Ik ben bij de eerste ook naar zo'n info-avondgeweest. Was erg interessant en nuttig. Hoewel ik ook vond dat er veel tijd besteed werd aan wat er allemaal mis kan gaan. Snap wel dat dat ook nodig is, maar ik werd er vooral nerveus van. En dan van die voorbeelden erbij van vrouwen die enorm pijn hebben gehad en desondanks toch wisten door te zetten etc (soort superheldenverering). Ik ging er weg met het idee. Prima, ik ga het proberen, maar ik zet ook mooi een potje flesvoeding in de kast voor het geval dat. Maar die voorzorg bleek niet nodig. Afgezien van wat beginnende kloofjes in het begin (dankzij goede adviezen van kraamhulp snel over) liep de voeding als een trein tot ruim 4 maanden. Daarna wilde mijn zoon meer drinken dan dat ik hem kon geven en zijn we gaan bijvoeden. Mijn ervaring is ook dat de kraamverzorgster je heel goed op weg kan helpen. Van haar heb ik veel geleerd. Met name de tip dat je in het begin niet langer dan 10 minuten per borst moet geven. (in het ziekenhuis hadden ze dat neit verteld en ging daar dus met beginnende kloofjes weg) En ook de verschillende houdingen en manieren van aanleggen. Die kun je volgens mij ook alleen maar echt leren door het te doen met je eigen baby. Ik wens alle dames die gaan borstvoeden veel succes en geluk. Hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als ik met de eerste heb gehad (en weer hoop te krijgen). En laat je de kop niet gek maken wanneer het onverhoopt anders loopt. In dat geval is de fles gewoon een prima alternatief hoor
De bekende 4 maanden-dip! Ook handig om hier dus info over te krijgen zodat je niet onzeker word en denkt dat je te weinig voeding etc zou hebben. (Wat overigens zeldzaam is) Deze informatie kun je ook heel goed vinden op borstvoeding.com
Ik ben niet met mijn partner geweest. Een beste vriendin die tegelijkertijd zwanger was, is mee geweest. Ik heb de aanwezigheid van mijn vriend niet gemist eigenlijk. Prima om te doen, zo'n cursus. Hoewel ik door mijn kraamhulp veel meer op weg ben geholpen.
Hi! Mijn vriend wilde in eerste instantie mee maar door de verloskundige werd een beetje raar gereageerd omdat er normaal alleen vrouwen komen.. Ik heb mijn vriend er eigenlijk wel graag bij, is dat zo raar? Ik wil op hem terug kunnen vallen mocht het niet lukken etc. met advies, 2 weten EN horen meer dan 1 is ook mijn mening. Ik hoop alleen dat ik borstvoeding kan gaan geven, ik heb namelijk een borstvergroting gehad. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik wou mijn vriend ook wel graag mee maar hij vond dit zelf een beetje raar. Ik ga dus maar alleen (toevallig vanavond!)
Ik vind 'cursus' wat zwaar klinken, net alsof het een uitgebreide studie is ofzo Maar een informatieavond (uurtje, hooguit twee) is wel erg zinvol. Als dat niet kan of als je er geen zin in hebt, is het boek 'borstvoeding' van Stefan Kleintjes inderdaad erg goed. Belangrijkste dingen om te weten vond ik: - hoe werkt het met 'vraag en aanbod'? (kort samengevat: hoe vaker je voedt hoe meer en hoe makkelijker je borsten melk aanmaken. Dit betekent dat naast de bv ook kv geven je 'productie' om zeep helpt waardoor de bv misschien eerder stopt dan je wilde.) - wat is de juiste manier van aanleggen / drinktechniek? (Verkeerd = kans op pijnlijke kloven, mogelijk krijgt je kind niet genoeg binnen) - waar kan ik informatie vinden als het niet goed loopt (meestal gaat het goed, maar het kan handig zijn om van wat vaker voorkomende problemen de oplossing te weten of in ieder geval te weten waar je antwoorden kunt krijgen)
Ik ben toendertijd zelf gegaan zonder partner. En niet alleen de kraamzorg-vk geeft info-avonden he, ook bijvoorbeeld de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk of de LLL geeft informatiebijeenkomsten.
Absoluut doen!! Hier een mama die al jaren (ja jaren ) bv geeft. Bij de eerste dacht ik ach dat gaat toch vanzelf..uhm niet dus. Bij de tweede dacht ik dat gaat me niet weer gebeuren dus naar een info avond. Ik heb mn dochter (4jr gevoed) en mn zoontje van 21 mnd drinkt nog steeds. Ik kan je de site die hierboven al meerdere malen genoemd is echt aanraden! Daar staat de JUISTE info op. En ik zou ook je partner meenemen naar de info-avond. Het is ontzettend belangrijk dat je partner achter je staat en je kan helpen en steunen als het niet zo vlot verloopt in het begin. Hormonen werken niet altijd mee namelijk en dan is de steun van je partner meer dan welkom!