o, beginnen bij de hoeken? Je legt er toch een grote uitgerolde 'plak' overheen en dan glad strijken? Hoe bedoel je dan die hoeken?
Vivi volgens mij moet je een taart met marsepein niet in de koelkast zetten. Gewoon op een koele plek bewaren zoals de kelder.
@2jees: ik heb de piping gel niet zelf gemaakt maar gekocht. Zoals ik hem had was hij wel een stuk dikker in ieder geval! Als ik er een lepel in zet dan blijft ie ook echt staan zeg maar. Weet niet wat voor recept je hebt gebruikt, maar misschien wat extra gelatine toevoegen? Denk wel dat t ook even tijd nodig heeft om harder te worden hoor.... En vierkante taart bekleden is idd die lap marsepein over je taart heen leggen en dab beginnen met gladstrijken bij de bovenkant en de hoeken, zodat je niet die kreukel bij de hoeken krijgt, maar bij de rechte stukken. Bij de rechte stukken kan je hem namelijk makkelijker glad strijken.
oke bedankt. ik had fondant misschien was dat het? het brak een beetje. En ik kreeg plooien en scheurtjes er niet echt uit. Maar goed, dit was proef de pipinggel wordt al beter nu denk ik, maar goed dat ik het een dag van de voren gemaakt heb!
Ik vind juist dat fondant minder snel scheurt misschien net iets te dun of juist te dikke plak? Wat ik trouwens t fijnste vind werken is fondant gemengd met marsepein. Misschien eens uitproberen?
Ik heb samen met vriendin een taartje gemaakt. Hij was gevuld met abrikozenjam en banketbakkersroom. Afgesmeerd met botercreme en bekleed met marsepein. Gezichtje van kleine meid is bedekt hoor.
Zoek eens op youtube het kanaam van de leukste taarten shop op, daar staan hele handige filmpjes op. Als je fondant scheurt trek je te hard of heb je te lang of niet lang genoeg gekneed.
Bedankt voor de tips! Nemen we mee voor het echte werk Gister de giraf gemaakt van marsepein maar de kamer was zeker te warm ofzo?? Kop zakte er steeds af haha.
Wil voor mijn man zijn verjaardag een 30 taart maken, maar dit keer een bijzondere vulling. Heb normaal Zwitserse room en aardbeienjam. Hebbe. Jullie tips??
Botercreme met verkruimelde oreocookies of chocochipcookies erdoor. En dat dan met caramel of frambozenjam erbij.
Dat klinkt lekker!!!!! Ik heb pas tofifee vulling gemaakt die was ook echt heerlijk! Maar is er niemand die wel eens muffins maakt die wel lukken???
@ 2jees: sateprikkertje of iets dergelijks erin doen @ vullingen: chocolademousse/ganache of kwark met een smaakje vind ik ook altijd wel lekker!
Lekker!! Ik doe botercreme altijd 250 boter, 250 poedersuiker puur voor afsmeren. Hoe kan ik dit dan nog wat luchtiger maken voor de oreo? Anders heb je van die dikke klonten boter, lijkt me ook niet lekke.
Wat ik me nog steeds afvraag heh heel stom Waar smaakt cake van biscuitmix naar. Ik bak altijd met wolkencake omdat ik een beeld van die cake van slagroomtaarten voor me heb. Die zeemleren droge cake.
Nijntje die mix smaakt beter hoor. Ik vind hem erg luchtig en je kan er zelf ook nog een smaakje aan geven. De smaak van de wolkentaart is wel heel anders en niet te vergelijken hoor. Ik zou zeggen probeer t eens uit! Ik zal zo ff mn receptje van muffins/cc opzoeken.
Nijn ik zou het recept wat ik gebruik nog neerzetten: 125 gram zachte boter 125 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram suiker 2 eetlepels melk 2 eieren De boter mixen tot een gladde massa Voeg de eieren en de melk toe, goed mixen Voeg de bakmeel en de suiker toe. 3 minuten mixen tot een egaal beslag. De vormpjes iets meer dan de helft vullen. Bakken op 175 graden voor ongeveer 20 min (let wel dit is oven afhankelijk dus ff kijken of ze gaar zijn). Ik heb ze meerdere malen gebakken en alle keren complimenten gehad. Ps. Wie er nog leuke simpele cc versieringen wil voor cc versieren met de kids bij de action hebben ze nu leuke suiker versieringen. Je kan dan een olifant, vogel, mens of vis maken.
Ik ga het nog maar een keer proberen want ik heb dus exact hetzelfde recept gebruikt Of het ligt aan mn bakmeel (alle baksels met zelfrijzend bakmeel va oke merk van plus mislukken) heb nu koopmans meegenomen. Of het ligt aan mn oven maar alle andere baksels dan die met zelfrijzend bakmeel gaan gewoon goed. Heel apart haha. Leuke versieringen! Helaas (of juist gelukkig) hebben wij geen action in de buurt. Moet er twintig minuten voor rijden dus ga maar heel af en toe.