De poppetjes haal je er af als je hem dat gaat aansnijden. Meestal worden die niet op gegeten of iemand moet zo'n bonk fondant lekker vinden
Gisteren op een markt stond een kraam met producten van de bakzolder. Marsepein en fondant hadden ze daar zonder azo-kleurstoffen. Een pakje meegekregen om te proberen. Zitten ook stuk minder e-nummers in dan in funcakes marsepein. Ook een zak chocolade biscuitmix en een zakje kersen bavarois om te proberen. Van weekend als ik tijd heb dus een chocoladetaartje gevuld met met kersenbavarois. Spuiten jullie dan ook een botercreme dijkje nog bij gebruik van bavarois?
Hoi, Ik zit al een tijdje te overwegen om zelf taarten te gaan maken. Over twee weken vieren we de eerste verjaardag van mijn zoontje, dus heb nu eindelijk allerlei spul in huis gehaald Maar....... wegens ontzettend drukke baan en start van een cursus heb ik niet veel tijd om vlak voor de viering alles te doen. Op zaterdag komt een klein groepje visite, daarvoor wil ik zo'n varkentjes in modderbad taartje maken. Op zondag komt de hele goegemeente, en dan wil ik een grotere vierkante taart, thema herfst, met de naam e.d. in boomstammetjes van fondant maken. De donderdag ervoor zou ik vrij kunnen nemen. Nu heb ik een aantal vraagjes waarvan ik de antwoorden erop vast wel in dit bijna 400 pagina's tellende topic zou kunnen vinden, maar dat is teveel gedoe Zou fijn zijn als er een aantal ervaringsdeskundigen me op weg willen helpen! - zou ik nu al de decoratieve figuurtjes kunnen maken? En hoe moet ik ze dan bewaren voor de aankomende twee weken? - zou ik op die donderdag de vierkante taart al helemaal af kunnen maken voor zondag? Ik was van plan botercreme en jam te gebruiken als vulling - moet er ook zo'n dijkje gemaakt worden om de jam heen? - zelfde geldt voor het modderbadje op zaterdag? - hoe ver van te voren kan ik de cake maken en hoe bewaren? Ook als ik hem gekleurd heb? - hoeveel kleurstof in het beslag van de cake? Alvast bedankt!
Sluit me bij het bovenstaande aan! Wat ik soms ook nog wel eens doe is de taart al vullen voor ik hem invries en dan kun je hem op het laatste moment gewoon afsmeren en bekleden. Dat is niet zoveel werk meer dan. Denk dat de meeste tijd zoieso wel in het maken van de marsepein figuurtjes zit, dus je kan evt ook nog de dag ervoor de taart bakken en als hij afgekoeld is verder klaar maken.
Dat geeft nog wel het probleem dat ontdooien veel langer duurt en als je niet lang genoeg wacht kan het vocht dat nog uit de taart komt je fondant smelten.
gisteren een taartje gemaakt en een mep taartje. ben niet helemaal tevreden maar ach hij is wel grappig geworden. View attachment 357247
@debaky ik vind ze erg leuk geworden hoor! Hier ook weer een taartje samen met mijn moeder en zusje gemaakt voor mijn zusjes verjaardag!
Nou smaak is even afwachten maar heb choco mix van de bakzolder gebakken (1 voor in de vriezer en kan. Nog twee taarten of 4 bolletjes uit de zak maken. Gevuld met kersen bavarois en tweede laag slagroom met aardbeien. Afgesmeerd met de slagroom ipv botercreme. Bavarois had ik een half zakje gemaakt maar had veeeel te veel dus de rest verdeeld over vier glazen en in de koelkast gezet. Vanavond na het eten wat aardbeienyoghurt erbij en verse aardbeien.
Nijn je bolletje ziet er leuk uit. Je chocolaatje zal ongetwijfeld heerlijk smaken! Jewe ik zou het niet weten. Sorry ik lust zelf geen bbr... misschien slagroom?