Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Engeltje, maar hoe snij je m dan aan met visite ;)
     
  2. jewe

    jewe VIP lid

    Feb 16, 2009
    9,544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    De poppetjes haal je er af als je hem dat gaat aansnijden. Meestal worden die niet op gegeten of iemand moet zo'n bonk fondant lekker vinden ;)
     
  3. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    Jilina, klinkt goed!

    Heb je recept van beide taarten? Mag je me wel pb-en als je wilt!!
     
  4. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    Aug 14, 2011
    9,348
    0
    0
    Idd poppetjes erafhalen en hier vonden de kids die dingen juist weer een succes om op te eten!
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Gisteren op een markt stond een kraam met producten van de bakzolder. Marsepein en fondant hadden ze daar zonder azo-kleurstoffen. Een pakje meegekregen om te proberen. Zitten ook stuk minder e-nummers in dan in funcakes marsepein. Ook een zak chocolade biscuitmix en een zakje kersen bavarois om te proberen. Van weekend als ik tijd heb dus een chocoladetaartje gevuld met met kersenbavarois. Spuiten jullie dan ook een botercreme dijkje nog bij gebruik van bavarois?
     
  6. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jep, zeker een dijkje spuiten
     
  7. Nyn

    Nyn Fanatiek lid

    Jan 14, 2013
    1,008
    0
    0
    NULL
    Arnhem
    Hoi,

    Ik zit al een tijdje te overwegen om zelf taarten te gaan maken. Over twee weken vieren we de eerste verjaardag van mijn zoontje, dus heb nu eindelijk allerlei spul in huis gehaald:D

    Maar....... wegens ontzettend drukke baan en start van een cursus heb ik niet veel tijd om vlak voor de viering alles te doen. Op zaterdag komt een klein groepje visite, daarvoor wil ik zo'n varkentjes in modderbad taartje maken. Op zondag komt de hele goegemeente, en dan wil ik een grotere vierkante taart, thema herfst, met de naam e.d. in boomstammetjes van fondant maken. De donderdag ervoor zou ik vrij kunnen nemen. Nu heb ik een aantal vraagjes waarvan ik de antwoorden erop vast wel in dit bijna 400 pagina's tellende topic zou kunnen vinden, maar dat is teveel gedoe:p Zou fijn zijn als er een aantal ervaringsdeskundigen me op weg willen helpen!

    - zou ik nu al de decoratieve figuurtjes kunnen maken? En hoe moet ik ze dan bewaren voor de aankomende twee weken?
    - zou ik op die donderdag de vierkante taart al helemaal af kunnen maken voor zondag? Ik was van plan botercreme en jam te gebruiken als vulling
    - moet er ook zo'n dijkje gemaakt worden om de jam heen?
    - zelfde geldt voor het modderbadje op zaterdag?
    - hoe ver van te voren kan ik de cake maken en hoe bewaren? Ook als ik hem gekleurd heb?
    - hoeveel kleurstof in het beslag van de cake?

    Alvast bedankt!
     
  8. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    ....
     
  9. Nyn

    Nyn Fanatiek lid

    Jan 14, 2013
    1,008
    0
    0
    NULL
    Arnhem
    Hey, top, dank je voor je reactie!!
     
  10. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    Aug 14, 2011
    9,348
    0
    0
    Sluit me bij het bovenstaande aan!

    Wat ik soms ook nog wel eens doe is de taart al vullen voor ik hem invries en dan kun je hem op het laatste moment gewoon afsmeren en bekleden. Dat is niet zoveel werk meer dan.

    Denk dat de meeste tijd zoieso wel in het maken van de marsepein figuurtjes zit, dus je kan evt ook nog de dag ervoor de taart bakken en als hij afgekoeld is verder klaar maken.
     
  11. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat geeft nog wel het probleem dat ontdooien veel langer duurt en als je niet lang genoeg wacht kan het vocht dat nog uit de taart komt je fondant smelten.
     
  12. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    gisteren een taartje gemaakt en een mep taartje.

    ben niet helemaal tevreden maar ach hij is wel grappig geworden. :)

    View attachment 357247
     
  13. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
  14. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    @debaky ik vind ze erg leuk geworden hoor! :D

    Hier ook weer een taartje :) samen met mijn moeder en zusje gemaakt voor mijn zusjes verjaardag!
     

    Attached Files:

  15. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Dankjewel.

    Die van jou is ook erg leuk zeg :D
     
  16. minon

    minon Niet meer actief

    Nou smaak is even afwachten maar heb choco mix van de bakzolder gebakken (1 voor in de vriezer en kan. Nog twee taarten of 4 bolletjes uit de zak maken. Gevuld met kersen bavarois en tweede laag slagroom met aardbeien. Afgesmeerd met de slagroom ipv botercreme.
    Bavarois had ik een half zakje gemaakt maar had veeeel te veel dus de rest verdeeld over vier glazen en in de koelkast gezet. Vanavond na het eten wat aardbeienyoghurt erbij en verse aardbeien.
     
  17. minon

    minon Niet meer actief

    Nog eentje
     
  18. minon

    minon Niet meer actief

    En chocolaatjes gemaakt gevuld met een halve rolo. Smaakt verrukkelijk.
     
  19. jewe

    jewe VIP lid

    Feb 16, 2009
    9,544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    Wat is lekker bij banketbakkersroom behalve jam?
     
  20. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    Mar 21, 2011
    5,188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Nijn je bolletje ziet er leuk uit. Je chocolaatje zal ongetwijfeld heerlijk smaken!

    Jewe ik zou het niet weten. Sorry ik lust zelf geen bbr... misschien slagroom?
     

Share This Page