tips voor medium omgeving Nijmegen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door mamavanchayenne, 10 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanchayenne

    mamavanchayenne Fanatiek lid

    24 mrt 2011
    1.275
    0
    0
    horeca
    wijchen
    #1 mamavanchayenne, 10 nov 2013
    Laatst bewerkt: 10 nov 2013
    Ik heb zoontje van bijna twee hij praat nog niet denk 5 woordjes maar ook krijgt hij steeds meer driftbuien en gooit en slaat veel.
    Er is hier in twee jaar veel gebeurd in thuis situatie en vraag me steeds meer af wat het is dat hij en nog niet praat en die buien heeft maar ook wat lijkt ook volgens logo een muurtje omzich heen te hebben.
    Nu wil il misschien een medium raadplegen maar dus wel een die goed met kinderen is. Is hier iemand met tips of adviezen?
     
  2. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Zouden zn driftbuien niet veroorzaakt kunnen worden door het feit dat hij niet kan praten en communiceren. Misschien een uiting van frustratie? Ik zou mn tips eerder halen bij een goede opvoedcoach oid ipv een zogenaamd medium ;)
     
  3. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Probeer eens een pedagogisch medewerker, bijvoorbeeld via je consultatiebureau. Die komt dan gewoon bij je thuis en kost je niks.
     
  4. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    drift buien zijn normaal bij een bijna 2 jarige. als je kind zo een bui krijgt dan moet je niet storen totdat het voorbij is. want als je ingrijpt en probeert te troosten etc maak je het erger en heftiger en het duurt ook langer. een veilige omgeving creeeren en laat je kind uit razen. we hadden ook een paar heftige buien op die leeftijd. maar het kwam niet door niet praten. want zoontje kon zich prima uitdrukken.ik liet hem veilig boos worden. het is een fase volgens mij.
     
  5. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Het komt op mij ook over als heel normaal dreumesgedrag. Kindjes kunnen zich nu nog niet goed genoeg uiten, waardoor ze hun frustratie op een andere manier kwijt moeten. Helaas resulteert dat vaak in driftbuien. Een muurtje kan een vorm van verlegenheid zijn of ook een gevolg van nog niet goed kunnen praten. (dingen uitleggen, vragen, enz). En het hoort ook gewoon heel erg bij de leeftijd, alle kindjes hebben dit. Ongeacht of een kindje wel of niet veel meegemaakt heeft thuis.

    Dus ik denk dat een medium niet nodig is. Zij zal het communiceren van je kindje niet kunnen verbeteren, dat moet leren. Je kindje is nog niet eens twee, logisch dat het niet een gesprek kan voeren en duidelijk kan maken wat hij/zij precies wil. ;) Maak je geen zorgen, het komt allemaal vanzelf.
     
  6. mamavanchayenne

    mamavanchayenne Fanatiek lid

    24 mrt 2011
    1.275
    0
    0
    horeca
    wijchen
    Ik denk dat ik beter uit moet leggen dat er weldegelijk wat speelt. hij loopt bij logopediste maar die maken zich zorgen en loopt ook bij kinderarts. Waarschijnlijk gaat er ook kinderpsychiater nu komen omdat de kinderarts en logopediste veel zien wat bij autisme past maar ook door dat mijn man veel in ziekenhuis heeft gelegen het kan zijn dat verlatingsangst is.
    Verder krijgen we dus al veel hulp en beglijding en heb van meerdere gehoord dat medium heel verhelderend kan zijn.
    Hij zal er niet van gaan praten maar misschien weten we dan wel wat er in zijn hoofdje speeld
     
  7. chantalk

    chantalk Fanatiek lid

    Ik zie dat je bij de kinderarts loopt dus ik neem aan dat het wel gecontroleerd is, maar ik vraag het toch voor de zekerheid...
    Is zijn gehoor gecontroleerd?
    Mijn dochtertje zei met bijna 2 ook nog heel weinig. Ze reageerde wel op alles en begreep ook wel wat wij zeiden, maar na een gehoortest bleek zij wel degelijk niet goed te horen. Ze heeft nu buisjes en haar spraak gaat met sprongen vooruit.
    Ik begrijp als ze aan autisme denken (en dat zullen ze waarschijnlijk niet zomaar doen) dat zijn driftbuien daar bij passen...maar mss is het juist ook wel frustratie dat hij niet duidelijk kan maken wat hij wil.
     
  8. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    ik wilde ook al vragen of zijn gehoor was getest...
     
  9. mamavanchayenne

    mamavanchayenne Fanatiek lid

    24 mrt 2011
    1.275
    0
    0
    horeca
    wijchen
    Ja gehoor is getest idd
     
  10. chantalk

    chantalk Fanatiek lid

    Dan kan het dat ook niet zijn idd.
    Lastig hoor :(
    Hopelijk krijg je snel de juiste hulp en begleiding voor hem.
     
  11. mamavanchayenne

    mamavanchayenne Fanatiek lid

    24 mrt 2011
    1.275
    0
    0
    horeca
    wijchen
    Ja morgen krikgen we uitslag van vragenlijst en dan moeten we kijken wat beste stap is.
     

Deel Deze Pagina