Zojuist heb ik rauwe andijviestampot gegeten. De andijvie kwam uit een zak van de Jumbo (gesneden en gewassen). Achteraf bedacht ik me dat ik deze misschien nog eens had moeten wassen (i.v.m. parasieten enzo), of is dit niet nodig?
Ik was rauwe groenten uit een pakje altijd nog een keer zelf voor de zekerheid maar de kans dat er wat inzat is volgens mij wel klein.
Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gewassen.....(als het uit een zak komt en het is gesneden een krop uiteraard wel he )
Hoef je niet nog een keer te wassen.Is allemaal al gewassen. Ik heb het ieder geval nog nooit gedaan en ook niet tijdens een zwangerschap.
Ik deed het ook nooit maar nu doe ik het wel voor de zekerheid. De vk adviseerde het mij ook om voorverpakte groente nog een keer te wassen. Maar zelf denk ik niet dat je er snel wat van krijgt hoor!
Ik was alleen een krop. (wel 3x ivm zand blegh) Verder was ik erg weinig. Zelfs mijn fruit niet. Dus als je het fijn vindt, doe je het volgende keer nog een keer wassen en voor nu, zou ik me vooral niet druk maken hoor.
Babke Ik zou het fruit wel wassen, hoor. Er worden bepaalde middelen op gespoten, bij het plukken, verwerken en in de supermarkt zit iedereen er met de handen aan. Nu je zwanger bent, zou ik daar wel wat voorzichtiger mee zijn.
Ik denk dat de kans op parasieten klein is, omdat de meeste groenten in onze winkels in serres verbouwd worden op "watercultuur" (m.a.w. geen loslopende dieren behalve insecten die uiteraard altijd rondvliegen, veel op tafels etc.). Toch zou ik het een volgende keer wel extra wassen voor de zekerheid, maar in de kantine op 't werk heb ik ook wel al een paar keren rauwkost gegeten hoor (m.a.w. zonder extra wassen, vertrouwend op goed gewassen door personeel of fabriek van aankoop).