Wie geeft z'n kinderen eerder avond eten dan de normale etenstijd? Hier komen de kinderen half 4 van school. Ik haal zelf altijd de kinderen op en als ze uit school komen hebben ze een half uur erna, trek. Eerst gaf ik uit school een boterham, maar daarna gaat het avondeten niet goed.. Dus geef ik nu ze uit school komen al een warme hap. Dus tussen 4 en half 5. Daarna eten ze vaak nog een boterham.
Hier hetzelfde probleem. Ik probeer het te rekken met een halve banaan of halve appel. Geef ik een hele dan is het avondeten een ramp.
Ze krijgen hier een stuk fruit, komkommer, cracker, rijstewafel uit school om 15:00 uur. Avondeten is bij ons pas tussen 18:00 en 18:30. Spreken je kinderen nog niet af dan? Want dat lukt niet als ze zo vroeg eten. En wat doen ze als jullie zelf eten? Lijkt mij ook niet gezellig. Ken ook een gezin waarbij de kinderen om 17:00 uur al eten, om 18:30 in bed worden gestopt en dan gaan de ouders samen eten.
Mijn dochter van 6 speelt na schooltijd wel eens bij een vriendinnetje en andersom. Mijn zoon is 4 en net op school dus dat komt nog wel. Hier zijn ze om half 4 uit. En ik eet ook gewoon warm mee met mijn kinderen. Mijn man is pas 's avonds laat thuis, dus hij eet vaak alleen. Als we 6 uur gaan eten, en ze eten na school nog een cracker of wat fruit eten ze misschien een paar hapjes van het avondeten en dan is het weer klaar. Terwijl ze na schooltijd zo een bordje leeg hebben, en rond 6 uur nog wel een boterham lusten. Op zich werkt het voor hen dus prima nu. Maar voor mij niet echt en is het voor mij dus ook vroeg warm eten..
Half 7 naar bed vind ik trouwens niet een hele vreemde tijd voor kinderen. Bij mij liggen ze tussen 7 en half 8.
ik vind het wel vroeg. maar als het goed bevalt waarom niet. om half 4 al koken zou mij niet echt lukken omdat er vaak nog andere kinderen hier spelen of ik mijn zoontje half 5 weer ergens ophaal. maar hij krijgt uit school altijd een koek of fruit en wat drinken wij eten meestal rond half 6 en hier wil ik de kids ook 7 uur op bed hebben.
Ff nee joh dan wordt er eerst nog een tussendoortje gegeten. Wij eten rond 18.00 uur. maar ik vind het wel typisch dat ze met 1 stuk fruit of een crackertje al zo vol zitten dat ze dan niet meer kunnen eten.
Kids eten hier ook om 17, 00 u soms eerder. . Langer rekken lukt niet.. Vind t niet erg ook ze gaan ook om 18, 30 naar bed ze worden dan ook standaard om half 6 wakker hoelaat ze ook naar bed.gaan..
Ik niet. Mijn dochter gaat 2x per week naar de buitenschoolse opvang waar ze rond 17.00 uur wordt opgehaald. We eten samen tussen half zes en zes uur. Daarna douchen en een stukje fruit + tv kijken/spelen. De dagen dat ik wel thuis ben, krijgt ze na school een bekertje drinken en een stukje fruit/worst/koekje/snoepje/etc. Ik heb wel een heel goede eter. Maar als het voor jouw kindjes en jou prima werkt, zie ik geen reden om me 'druk' te maken.
Het is nou eenmaal zo.. Als ik hen zeg maar kwart voor 4 een banaan of een appel geef bijvoorbeeld, en we gaan rond zessen eten. Eten ze gewoon slecht. Misschien ben jij gezegend met kinderen die een goede eetlust hebben. Maar die 2 van mij zijn geen grote eters en ben ik wel blij dat ze dus na school gelijk goed warm eten.
Wij eten altijd om half vijf met een uitloop tot vijf uur. Ideaal heb je nog wat aan de avond met de kids...
Hier is het half 4 terug van school halen.. Dan een koekje/fruit en drinken.... En dan eten we tussen 5 en 6 uur.... Als ze honger hebben om 5 en zo niet dan rek ik het tot 6 uur... Voor 7 uur liggen ze in bed. Eten ze tussen de middag wel voldoende??? Dat scheelt natuurlijk ook om half 4! Lijkt mij namelijk niet ideaal zo vroeg al eten, ikzelf zou geen trek hebben en nog een boterham daarna voor het slapengaan lijkt mij ook niks... Maar goed, dat is persoonlijk natuurlijk.
Ze blijven 3 x in de week over. En ik krijg altijd wel een leeg broodtrommeltje terug. De andere dagen gaat het 's middags prima. Allebei 4 boterhammen meestal. In het weekend als ik ze gewoon de hele dag om me heen heb. Eten we dus wel met z'n alle rond zessen. En hebben ze geen trek rond vieren.