ik gebruik altijd zo blikje vlaaivulling van hak. meestal kersen smaak en aangedikte slagroom met verse aardbeien is ook lekker
Lieve baksters, ik heb even jullie tips nodig. Vrijdag trouwt mijn broer en hij heeft mij gevraagd de taart voor de daggasten te bakken. Ik heb alleen ervaring met cupcakes, dus heb vorige week geoefend met de taart. Om het mezelf niet te moeilijk te maken heb ik gekozen voor een witte taart van één laag. Biscuit van Bakzolder, vulling van botercreme met champagnesmaak (uit zo'n potje) met verse frambozen, en frambozenjam. Decoratie met een grid rondom met parels erin geen 3D boetseersels verder alleen een plat hart en de trouwdatum bovenop. De oefentaart ging prima. Alleen was hij niet genoeg gerezen. Ik heb 20min gemixt. Iemand tips om de taart beter te laten rijzen? Ik heb nu wat vragen over de planning en vervoer. Donderdag heb ik de hele dag vrij, dochter is naar het kdv. Zal ik donderdagochtend bisquit maken en 's middags vullen en de fondant erop? Of woensdagavond bakken en de rest donderdag? Moet ik de taart afdekken in de koelkast, en hoe? Ik heb geen kartonnen taartdoos. Hoe lang kan de taart vrijdag zonder koeling? We moeten vrijdag 1,5 uur rijden, en als we er zijn duurt het nog zeker een uur voor de taart aangesneden wordt. Ik heb een kunststof taartbewaardoos met deksel gekocht bij Xenos, kan de taart hier in of is karton echt nodig om zweten te voorkomen? Hopenlijk kan iemand me advies geven! De foto van de taart post ik natuurlijk hier.
Net een email van kleertjes.com gehad dat ik een van de winnaars ben van de cupcake aktie! Hebben er meer van hier ook meegedaan en gewonnen?
Ik zou voor je eigen gemak woensdag bakken en donderdag vullen bekleden e.d. 20 minuten mixen is erg lang. Staat dat op de mix? Normaal is het 8 min mixen en 2 minuten op de laagste stand. Desnoods iets extra aanmaken. Waar woon je? En een taart met vers fruit kan het beste wel gekoeld bewaard worden. Bij de blokker hadden ze koeltassen die geschikt zijn voor een klapkrat. Daar vervoer ik taarten in met koelelementen.
Dames, het is misschien een beetje vroeg maar ik ben alvast een beetje op internet aan het rondkijken naar leuke taarten voor Ivan zijn 1e verjaardag! Op internet ben ik al ontzettend veel leuke taarten tegen gekomen. Mijn vraag is of er iemand hier in het topic actief is die uit de buurt van Meppel komt en voor mij zo'n mooie taart zou willen maken. Ook was ik benieuwd naar wat zo'n taart normaal gesproken ongeveer kost. Heb 2 plaatjes toegevoegd van de taarten die ik ontzettend gaaf vind!!! Hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.. Ik was laatst ergens wat wezen drinken en oow wat proefde ik daar een heerlijk stukje taart/koek! Het leek op: Boterkoek met een laagje caramel uitgesmeerd en daarboven op gesmolten witte chocolade. Google helpt me niet echt verder, klinkt dit jullie bekend?
Millionairs shortbread of caramel shortcake. Meestal gemaak met pure choco ipvk wit. caramel shortcake , makkelijk en heerlijk! (Pagina 1) - Ingezonden recepten - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
Ow lekker! Ik ben eruit dit gaat gemaakt worden met de kerst. Op vierkantje bordjes met glaasje aardbeienbavarois met ijs en slagroom ernaast. Mjummie!
Evi bedankt voor je reactie. Ik ga woensdag bakken en donderdag de rest doen. Moet de bisquit in de tussentijd in de koelkast? De koeltas ga ik halen bij de.Blokker. Heb je de taart daarin gedaan in een kartonnen taartdoos? Ik heb langer gemixt dan op de verpakking staat, dat las ik bij de tips op deleukstetaarten forum. Volgende keer maar iets minder lang proberen. Ik woon trouwens in Deventer, hoezo?
Oh ik dacht als je in de buurt woont, wil ik wel bvoor je bakken. Maar is niet in de buurt. Biscuit kan gewoon in plasticfolie of een plastic zak op een koele plek, in de kast is prima. Ik heb idd een kartonnen taartdoos gebruikt. Gewoon even bij de bakker of hema cvragen of je er 1 mag kopen.
dag iedereen, mijn dochter is binnenkort jarig en mag ze iets meenemen in de klas. nu zou ik graag zelf iets maken , zoals een cupcake of zo. enig minpunt misschien is dat er geen chocolade aan te pas mag komen. heeft er iemand van jullie een lekker (mooi) recept (eventueel met foto )? Bedankt!
Ik zag pas cupcakes waar ze met een lepeltje een rond bolletje uit hadden geschept. Dit doormidden snijden en dan op zn kop tegenovergesteld weer erop leggen zodat je een vlinder krijgt. In het midden een reepje dropveter en twee kleintjes voor de voelsprieten (gaatje vullen met jam/botercreme) weet alleen niet meer waar ik het gezien heb Edit: volgens mij op welke.nl. Je kan het ook doen van een kwart aardbei die je met de dikke kantjes tegen elkaar aanlegt, of een half schijfje kiwi en in midden weer dropveter. Botercreme/slagroom met klopfix eronder voor het vastplakken.
Hallo allemaal, Ik heb een vraag en hoop dat iemand hier mij ermee kan helpen . Ons zoontje heeft kma en nu wil ik voor zijn eerste verjaardag zelf een taart maken waar hij ook een stukje van mag hebben. Nu kook en bak ik heeel graag maar taarten heb ik me nog niet aan gewaagd. Dus mijn vraag....heeft iemand een goed recept? en wat heb ik er allemaal voor nodig? Ik heb al boter en slagroom gevonden die hij mag hebben dus dat mag er gewoon in zitten. Als iemand tips heeft zou je me dan een pb willen sturen?? ( ah ja als de tip is ga naar de bakker en bestel er een is dat een leuke, maar de bakkers hier in de buurt willen zich er niet aan wagen....)
Hanneke ik heb je een pb gestuurd. Ik was vandaag bij de action en liep ff te spieken bij de bakspulletjes en ik zag daar verschillende siliconen bakvormen. Oa in de vorm van een treintje (verschillende wagonnetjes) en van huisjes. Ik heb zelf die van de trein meegenomen. Ik denk dat kleine man die wel geweldig zal gaan vinden. Ze zijn iets van 3 euro uit mn hoofd. Tevens heb ik er een pannetje gekocht waar je gemakkelijk je chocolade au bain marie in kan warmen. Leek me wel handig.
Ik lees al een tijdje mee op het forum en hier, want bakken is in trek! Besloten om toch maar een account te maken zodat ik mn taarten ook kan showen. De eerste is een slagroomtaart met aardbeien De tweede is een halve slagroomtaart met mandarijntjes, en een halve taart bekleed met fondant en marsepein