Nee dan zou ik haar even wat langer wakker houden in de avond. Moeilijk he om dat ritme te vinden...l weet ook al niet meer zo goed hoe ik dat allemaal deed. Maar forceren kun je niks. Je kindje volgen en hopen dat je ergens eens kan slapen.
Ik reageerde eigenlijk niet op jouw situatie maar op een andere post.. Maar hoe gaat het dan nu qua ritme? Slaapt ze zo weinig overdag dan? De tuk die ze s'nachts doet is wel behoorlijk lang..Als ze niet wil clusteren zou je bijvoorbeeld rond 22.00 kunnen kolven en dan zelf meteen er in gaan. Je partner flesje laten geven. Dan maak je toch een behoorlijke nacht!
Het klinkt logisch, maar toch vraag ik me af hoe je dat doet als je kindje op andere tijden dan jij wil eten. Misschien heb je geluk dat jouw zoontje er in mee gaat, want 2 maanden is ook nog erg jong maar ik denk dat veel baby's die regelmaat nog niet pakken...
Ja, mijn zoontje is wel een gemakkelijke baby. En als hij echt honger heeft dan ben ik wel flexibel hoor. Alleen heb ik dit ritme wel zo bedacht dat het aansluit bij hem. Ik verwacht niet dat hij 3 uur tussen een voeding laat. Ik rek ook niet tot een voeding. Wel merk ik dat er minimaal 2,5 uur tussen moetzitten, dan drinkt hij rustiger. Doordat ik nog twee andere kindjes heb, moet hij soms even wachten. Alleen werkt het wel, voor ons allemaal.
Hier ook BV op verzoek en daarnaast een dochter met reflux die veel kleine beetjes drinkt en dus heeeeeeel vaak om voeding komt. Ik ben gestopt met hier rekening mee te houden qua afspreken etc. Voeden op mijn verzoek trapt ze namelijk niet in, dus ik ga gewoon mijn gang, neem DL mee en voed, als 't haar wel belieft. Qua slaapjes kan ik niet echt meepraten, hier een zeer wakker kindje dat na de kraamweek niet meer wilde slapen overdag. Geen idee in hoeverre je ritme kunt afdwingen. Qua voeding is natuurlijk lastig, (want dan is 't geen voeden op verzoek meer haha), maar qua slaapjes zou 't misschien kunnen? Je zou kunnen overwegen je kindje in een doek te doen, daar kunnen ze heerlijk in slapen en je bent zelf een stuk flexibeler met weggaan. Als je een beetje handig bent (en je kindje misschien ietsje ouder is) kun je ook in de doek voeden, dat scheelt ook weer!
Geen ritme hier (ritme, wat is dat??). Ze krijgt de borst als ze er om vraagt, ze slaapt als ze vermoeidheid aangeeft. Qua plannen was het voor mij gewoon een kwestie van doen, knop om en gaan, en zo nodig voeden, waar ik ook was/ben. Als ze moe was, viel ze vanzelf in slaap in wagen/autostoeltje. Het moest nu ook wel, want andere kindjes moeten naar school gebracht worden. Ik probeer haar altijd te voeden voordat ik weg ga (op mijn verzoek dus) zodat ze er meestal wel minstens een uurtje (of 2-3) tegen kan . Soms overigens ook niet. Ik heb wel eens een autorit van een uurtje moeten onderbreken om onderweg te voeden (hangerige regeldag...). Na de 2 maanden heb ik wel een speentje geïntroduceerd om even te kunnen rekken (bijvoorbeeld in bus of auto, of winkel) als voeden niet meteen mogelijk is en baby wel huilt. Heb al op vele (openbare) plaatsen gevoed en als je dat kunt/durft, dat scheelt een hoop stress. Ook combineer ik voeden met andere activiteiten, regelmatig eet ik zelf met baby aan de borst. In het begin duurt een voeding nog lang (minstens 30 min) en dan is het wel lastiger om echt veel te doen ernaast, maar baby wordt ouder en drinkt nu 5-15 minuten en dan kan ze er weer tegenaan. In mijn ervaring komt het ritme pas echt na 1 jaar, als ze ook echt meegaan in jouw dagritme (met pot mee-eten, 1 middagslaapje, 's avonds vaste tijd naar bed).
