Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Justins mama

    Justins mama Bekend lid

    9 feb 2011
    510
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja hoor Mamak dat is redelijk te doen.
     
  2. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ze heet Silvia en haar website is taartdesign.nl
    Je kan er altijd in de mail even bijzetten dat je door Kim van Mevrouw Baktaart bent doorverwezen.. :)
     
  3. mb90

    mb90 Bekend lid

    17 feb 2013
    706
    25
    28
    Vrouw
    Even een vraagje aan de taartkenners:

    Ik heb daarnet een red velvet cake/taart gebakken. die is goed gelukt en ging die eerst met de boter/roomkaas besmeren. Die ook gemaakt, maar plots bedacht ik me dat het leuker zou zijn om die met rolfondant te bekleden en versieren.

    Alleen heb ik dat nu niet liggen en ben eigenlijk doodop nu dat ik het niet meer zie zitten om achter rolfondant te gaan.

    Kan het kwaad als ik die cake/taart laat staan tot morgen en dan afwerk?
    En hoe bewaar ik die het best? Laat ik die op het aanrecht staan met aluminiumfolie over of zet ik die best in de koelkast?? Of toch beter even mezelf pushen om vandaag nog af te werken?

    Alvast bedankt!
     
  4. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Wanneer je hem nog niet hebt afgesmeerd kan je hem volgens mij in een kartonnendoos bewaren en anders dacht ik ook in folie.
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Gisteren een minitaartje gemaakt van 15cm. Had een crimper gekocht en ging scheef dus heb de hele bovenkant gedaan. Haha
     
  6. Eling19

    Eling19 Nieuw lid

    7 okt 2013
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ziet er goed/lekker uit!!
     
  7. minon

    minon Niet meer actief

    Heeft er iemand verstand van baktijden?
    Heb zelfrijzend bakmeel, eieren, boter, suiker gebruikt om gewone cake te maken maar hij was een beetje hard geworden.
    Gebruik in het bakblik van 15cm twee eieren, 100 gram boter, 100 gram suiker en 100 gram meel.
     
  8. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Moe je er wel even bijzetten hoe lang en ho heet je m nu gebakkn hebt ;)
     
  9. minon

    minon Niet meer actief

    Sorry :) Had in eerste instantie 1 ei, 50 gram boter etc. Maar dat was te laag om te kunnen vullen dus heb datzelfde nog een keer gebakken. Dus ik heb twee keer over een lcake gabakken 30 min op 165 graden .
    Het recept was met vijf eieren, 250 boter, 250 meel etc. baktijd 1 uur. Ik heb dus 1 ei gepakt. Volgende keer bak ik dus wel twee eieren, 100 gram boter etc. in een keer. Zou ik dan ook een half uur aan moeten houden voor twee eieren? Dus er gaat dan de dubbele hoeveelheid in het bakblikje als wat er nu in zat.
     
  10. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Denk dat 30 min voor twee eieren prima is, maar voor 1 veel te lang.
     
  11. minon

    minon Niet meer actief

    We gaan wel wat proberen ;) Deze is in ieder geval heerlijk van smaak maar net een koek zo hard haha.
    Ben vandaag weer tante geworden dus wil weer een taartje o.i.d. maken. En dan is zn 15cm precies een mooie maat.
     
  12. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Nijn gefeliciteerd!
    En denk dat je met 1 ei idd te weinig hebt gebruikt. En waarschijnlijk te lang in de oven.

    Ik ging vd week met kleine man samen cc maken. Hij wilde er perse vruchtenhagel doorheen. Ik had er al een hard hoofd in maar toch gedaan op zijn verzoek. Ik kan jullie vertellen dat dat geen succes is! Het smelt en heel je cc wordt hard. Hij heeft er 1 kunnen eten vd 6.Hij zat wel te smullen dus hem maakte het niks uit :)
    Volgende keer weer gewoon gewone hagelslag of vlokken die gaan wel goed.
     
  13. minon

    minon Niet meer actief

    Aardbeienjam of wat voor jam dan ook door je beslag mixen is ook echt heerlijk! En misscien een klein beetje gezonder alternatief mocht je dat belangrijk vinden. Ligt natuurlijk ook weer aan wat voor soort jam ;)
     
  14. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Nijn das wel idee om te proberen. En we hebben aardbeien light jam in huis want mama is aan t afvallen ;)
     
  15. minon

    minon Niet meer actief

    Bestaan er ook zoiets als speculaas cupcakes?
    Wel leuk om dat te maken met sinterklaas of in taartvorm.
     
  16. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Heel makkelijk denk ik! Gewoon speculaas kruiden bij het recept doen!
     
  17. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Hahaha dat zat ik ook te bedenken sukke.
     
  18. tijdvoormezelf

    tijdvoormezelf Niet meer actief

    Al ik zo brutaal mag zijn: ik zoek een cars taart maar zonder ei en soja ivm allergieën van zoontje. Liefst fondant ipv marsepein is er iemand in Limburg die dat kan maken( uiteraard betaald) of weet waar ik dat kan bestellen?
     
  19. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    4.760
    0
    0
    image.jpg

    Vond hem zelf wel mooi gelukt, vorige week workshop gehad :D
     
  20. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.619
    1.332
    113
    Westland
    Deze heb ik gisteren afgeleverd
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina