was en verdiende toen maar weinig voor de uren die ik werkte (30/40 uur)
Toen ik wat jonger was heb ik er gewerkt All round mederwerkster en inzetbaar in 3 mac donalds in Utrecht. Uit eindelijk bij 1 gebleven. Was voornamelijk cassiere en lobby. Je heb cassiere; is kassa, bestelingen opnemen etc. je hebt lobby; is de restaurant schoonhouden en vuilnisbakken verschonen.. en dan nog keuken: Hamburgers en patat bakken!
Jap, i know. Maar dat wist ik toen niet. En het mooiste was. Het waren er 3 die dezelfde regels hanteerden. 3 van dezelfde eigenaar. Dus 3 waar je gewoon letterlijk uitgebuit werd voor niks.