Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Pipinggel blijft gel achtig.

    Vierkante taarten moet je beginnen bij de hoeken.
     
  2. 2jees

    2jees Niet meer actief

    o, beginnen bij de hoeken? Je legt er toch een grote uitgerolde 'plak' overheen en dan glad strijken? Hoe bedoel je dan die hoeken?
     
  3. Kelliee

    Kelliee Niet meer actief

    Vivi volgens mij moet je een taart met marsepein niet in de koelkast zetten. Gewoon op een koele plek bewaren zoals de kelder.
     
  4. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    @2jees: ik heb de piping gel niet zelf gemaakt maar gekocht. Zoals ik hem had was hij wel een stuk dikker in ieder geval! Als ik er een lepel in zet dan blijft ie ook echt staan zeg maar.
    Weet niet wat voor recept je hebt gebruikt, maar misschien wat extra gelatine toevoegen? Denk wel dat t ook even tijd nodig heeft om harder te worden hoor....

    En vierkante taart bekleden is idd die lap marsepein over je taart heen leggen en dab beginnen met gladstrijken bij de bovenkant en de hoeken, zodat je niet die kreukel bij de hoeken krijgt, maar bij de rechte stukken. Bij de rechte stukken kan je hem namelijk makkelijker glad strijken.
     
  5. 2jees

    2jees Niet meer actief

    oke bedankt. ik had fondant misschien was dat het? het brak een beetje. En ik kreeg plooien en scheurtjes er niet echt uit. Maar goed, dit was proef ;)

    de pipinggel wordt al beter nu denk ik, maar goed dat ik het een dag van de voren gemaakt heb!
     
  6. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Ik vind juist dat fondant minder snel scheurt ;) misschien net iets te dun of juist te dikke plak?
    Wat ik trouwens t fijnste vind werken is fondant gemengd met marsepein. Misschien eens uitproberen?
     
  7. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Ik heb samen met vriendin een taartje gemaakt.
    Hij was gevuld met abrikozenjam en banketbakkersroom.
    Afgesmeerd met botercreme en bekleed met marsepein.
    Gezichtje van kleine meid is bedekt hoor.
     
  8. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zoek eens op youtube het kanaam van de leukste taarten shop op, daar staan hele handige filmpjes op.

    Als je fondant scheurt trek je te hard of heb je te lang of niet lang genoeg gekneed.
     
  9. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    Thanks voor de tips dames
     
  10. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Bedankt voor de tips! Nemen we mee voor het echte werk ;) Gister de giraf gemaakt van marsepein maar de kamer was zeker te warm ofzo?? Kop zakte er steeds af haha.
     
  11. Lilly156

    Lilly156 Fanatiek lid

    9 dec 2012
    1.698
    0
    0
    Wil voor mijn man zijn verjaardag een 30 taart maken, maar dit keer een bijzondere vulling. Heb normaal Zwitserse room en aardbeienjam. Hebbe. Jullie tips??
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Botercreme met verkruimelde oreocookies of chocochipcookies erdoor. En dat dan met caramel of frambozenjam erbij.
     
  13. minon

    minon Niet meer actief

    Dat klinkt lekker!!!!!

    Ik heb pas tofifee vulling gemaakt die was ook echt heerlijk!

    Maar is er niemand die wel eens muffins maakt die wel lukken???
     
  14. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    @ 2jees: sateprikkertje of iets dergelijks erin doen ;)

    @ vullingen: chocolademousse/ganache of kwark met een smaakje vind ik ook altijd wel lekker!
     
  15. Lilly156

    Lilly156 Fanatiek lid

    9 dec 2012
    1.698
    0
    0
    Lekker!!
    Ik doe botercreme altijd 250 boter, 250 poedersuiker puur voor afsmeren. Hoe kan ik dit dan nog wat luchtiger maken voor de oreo?
    Anders heb je van die dikke klonten boter, lijkt me ook niet lekke.
     
  16. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Beste een mix gebruiken, van funcakes of dr oetker bv
     
  17. minon

    minon Niet meer actief

    Wat ik me nog steeds afvraag heh heel stom :)
    Waar smaakt cake van biscuitmix naar. Ik bak altijd met wolkencake omdat ik een beeld van die cake van slagroomtaarten voor me heb. Die zeemleren droge cake.
     
  18. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Nijntje die mix smaakt beter hoor. Ik vind hem erg luchtig en je kan er zelf ook nog een smaakje aan geven. De smaak van de wolkentaart is wel heel anders en niet te vergelijken hoor. Ik zou zeggen probeer t eens uit!

    Ik zal zo ff mn receptje van muffins/cc opzoeken.
     
  19. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Nijn ik zou het recept wat ik gebruik nog neerzetten:

    125 gram zachte boter
    125 gram zelfrijzend bakmeel
    125 gram suiker
    2 eetlepels melk
    2 eieren

    De boter mixen tot een gladde massa
    Voeg de eieren en de melk toe, goed mixen
    Voeg de bakmeel en de suiker toe.
    3 minuten mixen tot een egaal beslag.
    De vormpjes iets meer dan de helft vullen.

    Bakken op 175 graden voor ongeveer 20 min (let wel dit is oven afhankelijk dus ff kijken of ze gaar zijn).
    Ik heb ze meerdere malen gebakken en alle keren complimenten gehad.

    Ps. Wie er nog leuke simpele cc versieringen wil voor cc versieren met de kids bij de action hebben ze nu leuke suiker versieringen.
    Je kan dan een olifant, vogel, mens of vis maken.
     
  20. minon

    minon Niet meer actief

    Ik ga het nog maar een keer proberen want ik heb dus exact hetzelfde recept gebruikt :) Of het ligt aan mn bakmeel (alle baksels met zelfrijzend bakmeel va oke merk van plus mislukken) heb nu koopmans meegenomen. Of het ligt aan mn oven maar alle andere baksels dan die met zelfrijzend bakmeel gaan gewoon goed. Heel apart haha.

    Leuke versieringen! Helaas (of juist gelukkig) hebben wij geen action in de buurt. Moet er twintig minuten voor rijden dus ga maar heel af en toe.
     

Deel Deze Pagina