@ vivi: nog gefeliciteerd met je meisje! Ben benieuwd naar de taart! @ nijntje: zelf ook nog op zoek naar een goed recept, liefst koemelkvrij, dus kan je helaas niet helpen. Had zelf van de week bananenmuffins gemaakt, maar vond het recept tegenvallen eerlijk gezegd. @ 2jees: heb je de taart ondertussen al gemaakt? Wel showen he!
Heb ze gisteren ook gemaakt en de smaak is wel lekker maar ze zijn niet gerezen (zelfrijzend bakmeel gebruikt) dus was beetje kleffe hap. Nu las ik ergens weer dat je natte en droge ingrediënten apart van elkaar moet mixen en dan de droge door de natte spatelen en dan direct de oven in. Kijk je in een ander recept en daar staat weer met de mixer salles door elkaar mixen. Bij de ene moet je de boter smelten, bij de andere niet. Vond er zelfs nog een die de eieren het witte en het gele appart opklopte. Weet het dus ook niet
Ons eerste taartje van bumba was een succes. Gelijk de vraag gehad of we er van de week een taart willen maken voor een jarige met thema waterpolo.
@ nijntje: hier idd precies hetzelfde probleem! Ik heb zelf idd ook eerst alle droge dingen goed gemixt en later alles bij elkaar gevoegd beetje bij beetje. Ik vond t deeg zelf al te droog, dus heb er later ook nog een ei bijgevoegd, maar nee...op de smaak na was het geen succes! Ik heb van mijn oma nog een eeuwen oud taarten kookboek gehad, ik zal eens kijken of daar iets in staat! @ oudjaarsvlinder: wat fijn dat het zo'n succes was! En wat leuk dat ze dat gevraagd hebben, ga je het ook doen? Misschien kun je ook wel die piping gel gebruiken om er een zwembad van te maken! Mijn volgende taart wordt denk ik een pieten taartje ( ja gewoon een ZWARTE piet ). Wil dan ook een speculaas cake proberen te maken daarvoor.
Mmmm, ziet er goed uit die bokkenpootjes!! Was net ff bezig om m'n taartjes op FB te zetten en toen kwam ik nog een simpel snel taartje tegen. Misschien leuk voor de beginners onder ons? Is een gewone ( zelfgemaakte ) cake, met daarop gespoten roosjes van boter crème.
Ja ik heb toegezegd, ml zit nog werkeloos thuis en die maakt de taart en vulling. Het wordt een waterpolo'er die met hoofd en armen bovenop uitsteken, proberen de bal te pakken. Voeten steken aan de zijkant uit. Verder komt de naam ook op de taart. Verder niet te veel decoratie op de taart ivm met tijd. Ik ga door de blauwe kleur een lichte blauw of wit kneden zodat het op golven lijkt. Morgenochtend naar de winkel gaan om spullen te halen.
Leuk rozencakeje! Ik wil het weeken petit fourtjes gaan maken, met vlindertjes. Ben benieuwd of het gaat lukken.
Ik heb in t weekend cheesecake gemaakt haha, geen versieringen o.i.d., daar vind ik tegenwoordig echt de tijd niet meer voor, maar de cheesecake was ook heeeeeeeerlijk! Was met witte chocolade en aardbeien. Erg lekkere combi.
Is er iemand bekend met taarten maken voor 1e verjaardagen? Het is nog niet zover maar ik kan niet wachten... Ik wil eigenlijk een nijntje taart weet niet of dat bestaat of dat iemand deze kan maken???? Groetjes
Klinkt lekker roxyroxx! @ marloes: natuurlijk bestaan er Nijntje taarten.... Je kan van ieder thema dat je bedenkt een mooie taart maken! Ik heb voor de dochter van mijn beste vriendin voor haar eerste verjaardag toevallig ook een Nijntje taart gemaakt.
enigste wat ik merkte is dat de taart deed zweten, ik had hem vanwege tijdgebrek iets eerder gemaakt en ingevroren zaterdag ook echt 24uur van te voren eruit gehaald en 2 uur voor gebruik uit de koelkast gezet maar toch was de fondant vochtig, iemand idee wat ik fout gedaan heb??? wil namelijk voor de kerst er ook een maken maar aangezien ik in december heel veel werk wil ik die eerder maken dus tips zijn welkom
Leuk taartje hoor!! Waarschijnlijk zijn de temperatuur verschillen toch te groot geweest en is hij daarom gaan zweten. Het is mij zelf ook nog nooit gelukt zonder dat ie is gaan zweten dus wat ik doe als ik niet veel tijd heb is de taart een paar dagen van te voren bakken en vullen ( niet afsmeren nog ) en dan in de vriezer. De figuurtjes voor erop maak ik ook vast van tevoren en bewaar ik in een luchtdichte bak op een droge plek. De dag ervoor haal ik de taart uit de vriezer en als hij ontdooit is smeer ik hem af en bekleed ik hem.
Hmm ik heb vast wat voorbereidingen gedaan, maar moeilijk glad te krijgen om een vierkante taart zeg! Enne, de pipinggel blijft gewoon vloeibaar hoe zou dat kunnen? Of moet het echt een nacht staan ofzo? (Zit nog in de pan hoor).