Kan iemand mij vertellen of er een site/boek bestaat waar precies en duidelijk instaat hoe je het beste kan beginnen en wat je allemaal nodig hebt? Wil ook graag wat taarten gaan maken, zie namelijk wel van dat fondant/marsepein in de xenos enzo liggen maar ik zou niet weten hoe ik dat er soepel op krijg enzovoort tips zijn welkom
Ik heb heel veel aan "leukste taarten" gehad. Op you tube hebben ze ook filmpjes, ook van leukste taarten uit. Succes!
Even wat vraagjes. Ik heb een lekker recept gevonden maar dat recept is geschikt voor 48 cupcakes zou je hier ook een taart met een doorsnee van 20cm van kunnen maken? Of is dit te weinig en zou ik dat moeten verdubbelen? En als ik een taart in een vorm van 20cm doorsnee wil maken maar het recept is voor 24cm hoe kan ik dit oplossen? Het zo laten en dus een hoger taart hebben? Of toch de ingrediënten aanpassen? Maar hoe en wat voor verhouding? Het gaat hier bij dus niet om een biscuit taart. Maar om "gewone" taartrecepten.
Heb een filmpje ooit gevonden. Vind dat het daar wel goed wordt uitgelegd. Er zijn echt een heleboel beschrijvingen op internet/You Tube etc. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1015163
Wat grappig die filmpjes. Heb ff gespiekt ook alleen als jr fondant gebruikt dan kan je beter geen slagroom gebruiken toch maar botercreme?!
Überhaupt kun je beter geen slagroom gebruiken. Veel te veel vocht in waardoor fondant en marsepein kunnen gaan smelten.
Evi wat een gave taart! Tuc dat is mij ook zo geleerd maar echt serieus in dat filmpje smeert ze af met slagroom ;(
Heb dit net zit kijken super handig! Ga het van de week proberen! Werkelijk geen idee hoe jullie al die niveaus maken maar ik ga het eerst zo proberen! maar is Fondant nou makkelijker? En waar koop ik slagroom versteviger? Gewoon bij een taartenwinkel of kan dat ook bij de supermarkt?
Ik heb het filmpje niet gezien, maar niet afsmeren met slagroom! Gebruik botercreme. Ik vind fondant fijner werken. Slagroomversteviger hebben ze bij de super, heet klopfix.
O dus moet dubbel op gaan maken? leek me wel makkelijk 1 soort te gebruiken Ik ga het met het goedkoopste proberen is dat fondant of marsepein?
Maakt volgens mij niets uit ik dacht dat het allebei even duur was. Als er verschil inzit is fondant denk ik goedkoper. Ik vind marsepein weer fij er werken en lekkerder maar iedereen is anders Super mooie taart evi!
Je kunt de botercreme ook gebruiken om te vullen. Bv 1 laag botercreme en 2 laag jam. Fondant is een fractie goedkoper.
Geweldig, zoiets zou ik graag voor mn jongste maken! Wat is dat voor blauw spul? En is deze dan ook koemelkvrij/ei?
@ 2jees: eigenlijk is het gewoon alle bovenstaande ingrediënten pureren en goed door elkaar heen mengen met een spatel. De suiker, cacao en kaneel kun je naar je eigen smaak toevoegen. Ipv de cacao zou ik pure chocolade au bain marie verwarmen en er doorheen roeren met een spatel. Daarna een uur in de koelkast laten afkoelen en smikkelen maar! En thnx! De taart was wel koemelkvrij maar niet ei vrij, dus daar moet je je eigen recept voor gebruiken. Ik weet dat je de eieren ook door hele rijpe bananen kan vervangen, maar wat die verhoudingen precies zijn, dat weet ik niet... Moet je anders even op Allergie Kookboek - allergie & overgevoeligheid Allergie Kookboek kijken. Dat blauwe heb ik gemaakt door eerst een plak blauwe marsefond neer te leggen en het afwerken met pipinggel. Door de pipinggel heb ik een beetje water en blauwe kleurstof gedaan. Ik heb als het goed is ook nog wat close up foto's van de beestjes gemaakt, dus als je die wil zien dan moet je het maar even vragen. @ marsepein vs fondant: ik vind marsepein lekkerder, maat fondant makkelijker werken.... Mijn oplossing is dan ook marsefond, oftewel 1 deel marsepein gemengd met 1 deel fondant.
Ow echt...nee dat heb ik nog nooit gedaan, volgens mij smelt je fondant weg met slagroom eronder. Ik smeer af met botercreme of ganache.