Ik heb een zoontje die net 2 was toen mijn dochter geboren was. Hem kon ik echt niet uitleggen dat we ergens niet meer heen konden door de baby. Dus heeft de baby véél slaapjes op mijn buik in de draagdoek gedaan en kon ik zo overal heen met mijn zoontje. Als ik thuis was sliep ze in de wandelwagen in de hal, later in haar bedje. Ritme in voedingen kwam later. In de doek liet ze vaak langer tussen voedingen dan wanneer ze los van me was. Immers, bv is meer dan alleen eten en de geborgenheid had ze in de doek al. Nog steeds volgen we het ritme van onze zoon. Mijn dochter zit in de doek op buik op rug en doet daar haar dutjes (of niet). Ik voed standaard bij het opstaan, ongeacht wat daarvoor is gebeurt, om zo een vast startmoment te hebben. Enige voorspelbaarheid kwam rond de 3 maanden hier, beide kinderen rond 6 maanden echt op vaste tijden. Bij zoontje met 7 maanden geen nachtvoeding meer, bij dochter met 8 maanden. Maar heb daar ook niet echt op gestuurd.
Dank! Gister eea besproken met ml en ik heb nu een helder plan. Idd af en toe in draag doek, deed ik al, is heerlijk! Maar ze slaapt eigenlijk goed va 2330 tot 07 met 1 voeding. Das wel aardig toch? In de ochtend is ze moe dus leg ik haar in ledikant waar ze nog even speelt-wakker is. Dan ga ik kolven en zelf naar bed. De middag ga ik dan flexibel houden, op pad na voeding en evt eerder aanleggen als dat nodig is voor de afspraak. Wat iemand al zei, dan moet ze toch wel even 2 kunnen. Ineens heb ik het, geloof ik. Meegaan met haar maar waar nodig toch bijsturen, ik wil koken zonder kind op arm en oefeningen doen. Dan zal ze dat ws moeten leren. Leuk om jullie ervaringen te lezen iig!
Bij ons kwam een ritme vanzelf. De ochtenden waren vaak het meest voorspelbaar bij ons dus ging dan meestal na de tweede voeding de deur uit. Afhankelijk van waar ik was en of ik verwachtte dat ze honger zou krijgen voedde ik nog even voor ik weer naar huis ging of niet. Vaak sliep ze wel goed in de wagen/auto, overdag meestal een slaapje in de draagdoek. Er zaten ook dagen tussen dat ze wel wat eerder honger kreeg dan dat ik had verwacht maar het handige van borstvoeding, vind ik dan weer, is dat je het altijd bij je hebt. Ik voedde ook wel eens in de auto als ik net op het punt stond te vertrekken naar huis maar ze toch honger kreeg, dan hoefde ik me ook geen zorgen te maken dat ik met een kindje met honger in de file belandde. Met 6 weken zo'n nacht vind ik zeker netjes! Kindjes kunnen snel doorslapen met borstvoeding, maar dat hoeft niet. Eigenlijk is bijna alles normaal met borstvoeding dus vergelijken lijkt me niet heel zinvol maar onze dame clusterde in de avond tot 11 weken en maakte dan een lange ruk en vanaf 11 weken sliep ze zonder clusteren de hele nacht door. Ons ritme werd snel redelijk voorspelbaar. Ik heb tot 6 maanden (afgezien van regeldagen en dagen dat ze niet lekker in haar vel zat) ongeveer om de 3 uur gevoed omdat ze al vlot hele lange nachten maakte en ze dus in een kortere periode aan haar voeding moest komen dus dat er langere tijd tussen de voedingen gaat zitten kan wel, maar hoeft dus niet.