pasta saus

Discussion in 'De lounge' started by boxertjes, Oct 8, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. boxertjes

    boxertjes Bekend lid

    Aug 7, 2010
    973
    1
    0
    NULL
    brabant
    ik heb zin in maceroni of spaghetti en ben op zoek naar verschillende recepten.

    hoe maken jullie de lekkerste pasta saus?
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    1 of 2 uien
    1 paprika
    1 pakje gezeefde tomaten
    1 blikje tomatenblokjes
    2 grote potjes tomatenpurree
    500 gram gehakt
    sambal
    knoflook
    itialiaanse kruiden
    peterselie
    chilipeper

    Uien en paprika snijden en die bakken met twee theelepeltjes sambal en een theelepeltje knoflook (staat gelijk aan een teentje)
    Daarna het gehakt erbij en dit kruiden met Italiaanse kruiden (eventueel gehaktkruiden en/of Mexicaanse kruiden erbij)
    In een braadpan de tomatenpuree verwarmen tot ie niet meer zuur ruikt. Blijven roeren anders brand het aan. De gezeefde tomaten, tomatenblokjes en het gehakt en uien etc erbij. Wat aanlengen met water. Daarna nog twee theelepeltjes sambal erin, een theelepeltje knoflook, flink wat chilipeper en peterselie. 45min op laag vuur zetten zodat de smaken goed door kunnen trekken. Als je het te pittig vind kun je er wat suiker doordoen. Wij eten hier met vier personen vier keer van. Groentes bak ik later apart tegelijk met het koken van de pasta. Als de saus uit de diepvries wat ingedikt is zodat de pasta te droog is kun je er gewoon weer wat water bij doen.
     
  3. Delta

    Delta Niet meer actief

    Wat ik zelf heel lekker vind, is iets anders dan normale pastasaus haha.

    Ik gebruik:

    - Lekker veel verschillende wokgroente naar keuze
    - creme fraiche
    - verse tomaten
    - lekkere (verse) kruiden

    Pasta koken, afgieten en bakje creme fraiche erdoor heen roeren.
    Wokgroente wokken, met kruiden naar smaak (ik pak; oregano, peterselie, zwarte peper, chili peper, knoflook, koriander) Dan de tomaat in blokjes gesneden er bij voegen, de pasta met de creme fraiche erdoor heen doen. En voila :)
    Vind dit zelf het lekkerst...
     
  4. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Ik maak er zelf gehaktballetjes bij (met stukjes knoflook erin) en die laat ik smoren in spinazie a la creme. Meer hoeft er niet te gebeuren voor een fijne pastasaus :)
     
  5. pluisje19

    pluisje19 Fanatiek lid

    Sep 23, 2009
    1,754
    0
    0
    Oh dit klinkt errug lekker. Alleen jammer dat mijn vriend meteen kotsneigingen krijgt als ik ergens verse tomaten in doe, baal!!1 Maar ik denk dat ik het binnenkort eens ga proberen als hij weer eens een 12 uurs dienst heeft hihi hmmm thnx voor het recept
     
  6. Delta

    Delta Niet meer actief


    Het kan zonder tomaat! Dan doe je de tomaten op het laatst over je eigen bord, dat kan ook! Vind zelf met tomaat veeel lekkerder, je vriend is gek :D
     
  7. masami

    masami Fanatiek lid

    Jul 27, 2011
    4,248
    802
    113
    Female
    Wij doen het ook met spinazie a la creme, alleen met kipfilet in stukjes gesneden en extra room of kruidenroom erdoor heen.
    Meer heb je idd niet nodig heerlijk :)
     
  8. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ik maak het zoals Nijntje het doet, maar dan zonder de 'italiaanse kruiden' maar met de verse kruiden van Delta - en de pasta kook ik samen met een bouillonblokje.

    Ik wil graag weten welke kruiden ik in mijn eten stop, whahahaha. Ik heb wel een potje 'provinciale' kruiden, maar ik wil graag weten welke kruiden daaronder vallen.
     
  9. minon

    minon Niet meer actief

    Misschien heb ik het recept dan wel van jou want heb hem van iemand hier gekregen en aangepast naar onze eigen smaak ;)
    Gemak dient de mens heh potje pakken en klaar haha. Zit geen zout en/of rare dingen in potje die ik heb dus vandaar. Doe het ook wel eens met aparte kruiden zoals basilicum, thijm oregano, laurierblad, zwarte peper etc. etc. maar ik eet graag zonder pakjes/zakjes maar tot op zekere hoogte. Ik mag ervan uitgaan dat een potje gedroogde kruiden zoals bijvoorbeeld basilicum geen 'rare' dingen inzitten.
     
  10. senta

    senta Niet meer actief

    Uien 4-5 stuks,
    gehakt 400gram,
    tomatenpurree 2 blikjes klein,
    curry,
    ketjap een beker,
    knoflook 2-3 teentjes,
    Tobasco

    Uien schoonmaken en snijden, dan in de blender tot moes,
    Gehakt aanbraden met de uitgeperste knoflook, dan de uienmoes erbij doen als dit alles goed vermengd is de puree erbij beide blikjes, weer goed vermengen. vervolgens ketjap erbij plus wat druppels tobasco dit alles even een paar minuten laten trekken en dan proeven ik doe er altijd een scheutje curry in, bij te scherp wat ketjap erbij en bij te zoet wat curry erbij.

