zelf het fruithapje maken

Discussie in 'Voeding' gestart door Vvlinder, 1 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Hi meiden,


    Een vraagje, ik wil graag gaan beginnen met zelf het fruithapje te maken.
    Welke combi is mogelijk en bereiden jullie het?

    Kan ik het ook voor bv 2 dagen maken en in de koelkast bewaren?
    Meestal doe ik ook liga erdoor.

    Vandaag heb ik banaan geprakt, dat is ook niet zo moeilijk haha.

    Tips zijn welkom!
     
  2. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Alle zachte vruchten, peer, mango, perzik etc kun je prakken of in stukjes aanbieden.
    Appel kun je raspen of in stukjes aanbieden.

    In het begin wordt aangeraden 1 soort fruit per keer te geven, erna kun je van alles mengel. Appel-peer of banaan-appel etc.

    Persoonlijk vind ik dat liga niet in fruit thuis hoort. Al het fruit krijgt dan 1 smaak; liga. Terwijl je graag wilt dat ze fruit eten en de smaken (en structuren ervan) leren kennen. Later geef je ook een banaan in de handen om op te eten en dat eet je niet tegelijkertijd met liga.
    Ik weet dat het in belgie wel het standaard advies is...
     
  3. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Ja ik wil met de liga gaan minderen.

    Kan ik haar ook al gewoon stukjes fruit dan geven?

    Moet ik het dan wel eerst koken?
     
  4. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ze is 7 maanden, dus zeker de zachtere fruitsoorten kan en mag je in stukken geven. Lekker uit het knustje een stukje fruit eten.
    Gewoon zo, zonder te koken.
    Appel is misschien wat te hard, maar dat ligt ook een beetje aan het kind zelf en evt tandjes.
     
  5. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Ok kan niet meer als eens proberen
    Stel ik zou ze eens willen koken moet dan dan eerst met de schil erom of niet?
    En kan ik dit 2 dagen in een potje in de koelkast bewaren?
     
  6. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik kook eigenlijk nooit fruit, moet ik bekennen. Ik zou zeggen zonder schil?

    En restant eet ik vaak zelf op en sommige vries ik in, maar in de koelkast bewaren zou je eens moeten proberen. Denk ik.
     
  7. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Ja dat had ik op een andere site gelezen die vrouw deed dat in een ander potje en dan kon het nog 2 dagen in de koelkast schreef ze.

    Dank je wel!!
     
  8. Wen86

    Wen86 Fanatiek lid

    12 apr 2011
    2.165
    178
    63
    Appel kookte ik in het begin even kort zodat het zachter werd.
    Ons zoontje is nu bijna 9 maanden.
    Hij krijgt over het algemeen combi's met mango, peer, appel, banaan, pruim, perzik, abrikoos en sinds paar dagen nectarine en mandarijn.
     
  9. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Ok dank je wel!
     
  10. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik gaf gewoon een stuk fruit in stukken en wat er overbleef at ik zelf op.
    Van bewaren wordt bereid fruit niet lekkerder of gezonder, en mama heeft ook fruit nodig!
     
  11. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Ja das waar :)
     
  12. Liefdeis

    Liefdeis Fanatiek lid

    2 sep 2011
    1.012
    1
    38
    Hilversum
  13. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Het fruit schillen en dan stomen of koken, zoals je wil. Verder kan je het maar een dag in de koelkast bewaren, anders moet het in de diepvriezer. Je kan stukjes geven, maar als je kindje er nog niet gewoon aan is wel voorzichtig zijn en erbij blijven, goed rechtzetten etc.
    Je kan er een liga onder prakken maar dat hoeft niet. Je kan er ook wat melkpoeder onder mengen of wat granenpap, zo wordt het ook smeuïger.
     
  14. adi

    adi Niet meer actief

    Maar hoe zie je dat voor je? Je gaat een halve banaan/peer in stukken geven en legt dan een halve banaan/peer in de koelkast voor morgen?
    Zou ik echt niet doen. Een geschilde banaan is echt niet te vreten 24 uur later.
    Gewoon zelf opeten...
     
  15. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Nee op vrouw deed het pureren en dan schreef ze kon je het nog 2 dagen bewaren :)
     
  16. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Dank jullie wel!
     
  17. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Zou het inderdaad niet gaan bewaren, hier at ik de rest zelf altijd op... in de diepvries wordt het zo waterig en papperig, ieekk!

    Je kunt inderdaad gewoon stukken geven en zelf laten eten.
    Zachte peer, stuk meloen, banaan, mango (even deppen in keukenrol anders is het zo glad) gewoon in flinke stukken geven zodat het goed vast te houden is.
    Zet je kindje goed rechtop in de kinderstoel of op schoot en smullen maar!

    Liga zou ik er gewoon niet meer doorheen doen, direct mee stoppen... onnodige suikers en zonde van de smaak van fruit!
    Als je nog geen grote stukken wil geven, kun je in ieder geval prakken met de vork om al meer structuur eraan te geven.
     
  18. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ja lekker, dan stijgt het alcoholgehalte!:D
     
  19. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.170
    10.679
    113
    Neem een lekker rijpe galiameloen, snij een sikkeltje eraf, schil eraf, en houd t voor je kindjes neus... Vergeet niet om papa de camera in handen te geven!
     
  20. Ilse73

    Ilse73 Actief lid

    9 jan 2013
    208
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb vandaag peer gekocht die nog vrij hard was. Heb het geschild, gesneden in stukken en even gekookt tot het zachter was. Daarna met de staafmixer, af laten koelen en verdeeld over 4 bakjes en in de vriezer gedaan.
     

Deel Deze Pagina