    En klaar!
     
  11. senta

    senta Niet meer actief

    Macaroni heb ik ooit van een boerin geleerd en doe ik nog steeds op die manier is zo lekker,

    Zakje knorr macaroni kruiden
    spekjes,
    sudderlapje wat al klaar is en uitgepluisd is
    bakje macaroni groenten,
    Pond gehakt
    kleine blokjes kaas

    Gehakt braden met de spekjes gelijk, dan de groenten erbij met het uitegpluisde sudderlapje, vervolgens de kruiden uit het zakje erbij met dubbele hoeveelheid water, dit alles een minuut of 5 laten intrekken dan verdampt het water, in de tussentijd de macaroni goed uit laten lekken. De macaroni toevoegen, goed mengen mengen en 2 minuten voor opdienen de kaasblokjes erdoorheen mengen deksel er even op. En aan tafel. Heerlijke macaroni.
     
  12. pluisje19

    pluisje19 Fanatiek lid

    Sep 23, 2009
    1,754
    0
    0
    haha dat roep ik al jaren:D Ook heeft hij een hekel aan uien en roept altijd tegen iedereen dat ik heel goed weet dat hij dat niet lust en dan ook altijd uien proeft als die erin zouden zitten!!! Nou...newsflash: Ik gebruik nog altijd veel uien , maar maak ze zo klein dat hij ze niet vindt. En als hij er 1 vindt, zeg ik dat het lenteui is, dat lust hij wel;). Voor de rest is hij heel ,lief hoor, ieder zijn eigenaardigheden he;)
    Maar ik ga het echt eens proberen hoor.
     
  13. Skatje

    Skatje VIP lid

    Dec 10, 2008
    9,026
    165
    63
    Female
    Gastouder
    Arnhem
    Van Knorr! Lekker met E621 :p

    Ik heb altijd een zak van Bertolli, die paarse met knoflook. En dan champignons, uien en gehakt bakken, die saus erdoor, klaar.
    Maar dat is alleen omdat mn vent een zeur is met eten.

    Zelf maak ik het het liefst met gehakt, prei, uien, chamgignons, verse tomaat, groot blikje tomatenpuree en voor de zoetigheid een flike scheut ketchup.
     
  14. Delta

    Delta Niet meer actief

    Hahaha! Geweldig! Ben benieuwd hoe je het vind :D Vind zelf altijd erg lekker, komt hier bijna wekelijks wel een keer op tafel.. En tis zó simpel.
     
  15. jilina

    jilina Fanatiek lid

    May 27, 2010
    2,362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Voor macaroni:
    Rundergehakt rullen daardoor heen prei, paprika, champignon en uien. Dit allemaal even bakken dan een blikje tomatenpuree er door en een scheutje chilisaus en ketjap en dan de gekookte macaroni er door heen.

    Voor spaghetti:
    4 uien fruiten en drie kipfilet in blokjes snijden kruiden en bakken. Dit allemaal bij elkaar doen en even verder bakken. 400 ml water met een kippenbouillonblokje er bij dat 10 minuten laten pruttelen samen met een gedroogd spaans pepertje die je wel even stuk moet maken. Hierna doe je 2 tomatenpuree blikjes er in (klein) en een klein blikje ananas en dat laat je nog eens 10 minuten pruttelen. Is het te dun dan doe ik er een maizena papje in om het dikker te maken.
     
  16. Pluus

    Pluus Fanatiek lid

    Aug 20, 2011
    2,530
    1
    0
    Eentje voor als je snel wat wilt maken...

    Uitje fruiten, champignons even mee bakken, hamreepjes erdoor en daardoor boursin kookroom.
    Heerlijk!!
     
  17. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    600 gram gehakt
    3 uien
    3 wortelen
    3 paprika's
    500 gram champignons
    2 bokalen spaghettisaus

    Gehakt rul bakken.
    Fijngesneden uien erbij.
    Wortelschijfjes erbij.
    Effe laten garen.
    Fijngesneden paprika's erbij.
    In stukjes gesneden champignons erbij
    Verder laten garen.
    Spaghettisaus erbovenop.
    Potten spaghettisaus "uitkuisen" met wat rode wijn (10 cl ofzo) en die er ook bij.

    Effe half uurtje laten pruttelen. Smakelijk!


    Ik maak soms ook spekjesspaghetti met champignons, ui, paprika, spekjes en room.

    Of soms met spinazie, champignons, eventueel kerstomaatjes en kruidenkaas (met eventueel zalm of kippeblokjes).

    Of:

    500 gram pangasiusfilet (kan ook met koolvis of eventueel zelfs kabeljauw - belangrijkste is dat het filet is) laten garen in 10 cl water en een visbouillonblokje. Kruiden met peper en zout.
    Apart 500 gram champignons en 250 gram sluimererwten bakken.
    Champignonmengsel bij de vis doen. Effe door laten garen.
    Potje room erbij. Aan 't eind nog wat grijze garnalen erbij.

    Is het lekkerste met tagliatelli.

    Of:
    Scampi bakken, champignons erbij en room (en look!).
    En eventueel nog wat kerstomaatjes of tomatenpuree.
     

Share This Page